用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
樓主: lhaha
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

esther,

冇事吖ma - david仔???

我個仔幼稚園時也常常因為流鼻血而遲上校車的!!! 我相信david一定可以handle到的........但係那位姨姨又真係.........唉!!!
駛唔駛第一日返學遲就咁快話d小朋友呀.......佢地咁細個又第一日wor.....梗係混亂d ga la........!!! :tongue: :tongue: :tongue:

esther,

我個仔話今日好好開心喎.............因為佢地今日玩了一個遊戲, 就係要比賽認識多同學....邊個識得多可以多一粒糖, 所以我個仔好努力咁認識了9位同學.........最後比佢多一粒....鬼死咁開心!!!

ynymom,

hi......其實我都曾經有擔心過discipline呢個問題, 但後來我諗只要我教個小朋友要自律d, 明白唔好因為學校比你地自由度大咗而放縱自己的行為lor........不過這只是我自己的諗法唔知得唔得ga....因為我覺得每間學校都有呢個問題ga la.....睇吓我地自己點諗ge 0姐.....係咪!!!

嚟la........我地決定咗加入培僑呢個大家庭......就enjoy落去唔好諗咁多了.....ok!!!   hahahaha

all mom & dad,

哎呀.....點解我個仔無話要帶相ga......請問1c班的mami.....是否要帶相呀........我睇怕今日同hjmdad一樣ga la.....欠...
.......仲有一樣要問ga,......你地多數幾點鐘上bk ga?

我e家每晚哄個仔訓覺時連自己都訓埋.....激死!!! 我都

好想同你地一齊傾呀....

YY,

係la......我個仔可能掛住同人起花名....乜鬼都唔知道hahaha...

佢話佢張紙有9個同學名wor, 老師話愈多名就獎多一粒糖, 所以佢有兩粒就係度懶醒咁!!! hahaha:tongue:  

yuymom,

你個仔讀1m班就好la.....因為外籍老師做班主任可以有多d機會訓練講和聽英文的能力........

hoppergirl007,

早晨, 我個仔又係咁ga.....問佢又話無咩講.....突然間你唔問佢, 佢又會彈兩句出嚟.........激鬼死你...不過講真佢地又真係好可愛
ge......

RE

All mom,

剛剛同個仔通完電話........你地都知佢隻手ga la.........佢話今日要佢ling咁多野, 差d ling斷佢隻手wor........仲話今日佢地1c班有個同學要去醫療室, 攪到老師明明幫佢ling野上校車....變咗冇幫佢
ling....佢仲係樓梯度掉晒d野出嚟......好激氣咁話wor.........超攪笑........hahaha

all mom,

我e家出發同個仔覆診lu...........希望佢今日可以順利拆石膏la.....

請各位媽打幫幫手祈禱........唔該晒!!!

早早呀, 各位mami.....

我個仔終於拆得石膏了............不過比我預期中無咁好....因為無咗個石膏保護佢隻手, 而佢又真係未好反晒.........我驚佢唔小心又撞到or比人撞到......咁就閉傢伙....因為佢尋日拆咗之後...都話仲好庝........我都唔知點算好.........救命呀!!!

anna & YY,

我都又再問個仔到底駛唔駛帶相呀......佢都話老師無叫!!!

So, 我決定信佢.....因為我諗過.....1)如果唔需要帶就最好la...因為代表佢真的有留心老師講野........2)如果要帶的話, 咁佢自己就要面對自己唔記得老師說話的後果了lu..........你地覺得我咁做ok嗎???

esther,

多謝您呀..........!!!

係la......我諗可能班班唔同掛.........所以由得佢lor.

我其實都好擔心michael會再整親......因為再嚟一次就真的好煩了!!! 所以我都好頭痛:idea: :idea: :idea:

YY,

多謝您呀!!!
我真係好擔心呀......昨晚我成晚都訓得唔好.....想睇吓佢訓咗會唔會唔痛....定係佢自己驚嘅問題......但我見佢順咗都捉實隻手唔放...唉...........!!!我已經叫我老公今日要幫我留意佢, 如果佢再話痛我會帶佢再睇醫生.........

esther

你就好la...個仔做班長..........恭喜晒呀david.....

YY & ESTHER,

佢今日話無咁痛wor.........

yy,

今日michael話......teacher stella......好好wor......仲同佢地玩了幾個遊戲tim......我問佢呢幾日返學係咪全部講普通話或者英文.....佢話普通話堂老師就講小小廣東話.但英文堂老師就唔講廣東話wor........你有冇問呀芝芝???

all mom......

Good Morning..........

各位.....

點解今日好似咁靜咁嘅......

喂))))))))))有冇人呀...

hoppergirl007,

我有訂書包呀......spi (green)唔知同唔同你所講那款一樣wor.....

but我個仔勁like佢個書包......because 佢講有佢個學校名wor....懶晒咁........不過我都開心起碼佢一定唔會唔喜歡佢間學吖....係咪!!!

ee你個女疋晚去邊樹表演呀.....咁叻嘅事應該攞出嚟一齊share吖ma.....快d講

lam.mammy,

hello.........我多數係一半生果一半小食....例如幾粒燒賣/tuna三文治加火龍果/青提子/香蕉, 因為佢地有兩個小息, 我要佢一個小息吃水果一個小息吃小食lor............

你地有咩餐單呀..........不妨post出嚟等我地可以輪住用, 唔駛諗到傻仔咁la.........好嗎?

lam.mammy,

hello.........我多數係一半生果一半小食....例如幾粒燒賣/tuna三文治加火龍果/青提子/香蕉, 因為佢地有兩個小息, 我要佢一個小息吃水果一個小息吃小食lor............

你地有咩餐單呀..........不妨post出嚟等我地可以輪住用, 唔駛諗到傻仔咁la.........好嗎?
‹ 上一主題|下一主題