用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

醒目開學勳章

46哥:

i saw bk et Chinese word .>>>我睇到et字即係怪獸字,無倉頡輸入法.

betty

醒目開學勳章

dear 2b:
Dear Betty

唔水擔心,真係唔得咪打英文囉,我地識睇既 >>>我知你地識睇我的渣豆英文,不過我睇吾到你的點應我,因為睇到全部中文都變左怪獸字

betty

醒目開學勳章

dear sf:

再 closed 變咗遊戲網, 再 closed 變咗鹹濕網 , 咪唔敢再 click 入 ... >>>我4.4係新加坡果邊入又係咁,咁岩姑仔個仔,細我仔半歲,14歲幾入黎想用電腦,咁岩變鹹網,攪到我幾尷尬.

betty

醒目開學勳章

hihi~all

骨魔令

你地得痕就往飛樹book睇相啦!

食到超晒磅的betty上

醒目開學勳章

DEAR布媽:
有俏betty睇我點會走雞bor 簡直秀色可餐>>冧到我趺左落水,抵請你飲茶,不過訓吾慣生寶床加上我係香港都係晚晚夢到天光,簡直疲態畢露.
休到吾想做的betty上

醒目開學勳章

DEAR ALL:

午安~

46哥:吾洗 ,如果你用下腦袋,找我不是難事

布媽:你HB果真細心,我地戥你開心...

2B:咁都比你估到,不過我係香港都係晚晚發夢到天光.

BETTY

醒目開學勳章

dear all:

午安~

返港後發現原來間吾中行開下,抖下hea下氣,返黎竟然察覺到呀女乖巧左好多,洗菜之餘,仲閒時幫下我揼骨鬆一鬆.

佢話我外遊咁多日就掛我咁多日喎~原來都係媽媽在家幾咁好

吾知開開心到幾多日的betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

早人呀!
我廿幾年無星期六返工啦 >>>我第一份工係5日,做左4年遣散,不過時間由8點至6點,跟住返左成10年5日半,再搵幾份返5日工

睇呀女的格言,就知考試有幾大壓力,把phy chem bio都吞下去,然後在AL 中嘔出來.

成功需苦幹,努力努力啦!呀女

BETTY

醒目開學勳章

dear 2b:

呀女plan緊努力搵兼職搵錢,旅遊增廣見聞啦!入大學洗費啦!

46哥:你搵到我face book資料未啫?>>>剛岩睇左pm,原來你都吾蠢得晒,不過吾係mei.mei果個,再搵啦!只要有恆心,46定成金

betty

醒目開學勳章

HIHI~ALL::

午安~

布媽,sf&2b:我都有經常提呀女,不過佢的死証真係好難攪,我尋日又再同佢傾,我最後果句,係你聽就聽吾聽我都矛法子,成日都話要搵錢買大屋,開店舖比我打理,我同佢講,你做好做人最基本的先係最重要.

嘩~以我高度,竟然食到肥左超出110磅大關,所以今日午餐盡情地菜.

betty
betty

醒目開學勳章

hihi!all

午安~

46哥:係咪已經放棄左搵我係飛屎book足跡啦! 要貼士吾要呀!

sf:緊到肥,不過好易肚子打鼓,一定要有耐力.

布媽:佢成日貪口爽,話搵我黎幫佢賺錢,我係生財工具一副.

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

嘩~今日入黎幾有難度....

開始感覺到寒意的betty上

醒目開學勳章

hIHI!ALL:

午飯完畢~~ 今日食到心頭好,海鮮喇沙米粉

46哥&all:呀女爆左句,高考吾同人咁品,努力加把勁,絕對吾會再考,為人母者,都係果番說話,盡左力,無怨無悔,吾好諗咁多,邁步向前考埋下星期剎科~~~大把時間可能嘆抖下

betty

醒目開學勳章

DEA ALL:

早人呀!

布媽:雖然係短短2日,不過諗深一層都幾爽下,你盡情體會下,happy下呀!

回想偉哥打從結婚幾年後便飄洋過海,係外便打滾左10幾個偉頭先返港,一家終於團聚,所以我特別珍惜,互相包容係我地的宗旨

你吾記得我早幾日up過下,行開下未嘗吾係一件好事 ,我自己係新記返港後,呀女就痴到我實晒,每日起身就call我,話朝早掛住訓,無聽到我把聲,中午又call我,話要傾計,好掛住我,態度好似4~5歲果時咁,好嗲....仲成日要我陪佢去逛街,一路係街樹,媽媽,媽媽咁叫我,總之好鬼痴纏到我吾識點去形容比你地聽

又加上佢呢輪同偉哥鬥氣....佢話我係新加坡果幾日,偉哥忙到水水死,成日捉住佢黎鬧,佢問我爸爸係咪男性週期開始啦!點解脾性咁燥喎

醒目開學勳章

dear 布媽:

辣c您阿媽'亦曾經是我至愛, 奈何喉嚨唔爭氣>>心記果的吾嫌佢吾喇沙辣呢~~~返黎我再加左一包醉娃辣油同家樂辣醬,不過都係吾夠,無法啦!

我細時已經好食得辣,尤記得成日比呀媽吵話,熱氣呀!傷身呀!吾好食咁多,不過我好小聽佢枝笛,早前去新加坡旅遊,我去到邊都週圍搵同剿辣油同醬,呢番說話又係耳邊重聽,不過今次感受吾同晒,係真真感覺呀媽老了,一轉眼已經幾十個年頭,諗下諗下,自己仔女吾聽自己話,都吾開心,
唯有順下佢意,靜雞雞hou佢去洗手間時睇吾到,加緊快同偷步落多幾匙

諗番起都幾好笑,好似做賊咁

剛岩醒完雪櫃返黎囉,勁污穢

ai~今早得我倆,b2又週遊列國乎?

betty

醒目開學勳章

dearall:

今日忙水水,同老爸姑姐嘆完茶茶,趕去好友樹送手信,再返雷買左個考ling的枕頭比偉哥,賀5.1勞動節.

然後趕返買今晚餐餸.

偉哥釣到幾條金鼓,一條鱸魚,開餐啦!

betty

醒目開學勳章

dear all:

午安~

2b:幾時再有飯局單聲我聽,新加坡旅遊手信還未派.

betty

醒目開學勳章

46哥:

無犯賤呀!我同偉哥一路相敬如賓呀!無論佢係香港或海外

係呀!偉哥釣魚好友都講話金鼓超貴呀!成百幾元條,不過我家個個食完話,味道無黃立咁正.

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

食飽飽菜芯+雲吞,睇到46哥&2b的對話,簡直拍案叫絕.

您覺得鮑魚無味架?咁要去見醫生啦,可能味覺有事 >>特別係呢2句

2b:不如你吹雞啦!我都吾知你地like食乜

醒目開學勳章

DEAR ALL:

午安~
今朝忙,晏 D 先上黎逐個回 >>笑死,睇錯2b話晏D先上黎逐個捉

BETTY
‹ 上一主題|下一主題