用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 低功能自閉症=腦葉酸缺乏症
樓主: Kyle
go

低功能自閉症=腦葉酸缺乏症   [複製鏈接]

引用:http://www.vegilife.asia/product.html

原帖由 boc 於 13-03-05 發表
http://www.vegilife.asia/product.html

你幫我check 下啦!
我分期買了德國寶,因為佢有個蔬果鍵,跟足本書作者點樣高速轉低速再高速來打,美國果部無呢個鍵要手動,手動巧煩。

引用:請問樓主哪裡上aba?是否一個好訓練方法?是

原帖由 man811231 於 13-03-05 發表
請問樓主哪裡上aba?是否一個好訓練方法?是否很貴?
當然貴,一日請人上門教3個鐘,即等如請人來做半日。

回覆:Lalaboy 的帖子

其實老弱傷殘最唔適合打疫苗,最易出事。而政府就最喜愛叫這批人去打。

引用:回復+Kyle+的帖子 我上年唔識死見人打咪又

原帖由 apple~y 於 13-03-05 發表
回復 Kyle 的帖子

我上年唔識死見人打咪又同仔仔打流感針,打完約一個月
就係囉!打完都會病,打嚟做咩!啲人打肺炎錬球菌七價,跟住得肺炎,醫生就話七價包唔到果隻菌,應該要打十價。有個打咗十價又得肺炎,醫生又話佢中果隻不在內,要打十三價。打咁多枝一定中晒啲水銀,老弱傷殘啲排毒功能無健康人士咁好,排唔番啲毒素出來就巧容易出事。呢啲未頭痛醫頭腳痛醫腳囉!西醫根本唔識醫。要防疫要靠注重衛生和食健康食物,唔係靠枝針囉!

回覆:man811231 的帖子

Aba 無特別,只是單對單,曰曰長時間起碼三個鐘咁教,同埋著重鼓勵,做得對有奬啫。根本同普通幼稚園教小朋友差唔多,只不過幼稚園無資源只可以大班咁教,做唔到單對單密集式屎操爛操個效果。咁樣屎操法幾低b都會有進步啦!所以若自己可以有耐性,一日捉住個仔教足八個鐘,包你一定有進步。無才怪。

引用:回復+Kyle+的帖子 Tks.+正想搵個兒科醫生

原帖由 Lalaboy 於 13-03-05 發表
回復 Kyle 的帖子

Tks. 正想搵個兒科醫生。我問幫阿女打六合一個兒科醫生講,有人話打完六合一個bb變自閉 ...
駛唔駛話:打針萬歲,打針好野!

呢啲扼飯食西醫,上網摷資料都懶,段估無辛苦。我懷疑自己個仔有問題時,向睇開果個浸會兒科查問,個醫生居然話:「自閉症巧 少見,放心你個仔應該無問題,如果你擔心我就refer 你見個評估醫生。」,結果我個仔係一個好嚴重的case. 呢啲專業人士原來唔識㗎!吹賬!信佢地一成雙目失明。

回復 Kyle 的帖子

Tks. 正想搵個兒科醫生。我問幫阿女打六合一個兒科醫生講,有人話打完六合一個bb變自閉 ...
而家好多疫苗都繼續用水銀-琉璃汞,是一隻巧經濟的防腐劑.

回復 Kyle 的帖子

同埋和我仔同期出世的三個小朋友,全部發展都有問題。有個媽咪話宜家幼稚園一班裏起碼有三個小朋友有問題。而我們細個時,全校只會有一兩個小朋友出名頑皮。咁你話關咩事呢?

引用:回復+Kyle+的帖子 無計係香港番學要打,幼

回復 Kyle 的帖子

無計係香港番學要打,幼兒園,幼稚園要針卡
問下dr lam 有無咩辦法!佢實遇過唔少。

引用:回復+Kyle+的帖子 水痘針應唔應該打

回復 Kyle 的帖子

水痘針應唔應該打
可以唔打就唔好打,打就唔好打六合一。逐隻打,不要合一的。病緊或剛病好千期唔好打。每針要相隔好長時間。唔打針無人會捉個人去人道毁滅,同埋學校只係唔想孭鑊,咩都要醫生畫押證明唔適合打啫。有啲人如紅班琅倉症患者真的連西醫都話唔可以打針。我知道吊丙種球旦白的病人係唔需要打針,因已有正常人既抗體,咁我令願帶個仔吊丙種球蛋白都唔take risk 去打針囉!問問dr lam 先再番來報告等大家學下野。

個小朋友咁細知道有事,唔再打針,努力醫佢,佢好大機會會好番。為咗啲無謂的怕孭鑊文化誤了個小朋友一世,巧殘忍呀!這個病是巧恐怖㗎!請三思。

引用:回復+Kyle+的帖子 dr+lam+醫自閉係咪做生

回復 Kyle 的帖子

dr lam 醫自閉係咪做生物療法?
佢最鐘意幫人排毒。但佢好open mind, 會叫人試針灸。是個相當有良心的醫生。

回覆:chris-BB 的帖子

我覺得買貴野仲慳錢,我買咗個鑊二千幾蚊,俾個工人粗暴對代,個手柄完全唔鬆出來,俾佢用啲百幾蚊的,一個月手柄必鬆,裏面實花晒。貴買平用,又安全,放心巧多。

回復 Kyle 的帖子

就算要為入學一定要打針,係無需要跟個時間表來打,只要入學前打齊基本那些就得。你個b 宜家真的唔好打,花兩年時間醫好佢啲遲緩,到佢兩歲多副免疫系統強壯些和證實沒有遲緩時先再考慮點樣打番。

回覆:低功能自閉症=腦葉酸缺乏症

佢個b 令我巧擔心呀!看住自已個仔一歲前就識得望鏡頭,宜家避鏡頭,果種心如刀割法,我諗起都想喊,希望佢個b b身體健康,不要受呢啲苦。

引用:Quote:原帖由+Kyle+於+13-03-05+發表就算要

原帖由 miki老鼠 於 13-03-06 發表
你好,請問有無dr.lam 的全名和診所可提供?我女15m很像自閉,想搵佢睇下。我發覺可能是1歲針影響 ...
林觀禮醫生, 旺角中心,星期三日休息。你唔好帶個女打歲半針住,拖得就拖先。

引用:回復+Kyle+的帖子 你買德國寶係咪煲身好似

原帖由 chris-BB 於 13-03-06 發表
回復 Kyle 的帖子

你買德國寶係咪煲身好似膠制喎?唔知有無記錯 ,怕唔怕?如果你試過乜蔬菜汁配果汁好味 ...
我問過其中一位sales 阿姐佢話全世界果個杯一定是膠造。可以承受咁高速的膠我又唔係太擔心。昨天德國佬阿姐整咗杯腰果奶俾我嘆,嘩!巧掂呀!一試難忘。佢用腰果加少少白芝麻加水嚟打,之後加冰糖就成。阿姐仲提我唔好用白糖,話白糖用好多化學劑漂白。連阿姐都知,大家吾可以話唔知。

我老公 已經蠢蠢欲動禮拜會去買生果蔬菜豆。

引用:回復+Kyle+的帖子 你買德國寶係咪煲身好似

原帖由 chris-BB 於 13-03-06 發表
回復 Kyle 的帖子

你買德國寶係咪煲身好似膠制喎?唔知有無記錯 ,怕唔怕?如果你試過乜蔬菜汁配果汁好味 ...
牛奶的食品:雪糕、yogurt、西湯、西餐的白汁、中式飽點、蛋糕、面包、餅乾、牛油等等。飲品唔講了。

引用:回復+Kyle+的帖子 我個仔1歲時因為對蛋敏

原帖由 Capricorn2521 於 13-03-06 發表
回復 Kyle 的帖子

我個仔1歲時因為對蛋敏感,所以冇打流感針,TOUCH WOOD身體算健康。反而我朋友個仔年年 ...
蛋敏感唔可以打疫苗。我成日覺得仔既超高蛋敏感係因為當時打針令到佢身體受到致命傷害,免疫系統記憶住那些針的蛋成份,而對蛋產生無限抗體。聲明,以上為本段估下的推測。

引用:妳好呀!我覺得妳好好人吖,係度幫咁多Jm,

原帖由 海南雞飯 於 13-03-06 發表
妳好呀!我覺得妳好好人吖,係度幫咁多Jm,祝福妳小朋友好啲好番!加油!

...
我要積多啲德來化個仔的前世孽。

引用:Quote:Kyle+發表於+13-3-6+12:33+我要積多

原帖由 dorisfan 於 13-03-06 發表
其好多A仔自己吾覺有咩問題的,  所以我覺得其實要化的是我們自己的孽, 因為一切苦果其實都是由我們父母來 ...
正是,因為我之前對父母唔好囉!令到佢地心如刀割,今天我要受下咩叫心如刀割。

‹ 上一主題|下一主題