用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB讀青衣卓思幼稚園?
樓主: easonkinki
go

有無BB讀青衣卓思幼稚園? [複製鏈接]

咁搞笑~
焯楠最鐘意的女同學係"S LI"<<<唔識串
可能因為每日都坐佢隔離的關係,
佢早幾晚仲話掛住"S LI"想返學,
我話夜晚學校關門架!明天先見啦!
而家d小朋友人細鬼大
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

隻碟我睇到呀!不過尋晚唔開心呀!我去煮飯,諗住比b仔自己乖乖坐定定睇隻DVD,佢個衰仔拎把交剪剪到個碟套碎晒,激死我啦!而且佢返左學之後曳左識扭計,有時真係比佢激到我o咸,我相信你地睇完隻DVD都會記得我仔,因為全班得好小男仔而我仔又成日蝦女同學,我覺得係因為妹妹出世之後屋企多左個人同佢爭玩具所以佢無咁鐘意女仔

[quote]原文章由 VENFA 於 07-10-5 16:52 硐表
係呀, 我個囡番左學之後都曳左, 成日大聲叫'no' 'no', 又打人, 話又唔聽.
我問過miss ip, 佢話彤彤係學校唔係咁, 希望只係短時間係咁, 遲d會改善啦.
彤彤算乖啦!
我仔頭一星期好乖之後就開始曳啦!<<<老師講架!
你地會唔會向到升k1?
如果係會唔會轉返am班?

原文章由 ill 於 07-10-6 22:41 硐表
我個仔係N1 a pm的,佢28/9出世,so2/10才正式入學的,佢返左4日學,都沒有cry,但miss ip話有d 小朋友第2個week先cry的,下個week返1.5hrs,唔知會點呢?仲有,佢唔肯比老師同佢去vv,你地有冇好方法呀? ...

其實返學耐d就好自然會比老師帶去VV,唔洗擔心,佢見到其他同學仔去VV佢又會跟住去,佢咁細個又無cry,媽咪應該多D讚佢叻叻
慢慢黎啦!唔好心急!

我唔會考慮其他啦!我仔讀n1我同佢報左4間,4間都收,淨係迦南&另一間幼兒園都加埋比左成2千蚊留位費,無啦啦!唔見左幾千銀,焯楠而家讀得開心,日日話鐘意返學掛住葉老師&同學,我唔想比太大壓力自己同佢呀!
之前有諗過讀九龍塘,但唔想佢細細個每日咁辛苦答校巴,比得佢讀名校分分鐘讀直資私校,亦有好大機會入九龍塘小學,到時又會擔心佢跟唔上,我見卓思派位都唔錯,所以費事再煩簡學校lu~
遲D我會搬去葵涌果邊,諗住出年焯楠轉全日班,我就可以返工
其實我覺得小朋友開始大有佢的思想,如果佢鐘意向到讀你又同佢轉,佢會唔開心(除非要搬屋離學校好遠)否則小朋友又無話讀得唔開心就無謂轉lu~
因為我見我老公個fd的仔仔讀左3間幼稚園,佢好曳,由第2間轉第3間的時候佢都唔開心

本來一心諗住向卓思畢業但全日班太貴啦!學費+雜費+課外活動=四千幾一個月
我早幾日去左康傑聽完個miss講都有d心郁郁,因為佢係雙語班每日都有外籍老師教,而且有好多校外活動出外參觀,我打算焯楠出年返全日班,計落價錢差唔多但康傑每日下午都會有課外活動學不過地方細卓思一半,個miss仲話有d學生簡油天多數都收,因為校長同油天個校長熟,搞到我都15,16呀

[ 本文章最後由 easonkinki 於 07-10-13 16:25 編輯 ]

青衣區世德成續最好但好多家長話校長作風唔好自愛面子,我諗住幼稚園向返青衣讀但小學就出去讀,因為青衣出名的學校多數係基督教,而我由細到大都讀天主教學校,我想簡返天主教好似好d

我都唔清楚但你想小朋友入何澤芸讀chioce就唔洗worry,全級6x人派3x人去2間何澤芸,而呢間小學升讀英中有4x%

世德成績係最好但好多家長話老師&校長作風唔好,所以我應該唔會簡青衣d小學,我會想簡仁立仁紀,我想問政府小學可唔可以自己去叩門架?可唔可以自己去考多幾間?因為誇區填表會難入d

don't worry聖公會好多小學

http://life.mingpao.com/htm/primary2006/cfm/content.cfm?Path=competition/competition4.htm

我仔未夠2歲就識踏,因為佢話想要就買比佢玩,之前人地送比佢果部係大人可以向後面推,坐位有個圍住,之後就再買部大d的單車比佢踏仲踏得好叻,開頭佢唔夠力踏佢會話:媽咪單車壞左
‹ 上一主題|下一主題