用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
恭喜晒. BoBo 拎到獎, 知你一定好開心. (等同個陣亞仔畢業禮當天也拿到兩個獎啊.. 開心死我)

你願意做全職去揍BoBo 真係唔話得

原帖由 BoBo1021 於 10-5-31 01:00 發表
JoJo,

知道啦, 不過我都仲打緊封信未打完.

但係sat幾個團隊結業禮, BoBo竟然攞到獎呀, 呢隻小蜜蜂終於無白費我既心機同時間, 見到佢企在台上攞獎, 就算我放棄份工都係值得既.

...
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
我祝你叩門成功!

原帖由 BoBo1021 於 10-6-5 12:04 發表
JoJo,

Bobo 派到本區第一志願呀, 不過我都會去扣門.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
今次學校高班派成點? 好嗎?

原帖由 BoBo1021 於 10-6-7 10:22 發表
JoJo, 七點半

Thanks,
今年都好多人派到第一/二志願, 有d派到甲1添, 不過有d net12 太博, 派到第7,8志願呀.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
有幾恐怖呢?  不過有些學校就係好喜歡 睇下學生回答問題時既反應係點喎.

Take It Easy. 希望好快聽到你既好消息!

原帖由 BoBo1021 於 10-6-21 16:05 發表
原來坐阿女隔離睇住佢in, 係一個好恐怖既遊戲, 隨時心臟病發.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
星期六的畢業禮精彩嗎? 我只能看到校長的回顧片段之後便要離開了.

真的很感動. 雖則小朋友已畢左業. 但仍會使我流淚 (我看見你也有流淚呢 )

感恩吳校長付出35年在教育上. 真的不易呢!

希望新任陳校長能繼續帶領學校團隊繼續培育呢班小幼苗!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
我個日可以用黑仔形容自己. 因為我早走個陣都有落雨. 到我接到個仔, 在下午時 (剛好在 Kowloon Tong). 一上地鐵站. 我其中一隻鞋甩底   但因我跟住要到天后 (帶個仔學野), 結果. 我要拖住個仔到金鐘買鞋.

真係非常之黑仔

原帖由 BoBo1021 於 10-6-28 21:54 發表
可惜既係嗰日由早到晚都落雨, 送bobo返學時, 學校門口仲水浸添呀.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
你放心. 遲下應有通告講購買相片及DVD 事宜的
原帖由 BoBo1021 於 10-6-29 13:32 發表
JoJo,
我都試過甩底呀, 仲要當時在旺角呀, 我明你當時有幾狼狽.

畢業禮當日學校有人拍咗video, 唔知有冇得買呢, 佢拍到bobo跳舞呀, 仲好鬼清楚添呀, 如果有我實第一個買呀

...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
Oh! 你仲有冇叩其他學校? 而家打算點?

原帖由 BoBo1021 於 10-7-2 17:30 發表
JoJo,

BoBo 叩門唔成功呀.........細女真係蝕底d.......
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
check Pm!

原帖由 BoBo1021 於 10-7-5 16:37 發表
JoJo,

叩咗兩間都唔得呀, 而家入多咗封信去其中一間, 睇吓仲有冇機啦, 否則要讀住派去嗰間, 出年再考插班.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

我所知學校網頁會公佈的! 但暫時仍未更新. 要耐心等候!

原帖由 anthony010103 於 10-7-6 23:41 發表
can any parents share the outcomes of the allotment results this year?I have no idea yet.  thanks~~
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

很久沒有進來了.

K3 的小朋友今次第一Round 派到心儀小學嗎?

未知家長們會否幫手做家長義工 for 黎緊既 interview?

在此祝願黎緊既 Interview 順順利利.

各位K3家長的小朋友能派到心儀小學

醒目開學勳章 王國長老

七點半,
小朋友返學開心的. 不過測驗考試會令人有壓力. (因按成績分班嘛)
你又點呢. 出年要揀小一啦喎, right?
原帖由 七點半 於 10-11-30 09:36 發表
Hello JoJo

你的小朋友讀小學如何?? ok嗎??

醒目開學勳章 王國長老

如想幫手. 可以找羅主任查問呀.
BoBo1021,
我記得我舊年也做到五點幾六點. 你可以打去問下
原帖由 iadalovebb 於 10-12-1 09:40 發表
我可以幫手做家長義工.  ^^

醒目開學勳章 王國長老

嗯... 等我賣下廣告先 ^_^
25週年校慶遲些又有活動啦.
各位可以到校網看看啊!
各舊生會家長會員應收到較早前的一個電郵提及有關收集舊物. 如有合適及有紀念價值的物品可以借給學校擺放一段時間, 歡迎與羅主任聯絡, 謝謝!

醒目開學勳章 王國長老

係呀. 其實到9月仍有機會的.
所以要把握叩門機會呀.
為各位家長加油啊!
原帖由 BoBo1021 於 10-12-2 21:18 發表
難得有心儀學校收喎, 就算9月尾先話收, 仲唔立刻去辦手續啦, 可惜小姐仔間心儀學校話年中唔收插班生喎, 要下年先可以再考.

醒目開學勳章 王國長老

因你是跨區, 在大抽獎到甲部你選了軒上. 那乙部本區你選了那間學校呢?
因如未能派到心儀小學, 也要先到該校註冊, 再不斷叩門呢
原帖由 tabo817 於 10-12-2 09:50 發表
大家好!我好似很久未在此留言了,我仔仔讀上高義.
轉眼間,很快便畢業了,我很喜歡此校,仔仔也是.最喜歡是老師對學生都採取鼓勵方法,功課每次都有印仔,做得好可以有三個,仔仔很願意做功課.相比我囡囡讀果間就不太好,初 ...

醒目開學勳章 王國長老

聖誕節又到啦. 在此祝各位聖誕快樂
大家會否外遊過返個白色聖誕呢?

醒目開學勳章 王國長老

fifi_chan,
我沒有請假. 聖誕節目咪就係做假期功課

有去過看燈飾及約了朋友Gathering.

放假後又要考試了. 要努力啊!

原帖由 fifi_chan 於 10-12-22 17:46 發表
各位媽咪聖誕快樂 !希望大家來年身體健康,日日開心 ^^

JoJo,我聖誕節放2日假咋,仲係今日至知道有假放,所以冇安排外遊...我都係留港消費啦,初步計劃25號帶仔仔去聖誕Party,識下朋友仔。

你呢 ? 今年準備咗咩節目呀?

...

醒目開學勳章 王國長老

呢個野外定向. 非常之不錯. 小朋友是很喜歡啊!

原帖由 七點半 於 11-3-1 11:50 發表
哈哈...因為個滑梯要用來玩蓋印仔.....

唔緊要總有機會....

醒目開學勳章 王國長老

復活節大家去邊度玩呢!
‹ 上一主題|下一主題