用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
樓主: lhaha
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

yy,

我check咗e-class, 你個囡囡和michael可以一齊參加校際音樂會呀.........!!! 但我想問到底1c班是小人參加還是要老師scan語先得ga? 因為1c班得3個人........???

另外我想問你又否在e-class見到seat plan 或 name list 之類呀?

宙仔咪咪,

你好呀........我冇得去呀....但係michael的爸爸會去26/10個日, 你呢?

宙仔咪咪,

你好呀........我冇得去呀....但係michael的爸爸會去26/10個日, 你呢?

hjm,

多謝你對michael的讚賞!!!

但講真....佢都係唔知做乜今次特別乖jer!!! 平時無咁ok....起碼唔會好似今次咁主動的, anyway l feel very happy.

至於dvd, 我諗如果個小朋友ok的話, 而又有software可以做到咪做lor.....老師唔一定要做ga ma.........唔駛擔心!!!

yy,

你講得好好, 我好讚成你的講法!!

lfcdhsbc,

我想發音準唔準不是我們應該最concern的事, 而我們應該最concern和最開心的事是小朋友們好努力地學習, 而且唔怕讀錯都願意繼續, 只要他們有這個心, 我想不久的將來他們一定可以說得一口流利的普通話, 再者, 我想老師希望我們在家唸詩, 是當作其中一樣親子活動, 沒想到有幾大用途掛我諗........

宙仔mami,

生咗囡囡呀........kung喜晒你呀........

re

GOOD MORNING,

我睇到d post 知道你地好多mami都可以陪小朋友去sport day, 我又冇得去.....好down呀......help help

剛才我問老師, 其實d G1小朋友有咩玩和有否比賽, 老師話佢地太細所以無比賽, 只有一D攤位遊戲比佢地玩, 至於親子遊戲G1和G2都沒有........攪到e家我都唔知同唔同老細爭取放假好, 不過放都只可以放friday1日jer.......真希望可以快d可以做全職mami就好lu..........

KaWo,

希望你的小朋友可以順利考到la..........

good luck

re,

是嗎? 有親子遊戲嗎?我就是見通告有寫, 所以我才打電話去問.

因為我今朝早上打電話去學校問他們話親子遊戲冇預G1&G2只有攤位遊戲, anyway唔緊要la.........最緊要你地要玩得開心d.........

早晨呀各位靚靚mami.........

今日是sport day........我真係好想去呀.........!!!

算la......唔好提了! 我今日為michael預備了他最like的chicken wing呀......他好開心呢! 他還不斷問我點解唔去得運動會, 唉....我都唔知幾想去......

希望你地今日個個都玩得開心d la.........

re

我都要匯報一下,

michael話大家玩得非常happy, d水一早飲晒, 仲話今日個C餐好好味tim.........
還有我今朝為他ready的chicken wing亦告沽清......我諗明天要預備多d水和chicken wing先得....

報告完畢!!!!

re

Dear Natelie,

請問你的相只是1B班嗎? 如你有為1C班影的話, 可否e-mail比我呀! many thanks

lhaha

yy,

請問你交咗vcd未呀?

lhaha

re

早晨呀各位媽打.........)))))))

呢個星期終於正式攪掂晒搬屋d野lu..........好開心呀!
係呢, 我睇到個post關於music lesson的陶笛練習
ga...講真我真係成日唔記得同佢練......好衰呀!!!
另外我個仔試音合唱團唔成功呀....好失望呀..
今年G1所有課外活動都無樣有得參加...勁唔開心.
希望你地有得參加嘅...要比心機呀, 加油 FIGHTING!

lhaha

CathyDannyBB,

你好呀......

school fee $2100 per month

至於學校好唔好, 我梗係覺得好la......special 係好似我呢d要返工嘅mami, 因為功課量唔多, 可以多d時間同佢地傾吓計睇吓書, 唔駛成日掛住要溫書測驗, 默書,考試咁,

但你一定要接受到佢嘅教學方式, 千萬不要和出面的學校比較, 否則你會成日覺得點解無功課ga點解呢樣點解嗰樣ga la

Esther,

我case同你相反, michael好喜歡唱歌ga......所以佢都有d失望,anyway無辦法la........但如在學校無活動的話, 我諗我要自己幫他在出面找lu.........:( :( :(

係呢david練習朗誦練成點呀? 我想問吓到時參加的情況和環境是怎樣的, 還有location會在那裡ga.........因為你上年參加過, 可否比d概念我呀........many thanks!!!:loveliness:

re

esther,

thank you so much!!!

我原先以為所有人都在同一地點同一日比賽tim......好在問一問你jer......死la12月6日又要攞假tim.........

另外想問吓你, daivd有冇話老師叫佢地要注意d乜ga........因為michael第一次參加, 我同佢都好似一o舊雲咁, 又唔知點樣預備好.勁攪笑........

re

esther,

Thanks........)))))))

re,

hjm,

JJ就好la.......可以入到合唱團, 加油!!!

lhaha

re

hjm,

係呀, 我都好開心佢地好快就適應到小一的學校生活, 還認識了許多新的同學, 最重要係佢地真的好喜歡返學呢!!!

lhaha
‹ 上一主題|下一主題