用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

原帖由 bettylam 於 10-3-26 22:23 發表
DEAR ALL:

今晚煮左個麻婆豆腐....正

sf:偉哥好喜歡馬,佢話佢係玩,吾係賭,查實拖拖果時我都吾係好like,因為我呀爸,賭,酒,煙,女人樣樣岩,仲成日攪到家嘈屋閉,嬴吾到場交不特只,仲攪到輸左個家,所以呀媽由細到大都成 ...

Betty,
呀爸,賭,酒,煙,女人樣樣岩>>>>男人有錢身痕 !

嘩, 偉哥係孝順仔嚟架, 你阿仔有無遺傳偉哥嘅孝順 DNA 呀 ?

原帖由 bettylam 於 10-3-27 08:40 發表
dear sf:

呀仔品性都ok!頗孝順,不過踏入青少年,始終同之前差左少許,真係要循循善誘佢啦!

佢放學返黎,徐左做功課溫習外,都有幾樣家頭細務要做,洗米煮飯,開餐用飯,洗碗,倒垃圾,早前仲會幫我揼骨,但而家陣已經吾係咁 ...

Betty,
你阿仔同我阿仔好相似喎, 我阿仔淨係未同我揼過骨咋, 其他都有做, HB 教埋阿仔點劏魚, 蒸魚, 肉類煮幾耐至熟, 有時放假 HB 唔煮, 叫阿仔煮到餐飯比我地食架.

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-3-27 09:44 發表
大家早晨好

betty

您那種竭而不捨的精神, 我都深有同感, 政府部門多得我0地不斷鞭策, 會越來越有效率

其實個手提都係方便阿仔同您聯絡用, 可以齋買電話卡 (100蚊), 每次用完 ...

布媽,
基本可以用上4-6個月架>>>>>神仔張電話咭用好耐好抵播, 我阿女成日傾計, 用兩個月咋.

Dear all,
大家早晨好 !

唔知係咪凍埋下星期一, 二就暖番, 可以換季呢 ?
唔想開D 冬季衫著, 費事洗多件, E + 著嚟著去個幾件, 好悶.

原帖由 2bzmummy 於 10-3-28 14:06 發表

stitchfriends

我既四季衣裳都係觸手可及的 ...........

2b,
唔通你有間 open 嘅服裝間 ?

原帖由 2bzmummy 於 10-4-1 14:14 發表

格格

唔係我大您幾多既問題呀,係我無您咁幸福,好細個已經有得去 TST 玩呀 mouth:" /> mouth:" />

2b,
我真係周身唔得閒 !
尋晚 lunch time 阿嫂打來話老媽子入咗醫院, 放工去睇阿媽, 其實成個下午都好擔心.
原來阿媽之前一晚係屋企肚瀉6, 7 , 疴血呀, 8 點入咗醫院. 我問阿媽下午食咩, 佢話食銀針粉, 係茶樓已經係厠所疴到出唔到嚟, 要叫人嚟叫老豆幫手, 我話你叫老豆都無用架, 即刻 call 999 .

尋晚吊緊唔知係咪鹽水, 唔准食嘢, 仲疴緊, 打咗止血針, 如果止到血, 今日可以出院, 今日要照腸, 但仲未收到阿嫂電話通知我阿媽出院, 出院後要排期照內窺鏡.
醫生話發現佢有痔瘡, 但佢自己話唔發覺喎, 每天有厠所去喎, 有無攪錯自己有痔瘡都唔知.

2個多星期前, 老媽子去完四川, 搭過高鐵, 第朝瞓醒, 右眼 ‘dup’ 哂落嚟, 話眼好朦, 得一條線嘅視力望到嘢, 我話係咪老花, 佢又話唔係, 一味去藥材舗煲中藥飲, 都仲係唔得.
阿嫂懷疑同搭高鐵有關, 快得滯有壓力, 令佢眼朦, E + 兩隻眼好朦, 睇嘢化開喎; 睇過急症室, check 過又話無事, 睇過3個私家醫生, check過眼珠又無事, 無藥比, 其中一個私家醫生比藥水佢滴咋, 話可能眼血管塞咗, 再唔係要照腦.

四川五天行程, 3日都食辣, 連炒菜都辣架, 阿嫂懷疑阿媽係搭過高鐵同埋食咗3日辣嘢有關連出事, 但阿媽仲口硬話唔關事, 唔講比醫生聽, 要阿嫂講比醫生聽, 醫生話唔關事喎, 隻眼係退化.

一代奇女子狄娜病逝 !

原帖由 2bzmummy 於 10-4-1 18:36 發表

戥您擔心,好在連續幾日假期,您可以專心照顧伯有 mouth:" /> mouth:" />

2b,
多謝關心 !
我阿媽未出院, 尋晚止咗疴啦, 頭先去睇佢問姑娘唔疴可唔可以食粥 ?  姑娘至落 order 叫粥比阿媽食, 阿媽食咗半碗咋, 又頭暈.

醫生照到有粒嘢懷疑係痔瘡姐, 懷疑腸有事.

我大哥懷疑係內痔爆咗流血咋.

原帖由 bettylam 於 10-4-1 21:41 發表
DEAR ALL:

I am in Singapore now,but can't type Chinese.

Betty

Betty,
玩得開心D !

原帖由 2bzmummy 於 10-4-4 22:44 發表
今日呢度好靜喎

2B 去左一天大澳遊,不過無坐船出去睇白海豚呀

2b,
尋晚同下午都入唔到嚟, HB 話 baby-kingdom 可能比人 '鈎'咗條線, 轉咗第二個全英文嘅 baby-kingdom 網, 仲以為以後同唔到你地傾計 tim, 啱啱再試好彩入到嚟.

我阿媽尋日出咗院啦.

原帖由 2bzmummy 於 10-4-4 22:44 發表
今日呢度好靜喎

2B 去左一天大澳遊,不過無坐船出去睇白海豚呀

2b,
無坐船出去睇白海豚 >>>>係大澳咪好快行完 ?

原帖由 alicetong 於 10-4-3 15:24 發表
原來你係http://d.yimg.com/mu/nimage/ea4f1266b5fe5a5e呢個個年代0既人0黎...

格格,
原來46後生幾靚仔喎, 有濃密嘅頭髮, 又無肚腩.

原帖由 正46 於 10-4-2 10:25 發表
SF,

有錢又好無錢又好, 人年紀大0左就會有毛病, 老0左就要上天堂, 個大女尋日先過澳門一轉, 因為有個同學個老豆星期六係公司做做下0野突然香0左, 尋日出殯.

...

46,
年紀大機器壞 ar 嘛 !

無咗 Betty 嘅奇遇, 哩個舗特別靜 !

ViVi 仲好耐唔見浦頭 tim !

原帖由 2bzmummy 於 10-4-5 10:17 發表

教育網已經同 bk 分開左兩個 server,所以我會 save 呢條 link 係我的最愛 .....

亞媽出左院咪好囉,最緊要之後既 follow up 呀 ...

2b,
早晨 !

阿女已幫我save 呢條 link 係我的最愛度啦, 但尋日一 click入去就已經係全英文同名稱嘅 baby-kingdom 網 (好似D補習網咁);
再 closed 變咗遊戲網, 再 closed 變咗鹹濕網 , 咪唔敢再 click 入去囉.

HB 話成個網站都無埋啦 , 攪到我好唔開心呀 !

原帖由 2bzmummy 於 10-4-5 10:18 發表

都唔係呀,我地行左幾粒鐘,到 5 點先搭巴士走,所以無時間坐船之嘛

2b,
我地行左幾粒鐘>>>>係咪去阿 So 介紹嘅飮飮食食地方呀 ?

原帖由 2bzmummy 於 10-4-5 13:34 發表

阿妹一早訂左位,我地 lunch 係東方小祇園食,都幾好食呀 跟住咪係附近行下 look 下,買下野咁囉,乜您未去過大澳架 ? ...

2b,
印象中我好似未去過大澳.

‹ 上一主題|下一主題