用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

醒目開學勳章

all:人早

vivi:比你講中左,太陽哥哥剛出現.

尋日剛問同事知道今年維園有元宵綵燈嗎?結果原來係我家附近有

今晚晚飯後要舉步去行番轉大運先

元宵綵燈

轉自
(明報)2010年2月26日 星期五 05:10

【明報專訊】嚟緊星期日就係元宵節,[url=]康文署
[/url]由今日起至星期日晚,會喺高山道公園、[url=]將軍澳
[/url]寶翠公園同[url=]長洲
[/url]北帝廟遊樂場,舉行3個大型免費綵燈會,大家千祈唔好錯過。圖為高山道公園展出嘅全新大型老虎花燈。

betty

醒目開學勳章

DEARALL:

今日煲老黃瓜扁豆赤小豆去濕

betty

醒目開學勳章

dear布媽:

可喜可賀,神仔品德得到老師讚許,比起成績黎講,我做媽咪的會雙倍開心.

幫我記神仔一功

betty

醒目開學勳章

dear all:

午安~

sf:的老人家吾like關窗架,佢地經常開晒窗,開晒門扯風,通風,你奶奶識字嗎?如果你吾想佢開你隻窗.

試下做以下動作

搵張紅紙剪揮春size,用毛筆,墨合寫住

窗門有事,勿動待修

用膠紙貼係隻窗樹

好見效,萬試萬靈

醒目開學勳章

尋晚開呀仔呀女房間冷氣
點知吾開吾開,一開部機好有規律地燉燉聲,我以為之前洗完層冷氣門無關好,點知吾係,諗緊再係咁情況

要搵人黎睇,點知燉過左15分鐘,無晒聲....

估計應該係太耐之無開過,下次都係咪啦!
耐吾耐開佢一轉,好過有乜事要比錢人維修

剛岩叫做捱左呢2年,
開始儲到小許錢旁身,
但好似越來越孤寒的betty上

醒目開學勳章

有人問

40多歲,如無意外,希望撐多幾年可以退休

做左多年野,每份工大約4年鬆
前年年尾搵到份正,上班果朝先比扣起500元,話試用期滿比返,結果撐同捱過左3個月,有人話,你未達到要求,要努力加油,象徵式加200.-

去年~
市道吾好,無人工加
如事者,撐足一年,有病留星期六日病,無事假,無遲到早退,盡力做好自己本份,吾聲吾聲,工作量越來越多,亦從吾會抗拒同出一句怨言...

今年,一個月相糧,4k花紅,終於加回果300元.

以上真人真事,你地會令搵新工作嗎?

ps.同事好ok!

醒目開學勳章

46哥幾時同呀凡達做左兄弟

比人封名叫呀煩6

醒目開學勳章

DEAR ALL:

係呀媽樹做完節返黎,嘩~老媽煮左好多餸,再加偉哥釣左條紅友,開餐lu~

今日做乖女,食飽係呀媽樹洗碗,抺廚房,我係屋企都吾洗洗,呀仔呀女洗...

2b:老爸真係好叻計數,你都無佢算到咁盡同咁醒,比佢算過草都無條生,等我仲成日為單野抓頭,單野佢早幾日攪掂左,一共要扣4萬,戶口有6萬,老爸自己同x講,先一次過扣2萬,其餘每月的1280,你話係咪扣幾次又可能再申請過~~~

自尋麻煩的betty

醒目開學勳章

hihi~all

午安~

sf:我間屋由90年搬入去住第二年已經開始球霉架啦!的牆仲出現黑色會郁動的物體,好恐怖架,次次抺完條布都黑嗎嗎.
所以你同見到偉哥真人同我,你就會更加一清二楚

sf:你尋日係咪係二期翠娃呀!我又係4點幾去下午tea喎,你幾點到坐邊樹,我睇下有無印象....

我地尋日叫左個沙嗲雲吞撈加個菠菜餃麵...正,3個人52埋單.

見佢2姐弟食到樹起大拇指,我拿拿臨去二期街市執番一磅肥牛,6舊雲吞幼,屋企有芥蘭,今早再黎過,

呀女話:媽咪,你買的肥牛,同煮利川沙嗲出黎的味道,好食過翠娃果的多多聲..封左佢做頭號有得食的刷鞋友

look佢個menu有個叫生菜蛋白炒飯要成38元,我順手買埋生菜搵日炒蛋白飯..

醒目開學勳章

dear 布媽&2b:

布媽:你吾記得2b好勁,係佢公司打等左10幾年,所以次次講見工轉工,佢真係好小見工,所以佢會話,外面行程真係吾多知...

查實我仲有好多野未up呢~~~真係差到算係數一數二架.

醒目開學勳章

dear all:

午安~

續繼緊肥熱身,是日中午,淥生菜加4粒紫菜丸

Betty,
我尋日都係4點幾去到翠娃, 食到差不多5點埋單, 仲唔夠飽, 係門口買拿破崙, 沙爹牛肉飽, 雞扎批食至夠喉.>>sf:時間吻合,緣慳一面,我平時都係坐麵包果頭侍仔落order後面,不過果樹吾係經常有位,所以轉左去向巴士站那邊場的卡位,係正侍仔隔離那張枱,所以我同你只係前後左右之分.

有緣再見

醒目開學勳章

dear布媽&46哥:

除左睇夠吾夠料外,仲要配合天時地理人和,有人有料遇正吾同你揮的boss or頭,點叻叻都矛用,有的無乜料,但勤力,話頭醒尾,又夠運,加上遇著個同你揮的bossor頭,真係行運行到落腳趾尾

醒目開學勳章

dear sf:

話說今晚應該又係翠娃,呀女夾緊呀仔請我地2老,提早慶賀20年前的3.3,有個青春少艾,傻傻地嫁左比一個好踏實的青年俊子

醒目開學勳章

TKS!ALL兄姐妹們~乾爸嗲

3月3,諭意生易生

一於養尊處優,今晚早早抖,整多幾個呀b黎反,最好打對龍鳳胎

話說3.1係註冊日,3.3係酒宴日,歷歷在目,仲記得個俊男到女家時,個未來外母把守鐵閘,攪左好耐都吾開門比佢入,最後要佢飲盡碗蓮子百合糖水,仲祝埋佢年生貴子.

結果不負母望

年頭三月三,
年尾即刻生.

哈有幾押韻,今時今日留為佳話.

結果呀betty小子真真即刻中招,勁易地3年抱2..

betty

醒目開學勳章

dear smum 於 10-3-2 14:41 發表
betty

恭喜晒 323好意頭呀
>>>我吾知你睇錯呀!

我仲估你咁叻叻識自動波

3月.20週年.3日添

醒目開學勳章

hihi!all:

午安~

Betty,
我第一次咁晏食 lunch 架, 去到翠娃係侍仔帶位比卡位我地坐, 有得揀位坐架?>>>如吾人多,可以楝位,人多都可以楝,不過要輪同排...

你想撞我可以去埋 P K 超市, 通常行成兩粒鐘架, 見到一家四口, 個仔高過我, 我又幾貪靚吓, 果個可能係我 ... >>乜咁似我ai~不過我去pk通常快手快腳,立左野後叫呀仔拎返去,然後我就去逛街執平野同掃平貨..

betty

醒目開學勳章

46哥果然勁

3.3即係生易生

13.3即係生實生

23.3即係吾生都要你生

醒目開學勳章

46哥:

我提議同 BB 搞係萃華個三點三生日下午茶派對, 一定難忘!
>>想博炒,逢星期三下午係最忙,水都吾敢飲咁多,
怕去廁所都多

醒目開學勳章

DEAR ALL:

好zzzzzzz

炆緊呀so教的南乳蓮藕腩肉,嗅到傳來香噴噴的南乳味

betty

醒目開學勳章

DEAR ALL:

晚飯左啦!

布媽:食開阿媽煮, 仲會加埋上海荀一齊炆, yummy yumy>>呀伯有咁多年煮食功力,一定音咪音咪啦!

sf:偉哥早前買左罐好正的南乳醬,我朝早睇到呀so預告,放工去買蓮藕同腩肉.

又真係好比我執到舊好正的腩肉

‹ 上一主題|下一主題