用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

HIHI

話咁快又開左學..乜天軍去左a班呀? 賢賢個好朋友鄧凱林都去左a班...點解要調呢?  

係呢,b班鄭老師係咪冇做.家長會都唔見佢既? 想問a班d老師係咪同上年一樣架?

問賢賢尋日返學仲過d乜.佢話返學,跟住執書包放學.....中間果d佢skip晒..只係記得有小朋友請佢食餅喎......真係想知下佢係學校做過乜都唔得..   

天軍好好笑喎...話d

唔好意思..想問下平日要帶邊本書返學.家長日聽完唔記得左..

我問賢賢d野佢10問9唔應.成日話放書包,跟住揹書包放學..比佢激c..問佢識唔識到d新朋友,佢又唔知,乜都唔知...

果日我地冇上去課室,只係禮堂派相.所以我唔知賢賢課室係邊..等我試下問下賢賢先

請問fri功課咪要寫個"4"字呢...有幾隻船得個船身.係咪要自己寫返個"4"字上去? 但我問賢賢,佢話老師話唔駛喎.....    有冇b班家長可以答我呀?  

我問左賢賢好多次.佢都話老師講唔駛寫返個"4"字上去......咁既然佢咁肯定,我就信下佢law...

另外,我又問佢要否帶playtime phonics + 主題書返學校..佢又話老師講唔駛.....我真係要打去問問老師先得.....

我報左名參加家長班,亦幫賢賢報名參加主日學.我都好希望能夠係呢度學下點樣"教"仔.

旅行日我都會出席.到時一定要同大家相認下先得~~   

all

k1係咪冇名次架.....??

你地會否日日同佢地溫書架?

b班仲未叫帶玩具喎.我問賢賢佢又話老師冇叫....

呢度好似冇b班家長喎      

ACWL
賢賢連玩大挑戰都冇提過...    睇下今晚問佢講唔講先...

ACWL 寫道:
CPY

今日B班換了位,楷楷話佢依家係太陽組,另外你囝囝叫咩名?

等我今晚收工問下賢賢先....

pls check pm!

ACWL / heiyanhei
賢賢話佢而家係第4組.

尋日佢地玩左"

heiyanhei,芝娃娃.
唔該晒,原來唔駛帶...賢賢真係   

heiyanhei
pls check pm

係呢...想問下,佢地係咪冇攪課外活動架.....

我會去旅行.今次daddy都會去.好彩學校今年咁早講定邊日去.所以daddy終於請到假啦~~

比d時間天軍啦.都係開左學1個月.遲d會好d架啦.

你地係咪好多人都係基督徒?

天軍媽
hehe...上年不知幾辛苦..一個人帶住賢賢.由其返屋企時佢玩到

賢賢之前又係成日流鼻血.果次係主要佢中耳炎.所以導至佢流鼻血.我個人唔中意飲涼茶.反而中意煲d潤d既湯水.好似雪耳雪梨無花果南北杏or冰糖燉雪梨等都好好.

b班既家長
想問本playtime phonics係咪自己係屋企做.我見佢地連unit1都未做....   

GuGu 寫道:
Good morning ah...

Anybody will join the 19 Nov school outing ah?

我果日收唔到張通告呀,可以講講內容嗎?

芝娃娃 寫道:
sorry Gugu, 我搞錯了.
CPY, 你無通告, 雖唔雖要影一張給你?

要呀..唔該.    

CPY 寫道:
[quote]
芝娃娃 寫道:
sorry Gugu, 我搞錯了.
CPY, 你無通告, 雖唔雖要影一張給你?

要呀..唔該.     [/quote]

oo...c火..我唔記得我呢個sun唔返得家長班tim ...

芝娃娃
你可否email/fax 張form比我呢? pls check pm.

尋日冇返家長班,請問可否講下有乜得著呢?  
‹ 上一主題|下一主題