用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔讀太子明慧09K1就無得參加畢業典禮
go

唔讀太子明慧09K1就無得參加畢業典禮 [複製鏈接]

非常唔合理, 我覺得要吵佢咯! 呢間學校只向錢看, 好在我地星期一幫阿囡退佐學, 基本上只要報佐名, 就算唔讀佢地都淨袋5000, 好過去搶啦~~

我個囡都家讀緊另一間私校(翠茵), 基本上我好滿意, 就算我地決定唔升k1, 佢地都俾通告邀請我地參加畢業典禮! 讀佐咁耐, 冇理由唔俾人參加咯, 而且7月收成個月學費返得果幾日, 俾人地參加畢業典禮亦好理所當然呀~

You think the school is ok, but it does not mean all parents need to agree with you.

原帖由 jdad 於 11-7-14 15:25 發表

I think the school is ok woh...

although your BB is not going to be in school for 1 full month, the school still need to pay for their rent and teachers... maybe next time u paid school fee you nee ...

totally agree!!!

原帖由 applehoney 於 11-7-15 02:17 發表
HI JDAD,

我相信我們一班家長不是計較一個月學費是否返足的問題

現在所討論的是因為我們不原校升K1就現實到連參加畢業典禮的機會也沒有,我覺得這是不尊重的表現!!!!

學校有否了解我們WHY不再升K1, 出面公司都有 ...
‹ 上一主題|下一主題