用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

Betty,
四圍好多唔知係靚仔定靚女嘅大頭相, 睇到眼花.

原帖由 bettylam 於 10-2-6 08:28 發表
DEAR SF&ALL:

早人呀!

尋日等左好耐的dp同bns終於發放,雖然吾多,不過可以提早辦年,超開心,尋晚無煮,去左醉華整左個流晒口水的雜扒餐.

尋晚吾見左2b???

sf:果隻拔忽no壺,我朝早煮好麵或煲仔飯,泡飯就倒 ...

Betty,
你就好啦有 dp 同 bns, 你公司有 bns 已經好好架.
E, 你近排成日去醉華嘅 ? 係醉華一家四口開餐都唔平喎.

尋晚同今晚都吾見左2b???

你果隻原來係拔忽no壺呀,
你朝早煮好麵倒落個壺樹,到中午仲出緊煙, 咁果D 麵有無浸到'林啤啤' 呀 ?

E, 到中午都 keep 到好熱, 買得過喎, 不過最衰要早起整熱飯倒落去囉.

一套hkd128.-再95折 幾抵, 一套有幾多隻壺呀 ?

原帖由 bettylam 於 10-2-6 09:04 發表
all:

今日一的都吾曬~~

偉哥最近已經用晒佢份糧,買野準備年30晚的餸,尋晚已經同我商量除夕夜餸菜暫定如下.

係咪睇到都流晒口水呢!,不過到時吾知會吾會走晒樣

花膠燉雞湯
燒味亂拚盆
秘制黃腳 ...

Betty,
偉哥菜單好豐富bor.

我天日中午同9 9 做定節, 夜晚同兄弟阿媽做節, 好夜至返屋企架啦.

拜託你撐場啦.

Betty,
今日去做飛酥激 C !
兩星期前剛剛修完媚 (唔識打無女字邊), 點知今日又修過, 尾果度拔到幼哂, 剃到薄哂, 自己都睇唔慣,

阿女都話之前好D, 今次剃得個尾太薄唔好睇, 我話唯有拉D 蔭落嚟遮一遮條媚囉.

你話我好無天日打電話比個美容C, 叫佢以後唔好剃咁薄呢 ?
我接受唔到日日要晝媚, 我條媚又唔係好差, E + 比佢整到咁, 無心機呀, 諗住整靚靚不過年 tim.

好彩無介紹比人呀.

原帖由 bettylam 於 10-2-7 09:32 發表
DEAR ALL:

早人呀!

sf:我去翠華多數下午tea,如果食夜晚,多數係喜慶或有開心事.

平日下午tea,我多數會叫個hkd22.-波菜餃雲吞麵,個人感覺口感好正,呀仔之前叫一個hkd28.-的雲吞炸醬撈配熱奶茶,不過尋日去發覺無左, ...

Betty,
我好多數睇的平靚正野食,上星期4人食左hkd165.-,好超飽喎,你下次試試,好彩佢無爺爺閣咁加一.>>>>>
你講緊咁抵食係咪醉華 ?

爺爺閣係邊樹 ? 好食嗎 ?

原帖由 bettylam 於 10-2-7 10:10 發表
DEAR SF:

莫非2b出門遠行?

你點解吾做完即時講?

吾好咁激氣,我的眉毛好快出番,大致上我每日沖涼前都會自己拾左的雜毛,所以我每次做facial時,佢地都話好乾淨,吾洗點攪....

眉字打速成au第4個,你果位facial小姐又 ...

Betty,
我做完拿拿聲走啦, 無乜留意, 係食嘢時望到鏡至知, 我平時眉型都幾好架, 可能我面型細, 美容C 咪整幼D囉.

唉, 慣慣熟熟唔知點開口, 留番下次講.

我話比阿媽聽, 佢話有無攪錯, 搵剃刀剃面毛, 剃眼眉, 第二度係人地用線線面架嗎, 用剃刀第時D毛生出嚟好粗喎, 好似牛咁.

我又未聽過拔眉毛會傷腎喎.

原帖由 bettylam 於 10-2-7 20:38 發表
DEAR ALL:

報告~呢2日都係拾屋行街食野同逛平野~~~

話說我逛盡各區大型商場幾個月,都睇同搵吾岩心水boot,終於尋日立到wxnko之前勁貴的一對羊仔皮長boot,要成hkd1668.-吾知幾多折後都過千,尋日行過驚見hkd480.-,個 ...

Betty,
Me lan li  D boot 又係好貴架, 我家姐舊年趕住買, 買咗2對要3千幾.

原帖由 正46 於 10-2-8 08:36 發表
BB,

咁0岩0既, 我依兩日都係執屋喎..
尋日就去0左女人街"奇趣"買豆沙角同角仔, 不過個女鍾意食0既無料燒餅就無得賣...

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇 ...

46,
係花園街"奇趣" 唔係女人街.

買完去"金華"食 Tea, 講真, 杯奶茶同個波羅飽就冇蛇竇好食啦.>>>>>E, 金華由朝旺到黑架, 我都想試蛇竇比較吓.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 21:57 發表

stitchfriends

爺爺閣都唔識?咪即係椰 x 閣囉,TKO 果間位置 2B 就唔知啦

88 掛掛既 2B 又黎加把咀

2b,
O I C.
椰x 閣係上海x 婆對面.

哩兩日唔見你嘅 ?

我哩輪日抖忙到C, 又做到煩死, 骨都散, 手又倦, 睇住個Mon 眼又痛又倦, 真係羨慕D家庭煮婦.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 22:17 發表

我都想問,去做飛素修眉都係執下雜毛既 je,點會用到剃刀架 ? 仲要睇埋面,我咁大個女都未試過,真係見識少 ...

2b,
我幫襯咁耐佢都未試過同我剃架, 係哩兩次囉, 我瞓向度, 佢手起刀落啦,
我驚毛孔粗哂咋.

原帖由 bettylam 於 10-2-8 22:18 發表
DEAR SF&2B:

晚安~

2b:yeah!2b返歸啦!

錫晒你呀!精明靚太專解話

sf:你好可愛,因為吾可以咁揚去up果的店名,所以我咪改名囉~

睇刀睇完的面同眉毛會好粗架

好驚賣廣告比人封舖的betty上 ...

Betty,
好鬼驚呀
我唔識晝眉架.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-8 23:29 發表

Dear Betty

等精明既 2B 又黎解話先,梗唔係話您啦,36 喎,斷估都係牛 or 虎啦,企得玉兔又點會 36 呢 .... 我識得數 12 生肖架

2b, Betty,
我從來唔去生肖公仔度影相架.

後生時, 買咗D 生肖金飾戴, 比人估中我係咩生肖, 以後都唔敢戴.

2b,
果衰仔今日放學入咗閘, 到出閘搵唔到銀包, 打嚟比我, 我都幫唔到佢.

佢唯有叫職員比佢出閘, 個銀包佢放褲袋架, 阿妹話佢坐低, 銀包跌出一半都唔理.

好彩之前一晚比返I.D. 正本我咋, 唔見學生証, 小童八達通, 學童八達通,

以後唔淮佢用貴嘢, 成日跌嘢.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-9 08:49 發表

唔見銀包呢件事,可能每個人都會經歷下,唔需要咁火,趕快報失 octopus 啦,點解阿仔會有兒童 octopus,俾人捉到其實都會有麻煩架 ...

2b,
係咪去任何港鐵站報失 ?

定抑或要去金鐘果邊報失 ?

阿仔果張小童無錢架, 無去退番按金咋, keep 住都有罪架 ?

以前佢跌咗成幾張小童八達通架啦.

水壺都唔見幾隻啦.

阿女好小心保管財物, 好少遺失嘢架

原帖由 alicetong 於 10-2-9 09:10 發表
晨早

六合彩3800萬呀

格格,
lunch 唔經開馬會買唔到,
放工倦到C, 拿拿聲趕去搭車唔記得買 tim.

原帖由 alicetong 於 10-2-9 09:29 發表
sf,
莎莎有些現盛畫眉膠貼,有幾種眉形選擇,放落去
用眉粉,眉筆貼滿就得0拿,就好似填顏色一樣...
不過格格都係喜歡自己畫眉,工多自然藝熟啦

...

格格,
我驚畫到鬼5馬6咁, 好唔自然, 我鍾意自然嘅嘢架.

我見公司個實Q畫到條眉似做大戲咁, 唔知畫定紋, 一眼就望到

我後生學過化妝架, 點知 Miss 話我畫眉唔 balance, 胭脂又係搽得唔雲, 攪到我學完都無化過.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-9 21:05 發表

打電話去報失先,跟住有個紀錄可以馬上去拎張臨時(我去金鐘,不過可能有其他站都有呢個服務,您上網 check 下),之後會有信俾您,都時候發番一張正式有相既,唔水再拎相去架啦,佢地有 record

保 ...

2b,
唔該哂呀 !
細B 係咪試過唔見呀 ? 你咁有經驗嘅 ?

原帖由 2bzmummy 於 10-2-9 21:09 發表
Octopus 報失熱線 2266 2266

2b,
Tks.!

請問 Octopus card 嘅 no. 無習低, 唔知咩 no.  講姓名就得架啦 ?
‹ 上一主題|下一主題