用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 同 北角明慧 邊間好D?
go

玫瑰崗 同 北角明慧 邊間好D? [複製鏈接]

charcocat 發表於 12-10-30 14:00
去了明慧簡介會佢地講得好祥細.
但我唔知玫瑰崗係咪冇分國際班同LOCAL 班? 同玫瑰崗有冇西人做班主任?
另 ...

明慧讀完都係派番東區既小學。
RHS 讀完都係派番灣仔區既小學, 係WEB SITE 有詳細寫2011年學生派位情況!
RHS 沒有分local或國際班的, 不會有外國老師擔任班主任。
兩間學校各有特點,只可以說今年RHS競爭會好大咯!

melonfans 發表於 12-10-30 17:02
小學係跟屋企地區派位!  中學先跟小學地區派位!

我知小學係根屋企地址派位, 我意思係想講讀得RHS, 大部份都係住灣仔, 只有部份係住其他地區。
同樣, 明慧也是多北角區居民呀!

melonfans  IC  發表於 12-10-30 17:10

chingchingyee 發表於 12-10-31 12:44
其實係2日英2日普通話 定係 2堂英2堂普遍話呢?? 之前有家長提過好似唔係整日英整日普通話, 有無家長知道呢 ...

2日英2日普1日西班牙文!

kwokbobo 發表於 12-10-31 12:54
請問東區校車要坐幾耐先到呀??係咪好多站架?

你住邊區先? 東區都有幾架校車的......。
我鰂魚涌線, 校車30-35分鐘左右咋!

LEUNG2858 發表於 12-10-31 13:07
我知道玫瑰崗幼稚園有西班牙文, 想問下幼兒園都是全日西班牙文嗎?

個日除了西班牙文外, 仲有蒙特梳利教學,未必係全日都教西班牙文!
‹ 上一主題|下一主題