用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) (KTS) 2009小一家長, 大家交流下......
樓主: Barbarasin
go

(KTS) 2009小一家長, 大家交流下...... [複製鏈接]

咁就好la.  仲唔駛左避右避驚中招.

d細路無嘜野嗎?

原帖由 heiheikeikei 於 09-9-29 22:08 發表
係呀. . . . 我仲加扁桃線炎......無乜邊道唔痛 .......依加出得山.....everything ok now

zita0618,

過左個中秋, 你就會見到有好多月餅盒ga la.

原帖由 zita0618 於 09-9-29 22:33 發表
我都想知呀!  我囝囝都無提過要背, 又有可能係無聽老師講野!

你們帯了月餅盒回校了嗎?  我見沒有人帯喎?

hhkk,

我唔記得比埋阿女個中文名, 我pm比你, 你得閒至update個list la.  辛苦哂你!

原帖由 heiheikeikei 於 09-9-29 19:25 發表
Dear all ,
如果沒有再添加個人資料
個"名冊"會今晚放喺梳化一個星期
請自行下載~

件校褸既真正作用係用黎影班相. 凍時著羽絨, 暖時著羊毛冷衫.  阿仔仲話件校褸吉肉, 最唔鍾意著. 佢P1 - P3加埋都無著過5次.
PE外套必買, 特別係男生, 超鍾意!!!

原帖由 heiheikeikei 於 09-9-30 13:22 發表
barbarasin,
唔緊喇 到時先借囉 出鏡率真係第得好緊要
我仔嗰件加埋都用唔夠5次
件運動外套就被當成運動衫嘅配件一樣, 搭硬!

原帖由 大嘴鳥 於 09-9-30 16:39 發表
我都無訂到校褸喎, 就算讀幼稚園的時候, 好凍就著羽絨, 不太凍就著羊毛冷衫, 很少著校褸ga, 唔暖又唔太舒服.  點算好呢!

有無同學仔可以uplad GS WS(1)上server 呀?  唔該哂!

e...係噃...下星期五學校旅行, 你地去唔去呀? 到時可以見面噃.

potatoiris,

正如Barbarasin所講. 完成哂9月份果4頁.

原帖由 Barbarasin 於 09-10-6 17:41 發表
Hi potatoiris,

1C班巳交, 巳我所知, 第一頁是老師比的生字, 第二頁用老師比的生字, 其中四個生字作句子, 第三頁是用自己看圖書的生字, 填上第三頁, 第四頁用第三頁的生字, 其中四個生字作句子, 每月做一次!

如有 ...

各位靚媽,

在較早時間已將詞語表up左上梳化, 以備不時之需 (預左阿女唔記得帶書番屋企)

原帖由 kenman_yau 於 09-10-7 07:53 發表
Already posted on the first page of the textbooks.

Charmaine_zang,
你係唔係1b班架?

麻煩你pm d 資料比我 or hhkk
kid's chinese name & english name
kid's school bus no. (if appropriate)
kid's 社名
your email
your contact number
your nickname in bk
your name

sorry 呀, 我地都係想保障個梳化唔好咁多外人touch到.

原帖由 Charmaine_zang 於 09-10-7 10:23 發表
How to assess to the server?

Can u please help?

charmaine_zang,

pls check pm

原帖由 Charmaine_zang 於 09-10-7 13:49 發表
quote]原帖由 yummy 於 09-10-7 11:01 發表
Yummy
Thx, totally agreed with you and I've PM to U

potatoiris,

學校個website左邊'最新通告', 輸入密碼後選擇10月, 就可以download.

原帖由 potatoiris 於 09-10-7 14:33 發表
請問有冇人 可以upload ”007” 通告上server呀?
唔該...

Charmaine_zang,

老師提我地學校假期呢幾日都要做smartABC, 老師會上網check架.

原帖由 Charmaine_zang 於 09-10-7 20:07 發表

There is an English assignment "E. Assign 8-9/10" what is this means?
IS that means to do the "Mysmartabc" on web dated 8/10 and 9/10???  But today only 7/10 is available that means we have to wait u ...

又要求救嘞!!
有無媽咪可以upload 中文補充工作紙(四)上梳化呀? 做左都唔區, 我自己clear d 答案.

唔該哂先!!

唔該哂reb619!! thank you thank you.

原帖由 reb619 於 09-10-8 01:00 發表
Just upload 上梳化

Ali_03,
擺左係梳化既8.other information 裡面嘞!

原帖由 Ali_03 於 09-10-15 14:06 發表
求救,求救,家課日誌寫星期五要帶旅行日程序,大家有無呀,亞仔話唔知咩嚟喎,麻煩有的放係sofa度吖,唔該哂!

potatoiris,

詞語表單元四第一課
1. 學校
2. 天空
3. 小鳥
4. 真
5. 小朋友

p.s. 梳化度有詞語表架
原帖由 potatoiris 於 09-10-17 16:36 發表
各媽媽.....如題.....請示~~~~~

hhkk,
我都'魚'左一云.
記得之前potatoiris話佢個女女同我個女坐, 但其實我唔記得同學仔個名.
旅行果日,阿女介紹個同學仔我識, 話係坐佢隔離. 於是乎我一見到同學仔個媽咪便問對方係唔係potatoiris啦? 拔我認錯人, 一時唔記得佢地都調過位幾次tim.
唔怕, 總有機會既.

話說
原帖由 heiheikeikei 於 09-10-18 16:41 發表
噢旅行日我相認得兩三個1A班mami咋

唔知其他班情況會唔會好啲啲?

行斜路真係唔係我啲老人家強項
攰死咗. . . . .

嘟嘟嘟嘟.....嘟嘟嘟嘟...
特別報告: 上次既早操改左係呢個星期五(10月23日)呀!!

我到依家都未識做全套. 趁呢幾日,叫阿女教我幾吓散手先.
原帖由 heiheikeikei 於 09-10-20 23:04 發表
當年我第一次去 有啲鈍 我一路做一路笑 -_-

你地1A好熱鬧喎! 我好羨慕既呢!

原帖由 j63 於 09-10-22 10:58 發表
哈哈!我就係j63喇,我個仔坐第三行最尾個位,都幾高大靚仔果個 。hhkk個女坐o係我個仔前面,靚靚女女,笑起上o黎好迷人果個呀

‹ 上一主題|下一主題