用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心學校 聖母無玷聖心學校 (Part II)
樓主: belairmonte
go

聖母無玷聖心學校 (Part II) [複製鏈接]

chuchu,

我們也有出以下兩條,但呀仔好好笑午餐肉寫了豬肉.

2) 兩鐵合併後的公司名: 香港鐵路有限公司
3) 最近那種食物有致癌物質: 午餐肉

姊妹們還有一天,就可輕鬆了.大家努力埋今日啦!

原文章由 chuchu2006 於 07-12-19 21:25 發表
Hello, 各位媽咪,

我地6年級終於考完試啦, 可以開開心心放Christmas.

你地要加油, 努力, 因Christmas後就到你地啦, 雖然唔能夠好好relax咁放, 但都算多左時間溫, 又可以有小小relax時間.

6年級出左以下常識課外題 ...

[ 本文章最後由 honeybeemom 於 08-1-15 00:27 編輯 ]

我都係咁話,我們班逢星期三個書包真是重到死,如果老師們可以講定邊啲作業可以不用拿便可以輕一些了.

原文章由 wing1206 於 08-1-24 16:30 發表
我想講吓......逢星期三個書包都超重的,除咗一科係唔洗上堂之外,基本上星期三係要帶曬全部的書,還有視藝袋,真係拎超多嘢,尋日還有一位同學仔,因為書包太重跌落樓梯,點樣先可以改善到一日之內唔好上曬咁多堂呀. ...

我個仔棵一串紅有得留低,但不知是否天氣太 ,啲花開始謝了.

原文章由 mickeywinnie3 於 08-1-24 17:56 發表
前天亞仔帶了番學, 但不入圍被選放在學校, 拿回來時更不小心被同學行過踢到, 花也爛了!:cry:

祝大家新年快樂!
        身體健康!
       青春常駐!
      心想事成!
    小朋友聰明伶俐,聽教聽話!

年初二晚,二少又發燒了,起初只是100度多些,跟住101,102,104.8.吃了退燒藥還可以,但藥效一過,又再發,這兩天還要去拜年,真是唉......今天總叫做只維持100度多些,希望他明天可完全康復,他的功課未做完呀!:cry:

我真的要:恭:祝 我兩位少爺身體健康呀!

belairmonte:

唔該哂你的資料.

我check到奧運五色的綠色是大洋洲.你再查證一吓,看看我對不對.

原文章由 man-man媽咪 於 08-2-19 21:24 發表
belairmonte:

根據honeybeemom上網查證資料,第一位在奧運田徑獲得金牌的中國男運動員應是劉翔,楊傳廣只拿過銀牌的.

[ 本文章最後由 honeybeemom 於 08-2-19 21:34 編輯 ]

教我!教我!有沒有圖呀,我都想學,鉤件比自己都好.

原文章由 wing1206 於 08-2-22 13:24 發表
man-man媽咪
你太過獎啦,件衫啱著就最好啦,最緊要你囡囡喜歡,件衫好簡單的,因為鉤,所以好快的,2日搞掂的,你有興趣可以教你喎.

握到手呀,你實開心死啦,因住老公呷醋呀

原文章由 wing1206 於 08-2-22 13:22 發表
honeybeemom

我尋晚睇得超開心,今次真真正正坐第一行啦,重同城城握到手忝呀 ,最搞笑係我尋晚坐學校的3號校車返屋企呀 (因為演唱會有接駁巴士去大圍的)

我尋晚超開心啦,搞到成晚瞓唔著,今日好眼瞓 ...

我沒有時間去!!

原文章由 mickeywinnie3 於 08-2-28 16:58 發表
dear all,
妳們有否參加明天"成長路"的講座呢?

你們全部答中,我個仔答錯.

原文章由 man-man媽咪 於 08-4-17 19:15 發表
wing,littlechi:

條問題係問政府於2008年3月11日討論後落實興建港鐵哪一條支線??答案係沙中線....

[quote]原文章由 wing1206 於 08-4-17 10:27 發表 http://forum.baby-kingdom.com/images/common/back ...

我也投咗啦!

原文章由 ho528man 於 08-4-24 17:30 發表
投咗   

很傷感,每次看到這些新聞和影像,到今天我的眼睛仍充滿淚水.我個小朋友也一早便把他的錢捐了去銀行,個傻豬收到學校通告即說總之留來在學校捐,我向他說,捐給哪一個慈善機構也無關係,因為大家的目的都是一樣的.他說他要在學校再捐多些,但今天忘了袋回校.

原文章由 man-man媽咪 於 08-5-17 11:15 發表
可以同小朋友睇下以下呢輯VIDEO,相信佢地感受更深!我個小朋友二話不說,捐左佢一半身家出來呀!

http://www.flash8.net/uploadflash/45/flash8net_44169.swf

[/quote]

Thanks to belairmonte.

各位大朋友和小朋友真的要多多保重呀!

加油、努力

lilee_hk,

Thanks a lot!!!!!

wing1206

Happy Birthday to you!!!!

咁就真係要多多讚賞佢啦!我個囝就比上次段考差,但比上學期期考好.(上學期期考真的考得不好).我也不知他會否跌班,但試已考完,我也沒說他什麼,只問他知不知點解有些科目跌了,他說是自己大意.好.既然知道原因,新學期無論是在哪一班都好,都要把這些改正過來啦.他也應承會.希望他真的做到啦.

原文章由 wing1206 於 08-6-22 22:11 發表
終於派曬所有卷,今次個囡係全部都進步,雖然唔係話科科都好高分,但今次係佢自己努力付出的,因全部都係佢自己温習的,上學期開始讓她自己温習,可是分數大倒退,但是我也沒有放棄給她自己温習的機會,下學期終於見效啦,希 ...

chuchu,

等你的好消息!!

恭喜咁多位!!!!

quote]原文章由 mickeywinnie3 於 08-7-8 12:36 發表
恭喜咁多位!!!!

[/quote]

man-man

你說得十分對.

原文章由 man-man媽咪 於 08-7-10 11:34 發表
mak:

既然你連小學都唔鍾意,何必理會中學啲派位結果??
中學係會照顧小學band2甚至band3既學生,呢一點對小學嘅學生嚟講係一個保障.況且就算係小學band2既學生未必成績唔好,只是因為學校程度比較高,所以給比 ...
‹ 上一主題|下一主題