用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦! [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!

papadaddy

點解咁神秘? 你咁幫人, 會唔會係匯愛小組的委員呢?

papadaddy

我都想知, 好難請假, 今天請假, 上司都問點解, 因10月至11月係公司o既peak season, 我都只敢請半日咋, 如果開唔到會, 是否不可做義工呢? 係唔係唔可以參加個party?     

Jo Jo

你黎參觀下咪知, 校長同老師好nice, 校長主動同我傾計
如果想知多d, 可以問我仔仔, 佢一定清楚過我地

仔仔: "我要返學" (半夜起身, 哀求我要返學...如果你唔想半夜俾佢地叫醒, 就唔好考慮.........講笑咋)
"我要睇老師" (即叫我上學校個網)

有時仔仔唔肯食飯, 我就上網, click老師張相, "老師睇住你食飯", 佢就會乖乖咁食, 呢個方法好有效

認真講, 親身上黎了解下啦

個戶外playground 仲未整好? 好耐了....唔怪得熙熙話個度收在檔啦

熙熙8點起身, 飲一餐奶, 11:30開始食午餐, 通常食通心粉, 烏冬之類, 跟住就番學

10月27日我會去開家長會(6:30), 邊位媽咪會黎? 上午班的家長是否都是6:30開? 如果係, 我地可以見面了

有關11月2日往水塘的義工家長會係4點開, 都唔知點? 我真係好想去...老細俾我放29號同2號, 再請我自己都唔好意思

helencyl, Liu

我都係F組:教具制作小組, 到時點相認, 要唔要好似小朋友咁掛個name card呢?     

Jo Jo

由面試到收通知係好短時間, 好似唔夠兩星期, 而收通知到註冊差不多有半個月, 俾多d時間決定讀唔讀, 我有無記錯呢? 請各媽咪指正

Jo Jo

仔仔係12月的, 都收在了, 你更加唔需擔心, 而且學校將細仔放埋同一班方便照顧的

見多幾間都好, 可以俾小朋友去玩下, 攞多幾次經驗, 又可安心d, 你住邊區? 睇下有無心水, 同埋想仔仔番上午定下午?

Pochacco,

咁你幾點出門口? 係唔係坐40號小巴? 真係好快出到黎, 有時我都會同仔仔去赤柱玩, 好relax, 我多數會坐63號巴士, 都好快去到

星期五要帶透明活動袋嗎? 我都想知

papadaddy , 各位媽咪

thanks
papadaddy 寫道:
heima
對,是要帶透明活動袋的

明愛賣物會: 會上午去

JoJo

熙熙返下午搭校車的, 12:30出門口, 而家諗緊天氣涼d, 可能會唔搭校車

有一次熙熙對波鞋同小朋友交換在, 我老公攞番去學校, 同熙熙一齊出門口, 熙熙搭校車, 老公行路去, 結果老公去到學校,  攞對波鞋上校務處, 跟住離開學校, 先見到架校車到

今日同李老師通電, 李老師話熙熙由返學笑到放學, 聽完我好開心

helencyl

F組教具制作小組是蔡綺雯老師

要唔要我fax張工作備忘俾你?如要, PM個number俾我

Liu,

昨天你有無開4點個會? 如果有, 我大概估到你係邊個, 因為又開會又係F組的, 好似唔係好多人

papadaddy, kakibeebee, Liu

我明天都會返校幫手, 做協助家長.

Liu

我又係剛剛回來, 真係好趕咁, 自己就傻下傻下, 唔知點幫手

咁我真係無估錯, 4點個會我坐係吳校長對面, F組個會我坐係蔡老師對面(唔係對正)

Pochacco

明天我都唔知幾點去, 要問下我個兩個大,細少爺, 應該上午去

各位媽咪

halloween個日我返到學校, 企係戶外操場, 見到仔仔d同學係課室出黎, 咁我就等仔仔睇下佢見到我係唔係好開心啦, 點知.....你地估下佢咩反應........佢望下我, 定在一定, 咁我估佢會叫我, 點知佢望兩望, 就行在去

有相睇  click here

cfman(琛瑜mami)

我地下幼信班多一個了, 唔駛只得我, 不如update埋你的資料, 好嗎?

熙熙今日見到琛瑜後, 話要返學, 我話今日係假期, 老師要陪家人, 佢態度強硬咁話唔可以放假, 要返學

papadaddy

我都好想做攤位遊戲的義工, 有多d野做下, 我照顧低班小朋友, 佢地又唔多理我

大部份相係係集會同放學時影架, 而且同一個境, 影幾張, 所以咪可以影得多d

Pochacco2001

這兩天, 都去了時代廣場玩, 好熱鬧, 熙熙好鍾意同d鬼影相

papadaddy

梗係好啦! 唔怕多野做, 只怕楝係度唔知做咩, 真係要多多跟你學下野, 但係可以揀做攤位的嗎? 點解之前無通告的? 係唔係要自薦的?好多問題 tim!      
‹ 上一主題|下一主題