用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 05入小一的家長入9598啦~~
樓主: 叮噹99
go

05入小一的家長入9598啦~~ [複製鏈接]

Re: 05入小一的家長入9598啦~~

小寶 寫道:
基本上我個仔自己清潔pat pat 是冇問題,不過佢去大大時要除晒條褲,而不是只除一半.但佢返左四年學,都只係試過一次係學校大大.

same as my son!佢話咁樣先舒服喎! :

另外琴日去SPI買左個書包,但未有貨因為新款喎,而家做緊特價,所以買左先,我怕到7月旺季加價就唔抵啦!

請問邊度做緊特價
有物野女仔款 ?有 冇粉紅色

SPI專門店,舊款有隻粉紅色,減價$288,但sales話易污穢!新款就係得紅色(for girl)!仲有d款有卡通,但冇仔細留意!

crococat 寫道:
請問SPI專門店在那裡?for男仔d色/款的有冇減價呢?

SPI專門店:
尖沙咀新世界中心B204
沙田新城市三期A312
荃灣愉景新城一層7號

男女款價錢一樣!

baby709 寫道:
真担心,我囡囡只得14KG,你O地話叫佢點背書包呢       

真的嗎?只有14kg? 我仔仔相反肥左d,有28kg!

yinyin 寫道:
但我怕佢見到同學果d 會好羨慕, 唔開心, 如果有學校書包就好

相反我hb好堅持要買冇卡通既書包,文具都要越簡單越好!

你個hb 堅持, 你個小朋友同意嗎??? 點樣可以今佢地聽我地講用我地想佢用的文具及書包???

到佢唔同意咩?我已經訂左個SPI書包!一直仔仔都對呢d野唔在乎,有靚既野咪會開心d,但都係開心一陣;冇既又冇乜所謂!細路仔好大頭蝦架,成日會唔見野,所以都係唔好買貴野(文具)!亞仔用中華牌鉛筆、pilot rubber、贈品ruler…
‹ 上一主題|下一主題