用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
你 check 左 PM 未?

原帖由 BoBo1021 於 09-11-23 13:30 發表
JoJo,

揀咗St. Francis 呀, 你之前提嗰d我有做到, 不過學校冇收到, 而家諗住改番封信之後寄去, 不過仲頭痛緊封信既開頭, 你有冇sample俾我參考吓..Thanks

BoBo媽咪
(Wendy)

...
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
我見有人同分跨區係抽到呀. 所以真係會戥Wendy 感到可惜.

bobo (Wendy)
不過真係唔緊要, 唔好氣餒, 我一直會為你祈禱. 天主必定會為 bobo 揀選一間合適既.

呢個 moment  最緊要係要鬥心同毅力, 做了應該做的. 不要使自己後悔便可.

原帖由 ckckcktina 於 09-11-23 16:32 發表
bobo,

有d 婉惜聽到你1st round入唔到. 不過仲有一round, 唔好氣餒, 你請教jojo就岩架啦. 佢經驗豐富. 我就精神上幫你打氣! 加油! 努力!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Wendy,
我以個來人身份, 玩足3 Round, 真係需要好大既鬥心同毅力的. (因等成大半年. 都幾磨人).

曾經我以為天主會離棄我. 但一次又一次天主好巧妙咁給我一些信心及鼓勵使我振作.

你也要努力, 加油! 我會不停為你及各人祈禱的!

原帖由 BoBo1021 於 09-11-23 21:56 發表
JoJo, Tina,

我一早都預咗玩夠3round架啦, 我會繼續努力既.
連我家小姐仔都話"冇問題啦, 入唔到未入另一間囉"

Wendy
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
我留意到報章講黎緊幾年第一round 命中既人會越來越少, 因很多名校也開始實行小班. 而出生率在 SARS 之後開始回穩. 咁變左會多人爭學位呢

我同事個仔第一round 唔中. 考直資又無一間收喎 (考左好幾間, 都係得一間 waiting list). 我只好鼓勵佢多寫信去心儀學校. 希望比個見面機會佢

原帖由 ckckcktina 於 09-11-24 11:48 發表
callas,

原來你首選都係做我女學妹呀? :happy: 希望你得啦, 有20分都好好架啦. 好多人15分都要TRY呀! 不過唔知係唔係越收越少人, 聽聞今年好似每班30人咋!

咁你會唔會去TRY下考其他呀? 我老公係咁叫我俾細女去試 ...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
佢咪講好失望呢. 我都明白家. 唯有叫佢密密寫信比心儀學校.

原帖由 ckckcktina 於 09-11-27 11:46 發表
jojo,

哦, 咁你個同事埋好旁惶囉? 咁waiting list要等幾耐先知架? 仲有2nd round架, 再衰的再等3rd round再來過囉, 希望佢快d搵到岩既學校!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
Sorry, 而家先見到你呢個message. 不過都已經見左面啦. 打後仲會常同你見面添. 請多多指教!

原帖由 ckckcktina 於 09-12-3 10:30 發表
jojo,

今晚返去開會哦, 你返唔返呀?

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

各位,
唔知你地有冇家長昨日回去做家長義工呢?

Tina,
昨日收到你來電, 你真有心. 點解咁遲先收工家!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

今次既地方應好好玩. 又有馬仔騎. 仲有個大繩網, 好好玩的. 唔知仲有冇士多啤梨擇呢?

原帖由 genie100 於 09-12-7 18:22 發表
all mami,
looking forward for the 12-12-09 outing!

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

又有聖誕表演呀.   

各位記得帶DC, DV去拍下心愛的小寶貝表演的一刻呢

原帖由 BoBo1021 於 09-12-8 22:01 發表
每一級既小朋友都會上台表演, 一齊大合唱架, 記住早d到, 搵個好位呀.

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

點算好,
你好呀. 希望你小朋友有機會入呢度既大家庭.

今年既 application 實在太多. (我睇住佢一年比一年多, 今年真係超額個隻, 可能同金豬有關呢), 希望能聽到你好消息

原帖由 點算好 於 09-12-9 09:49 發表
大家好!!

上星期終於面試完畢了. 總體表現只能說一般. 看來入讀的機會很微. 但不論結果如何, 也在此向各位說句多謝!!!

先祝大家有個快快樂樂的聖誕節 ...

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

agnes,
我記憶. 下午班應係午會時間開始的. (你預一小時到). 因之後家長要離開. 小朋友係入面開聖誕聯歡會呢.

原帖由 agnes@123 於 09-12-9 15:01 發表
Can anyone tell me the performance time?
my daughter is in pm class, tks
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

agnes,
I see, 我相信女女開心時, 你也會好開心.

原帖由 agnes@123 於 09-12-10 08:59 發表

JoJo,

唔該晒,我盡量都想抽時間去,希望啊女會開心d:)
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

genie100,
個performance 大約一小時. 你小朋友係返上午/下午?

或者找人幫手拍下留給你看看也可

原帖由 genie100 於 09-12-10 22:43 發表
oh, x'mas performance!
what a pity i can't attend as i had no more leave!
my god!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

過往都係一級一個環節家. 成班小朋友一定會有演出機會

原帖由 CyrusMaMe 於 09-12-11 10:04 發表
我有問阿仔有無份表演, 佢就唱左幾首Christmas Songs我聽, 我估有合唱環節啩.  
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

genie100,
如真係無時間. 就mark 定出年啦. 因為我都係 K2 先知有表演... K1 我好少送個仔返學. 因要返工呢!

原帖由 genie100 於 09-12-11 22:00 發表
jojo
my girl is K1 AM class ga.
thanks!!!!!!
as i have no confident in the grandma and grandpa to use the DV
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

各位,
學校旅行玩得開心嗎?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

那天天氣不錯呢..  你地有冇買到菜/蜜糖呢???

原帖由 genie100 於 09-12-14 21:40 發表
my girl is super happy.
littel brother also join. they played happily
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
嘩.. 乜多左咁多野玩. 希望下次主日學旅行可以去呢度啦.

原帖由 ckckcktina 於 09-12-15 17:14 發表
jojo,

好開心呀! 我地今次去發現佢有d地方改良左呀, 最滿意個騎馬沙地. 我大/細女都有玩. 仲有馬房俾你去摸下d過氣馬王添.

菜/蜜糖就無買啦. 不過洋桃就執左個.

喂魚都喂左2次啦. 仲有喂羊 & 兔仔.

...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
好可惜我既節目係.... 同個仔溫書

原帖由 ckckcktina 於 09-12-15 17:16 發表
大家聖誕有咩好節目介紹下呀? 來分享下啦! 等我有個參考麻.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

有冇收到通告?? 冇既打去問下老師!

原帖由 agnes@123 於 09-12-16 09:09 發表
Anyone know that if there will be early release on 22/12 after their x'mas party?
主愛我
‹ 上一主題|下一主題