用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

熙熙好期望快d返學做低班哥哥 成日問我幾時到9月

JoJo

咁多在個一班叫咩名呀? 但係點解上午班會少過下午班? 唔係多d人鍾意讀上午班嗎!

星期二開學個日係唔係穿運動衫呀?

你地就好啦, 已經相認在了, 我黎在成年, 到而家都未知你地係邊個呀

下星期五我會去家長會, 希望同你地相認啦

Pochacco2001

我好易認架, 而家個肚已經好大了

YiuYiuMaMa

我仔仔讀下午班, 搭校車架. 再下星期, 我開始放產假, 可能會返下學校睇下佢地午會o既情況, 我自己要返工, 一有假期, 我就會返下學校架

講起搭校車, 真係好無耐, 我地住得同學校都叫近, 但回程都要40-45分鐘, 個工人4:30已經係站到等, 因校車公司話4:40到, 但到成5點幾先校車到, 工人話佢自己去揍, 都返在黎了, 由學校步行返黎, 半個鐘已到

rossikwan

我都打過去校車公司問條路線係點, 怕佢一架車去好多地方, 佢地答話, 先去灣仔-->炮台山-->大坑, 我個站係尾二站(C車), 你仔仔係咩車呢? 我問點解時間咁長, 佢地都係答塞車 希望真係會有改善啦

我都知你醒目, 到時見啦

rossikwan,

你仔仔個班主任係李老師呀? 我仔仔上年都係李老師做班主任架, 仔仔好鍾意李老師的, 成日買口乖, 讚老師靚

Pochacco2001,

點解會見唔到o既, 上午班都有做幫手的嗎?

YiuYiumama,

有咩唔好意思呢?

jojo,

我仔仔上年咪又係成日唔見野, 連運動鞋,外套, 書都同人交換在, 名牌又係唔見, 最後老師都搵得番, 我成日都要寫memo俾班主任, 託佢幫我follow

snoppy

我會報名, 不過其實係去邊o既呢? 有無人知?

今日收到張補充通告了, thanks papadaddy

今日仔仔同我講, 佢話係課室, 有d小朋友有椅坐, 有d小朋友要坐地蓆. 無得俾小朋友揀, 我唔係好明   
無理由唔夠椅坐架?

JoJo

仔仔升在低班後, 講多在好多野, 但係都唔係太明佢講咩野, 想問多兩句, 已經唔答我了, 係呢, 你仔仔幾多月出生的? 而家多唔多講學校野架? 我仔仔幼班開學時三歲都未夠, 咩野都唔會講, 只係問佢食咩野茶點, 都唔識講

我係穿格仔衫, 唔緊要, 個晚我都趕住走

昨天已經收到班相了, 校長的效率好快

Cipo

last year Halloween party, wear Halloween costume

我已經生在囡囡了, 係9月21日, 比預產期早在兩星期

我會去親子旅行架

JoJo, cipo, snoppy, pochacco2001,

thanks!

熙熙好錫妹妹, 不過粗魯在d

pochacco2001,

咁你睇大頭相認住熙熙呀

我想參與11,12月份生日會義工家長, 因平時要番工, 無咩機會, 而家趁放緊假想番黎做下義工家長, 我是否要主動聯絡學校呢, 我記得上年未收過通告問我地d家長會否參加

thanks
mrs.correia 寫道:
[quote]
heima 寫道:

我已經生在囡囡了, 係9月21日, 比預產期早在兩星期

我會去親子旅行架

恭喜heima!!  Sorry, 2天無上來, 不知道妳已誕下囡囡, 請接受我遲來的祝賀    
May God bless you and your family![/quote]
‹ 上一主題|下一主題