用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) ...
樓主: JoJo
go

讀 '聖瑪加利大幼稚園' 家長入來傾傾啦!(PART 4) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Jelly,
我正想問. 韓國其實有乜野岩小朋友玩. 在我眼中. 除左滑雪. 好似無乜野岩呢? 可唔可以講多d. 等我了解下.

還有你係未跟團?

原帖由 jellycheng 於 09-7-21 10:50 發表
多謝你啊, jojo.

首爾都幾好玩呀, 同埋都幾啱細路仔去, 因為地方絕對乾淨, 不過係食物可能差小小(有肉都實係烤), 所以我餐餐都用湯撈半碗飯阿囝食, 等佢一定飽咗大半先, 再由得佢自己食幾多肉就算吧

...
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

BoBo1021,
I see. 因暫時我只著迷去台灣玩咋. 遲下玩夠去發掘下第二個地方玩呢

原帖由 BoBo1021 於 09-7-21 21:26 發表
JoJo,

上年我同小姐仔去韓國, 都係去玩溫泉水上樂園同埋樂天世界, 樂天啱小朋友玩多d, 大朋友就玩夢幼樂園好d. 有個農場好似幾好玩, 不過最後唔成團要轉過另一團, 所以冇去到.

...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

嘻嘻. 我諗置頂會方便少少. 如果各位覺得搬返落去好d 我可以搬返落去.  

原帖由 OnlyOne 於 09-7-22 14:15 發表
hi ~ long time no talk~
太耐無上黎,差d唔識路,原來搬左上樓

嘩arm arm上stmm睇今年小1派位,好似都好好wor
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
台灣呢.. 舊年就去過高雄, 墾丁. 我地係自由行, 真係好正家.

如係去台灣. 我會 suggest 自由行. 因跟團嘛. 一定唔夠時間玩既 (實帶你去d 地方買野. )

原本今年諗住去台中清境. 但最終泡湯了. 留待出年至去啦   (都係自由行)

我個仔係喜歡自由行多點呢.
原帖由 ckckcktina 於 09-7-23 15:18 發表
jojo,

咁你個台灣之旅幾時成行呀? 你諗住自己去定係join團呀?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

多謝提點. 我係下面整返條 link . 等佢地可以留意下

原帖由 OnlyOne 於 09-7-23 16:04 發表
jojo,
置頂當然係會方便d,不過係驚新人就未必留意到lor::" />
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨.

Tina,
高興昨日見到你呀. 不過對於今次的安排不足, 我們也深感抱歉. 希望能汲取經驗. 下次能做好一點啦.

你昨日有冇早走呀. 我地沒有. 結果坐在小食亭到吹下風, 食下零食到車來了就走呢!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Jelly,
我想問去韓國買護膚品係未真係比香港便好多呢?

原帖由 jellycheng 於 09-7-27 17:15 發表
我而家都唔知幾想攪番次自由行淨去首爾, shopping下護膚品同衫就已經夠 :p
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

睇黎韓國又係另一選擇啊!

原帖由 BoBo1021 於 09-7-28 15:03 發表
JoJo,

唔好話護膚品平, 就連沐浴露都平, 好似"皮膚食品"有隻橙味沐浴露, 小姐仔不知幾鍾意, 我都想去多次掃貨呀
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
墾丁係比人陽光海灘感覺. 其實個度好岩小朋友玩家.

佢同台北可以話係兩個唔同既世界.

但每一位去完墾丁既朋友回來都話好好玩啊. 好喜歡墾丁呢.

Pls check PM!

原帖由 ckckcktina 於 09-7-29 11:19 發表
JOJO,

墾丁係唔係好靚架? 我成日睇到介紹, 好似好正咁, 不過果到係唔係好似鄉下地方呀? 買野,食野無咁方便架? 我都好想去呀!
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 jellycheng 於 09-7-29 12:09 發表
唔... 只要係韓國本土牌子, 例如皮膚食物(skXXfood), 雪x秀, lanXXge等真係平好多, 大約係hk嘅1/3或1/2價錢而已。  
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Hello!
歡迎加入...

原帖由 iadalovebb 於 09-8-14 10:56 發表
各位媽咪你地好, 我囡囡今個9月K1 la, 請多多指教! ^o^
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
希望亞妹抽到呢!

原帖由 ckckcktina 於 09-8-19 15:06 發表
我女已經講左要抽 小蜜蜂 啦. 我地今年都係得 2班, 希望機會大d啦.
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
好快又開學啦. 你準備好晒d 野未呢?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
我地未開會呢.. 你係未有意思加入   係既我幫你話比會長聽呀

原帖由 ckckcktina 於 09-8-28 10:15 發表
jojo,  

你地舊生會開始招募新手未呀? 定係你地又lum莊呀?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

BoBo1021,
我印象中係無帶水. 只係帶杯咋喎. 死啦. 我忘記得一乾二淨添.   (因我印象中只為帶乜小食而煩. 沒有專登去買水樽喎. 都係帶個有蓋水杯咋)

Tina,
你記唔記得呀?
原帖由 BoBo1021 於 09-8-28 22:43 發表
JoJo,

想問吓, K3自己帶茶點, 洗唔洗帶水架
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

各位,
打個招呼先.

Jelly,
係呀. 我個仔今年升小二啦.

BoBo,
比d 信心自己. 話唔定你可以一 Take 過攪掂呢. 下星期五有個升小一講座分享會. 你會來嗎?

眼見各人開始投考小一啦. 又令我回憶返兩年前既情景. 大家努力. 加油啊!

主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Tina,
學校網既校曆表有講家嘛

你係未去幫手 je

原帖由 ckckcktina 於 09-9-4 11:56 發表
jojo,

你咁勁既, 你又知我地下星期有小一分享會既? 真係搭通天地線呀! 學校搵你返來幫手分享咩?
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

BoBo1021,
你好想見我嗎?   [唔知醜添 ]

原帖由 BoBo1021 於 09-9-4 22:02 發表
JoJo,

分享會我一定到啦, 會唔會見到你呢..........
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

Jelly,
恭喜你仔仔開學順利呀.
我相信好快仔仔一定能識到新同學的. 放心. 正如你99講. 大個仔呀!

原帖由 jellycheng 於 09-9-4 17:34 發表
新學校 - 佢so far幾好啊, 可能因為開學前兩日我特登帶過佢去新學校睇過, 等佢有心理預備新學校大概會係點呢。

新老師 - 佢返學第一日我就問佢老師叫咩名, 佢又問得出仲無錯tim(我第2日問過其他同班家長)。但我問佢 ...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

你女女幾時會過黎呢邊上體操呀

仔仔黎唔到啦. 因佢放6:20pm. 個講座 6:30pm 開始啊!

原帖由 BoBo1021 於 09-9-5 23:58 發表
JoJo,

係呀........我家小姐好鬼掛住你............個小師兄呀.........八達通嗰個呀...........
主愛我
‹ 上一主題|下一主題