用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? ...
樓主: anson0701
go

06年入讀K1醒目仔女嘅媽咪, 有咩心水呀? [複製鏈接]

Re: 06年入讀K1醒目仔女

彥彥媽咪,

我想問吓, 如果個堂家姐已係培正幼稚園讀到中學畢業, 收既機會係咪大d呢? 多謝指教!   
同埋想問幼稚園學費幾多? 一年係咪交足12個月呢? 係咪10月到會派表啦!

彥彥媽咪,

多謝你既回應!! 等我仲以為有人係度讀過有著數, 原來都係冇既!!!     我又想問吓, 通常係收幾多k1既學生架? 大約又有幾多人報名呢? 收生比例係幾多呢? 佢既學費又唔貴喎! 平過好多九龍塘既幼稚園喎! 係咪讀得佢既幼稚園就100%升到小學呢? 培小係咪半日制架? 民生小學就因為轉全日制所以貴咁多, 都唔知報唔報好? 有冇咩意見呢?   

彥彥媽咪,

真係唔好意思啦! 要你答咁多野!    
因為係新手媽咪, 好多野都唔識, 希望唔好見怪啦!
10個爭 1個位都幾難喎! 冇辦法, 都要試吓啦! 希望阿女ok啦!

彥彥媽咪,

係啦! 大家都要努力呀!  如果知道幾時同邊間學校有表派, 希望大家可以通知聲啦! thanks!
‹ 上一主題|下一主題