用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

Natalie 今日測完驗又順利完成比賽, 鬆哂了 ~~

一如所料獎就冇佢份了, 分數還可以, 我收貨了.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-19 17:26 發表
冇 dead line, 可以 walk in, 但驚 Easter 多人, 諗住先打電話 book 住先.

OK.  件6有d野待 confirm.  盡早覆實你.  
問多句 : 果樹有無 free parking?

今日去左昂船洲, 地方無沙田咁大, 又無乜遊戲攤位, 無上次咁好玩.
據聞遲少少沙田果邊都額外做多次 open day, 到時再去 玩過.

原帖由 Jennie 於 09-3-21 21:58 發表

你就好啦, 有得去玩, 我今日只可以上課外活動+溫書咋, 因為星期一又評估啦.

我地剛挨完測驗週嘛 ...... 你評估週當前活動都照常, 已經安 排得好好啦.
加油呀!!

琪媽 - 412 你5好預我地了, 可能會返 內地一行.  有機會再玩過.

琪媽 - 恭喜你呀, 有機會梗係試下先啦!! 祝你工作愉快, 事事順利!!!

Mrs Yellow - Sure, 有料一定同大家 share.  天文台 open day 好玩嗎? 佢平時 Sat 下午都有"全方位遊", 喜歡的話可再報名啊!

原帖由 Mrs.Yellow 於 09-3-24 09:38 發表

今年第三年去了,自己就覺得跟之前差別不大,不過亞仔好多0野都不記得,所以又當新睇。

第三年去重好有新鮮感? 難得, 難得!!

原帖由 Cheerful12 於 09-3-23 14:11 發表

mamamui: 恭喜 Emily, 樣樣都咁順利.

未派哂卷, 未敢講"順利".

原帖由 Jennie 於 09-3-27 11:44 發表
mamamui>>你有冇上過陽明山呀?? 我想去睇夜景+dinner, 唔知有冇好介紹呢?

我冇上過陽明山呀, 俾5到意見你, sorry!

琪媽 - 你公司係好典型本地公司仔. 騎住隻牛先, 如果搵到馬, 或者覺得真係太惡頂, 好5開心, 先至 quit 啦.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-3-31 01:27 發表
中英數常四科 exam paper 派咗, 比起第一次 exam 退步咗.  中 : 83   英 : 83  數 : 90  常 : 88

全部 mistake 係我重覆提醒佢要注意嘅.  但佢係重覆再錯, 激死.

恭喜琪琪有進步!!
Natalie 都係專錯埋 d careless mistake. 好似上次英文 test, 份卷已俾埋 pural (有哂 "s"), 佢居然抄漏哂d "s", 變哂 singular, 足足扣左 7 分! 你話嘔血冇 .......

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-4-2 02:19 發表
我話佢退步咗呀, 唔係進步咗, 你睇錯啦, 仲恭喜佢........

唉喲衰左添 .......
不過琪琪下學期 test 形式有冇變 / 有冇出深左之類?   小女學校下學期有些科目明顯出深d, 所以 overall 全班分數都無咁高.

請問有邊位試過去愉景灣沙灘掘復活蛋? 好玩嗎? 有乜要注意?

save - 真係好耐無見. 阿囡重有冇游水?

Owl, Yellow - 多謝d 貼士.

yy - 我地報左10號.  但未肯定去5去到.

原帖由 貓頭鷹3號 於 09-4-8 04:56 發表
mid April 冇暖水池, 仲游唔游 ?  我地諗住停吓先....

mid April 冇暖水池咩? 無留意啊 ......
游到其實盡量都想游. 阿女未係好夠信心. 仍有好大改善空間.

原帖由 Jennie 於 09-4-12 22:55 發表
你地有冇去掘蛋呀?? 係咪少人過上年呀?

結果我地都無去到 ~~

原帖由 Jennie 於 09-4-13 15:53 發表
歡樂O既假期又要結束啦, CHLOE 明天又返學LU.

咁快返學?

原帖由 save 於 09-4-14 11:46 發表
mamamui ~ 重有游水, 但就改了星期五6-7點, 所以無緣見面.  亞囡唔知點解越游越差, 亞sir 話佢信心唔夠, 成日游游吓就好驚唔記得要換氣.

我阿女都係同一毛病 : 信心唔夠, 成日游游吓唔記得要換氣 ...... 又係兩星期後 test week ...... :;pppp:

琪媽 - 可能你個選擇是對的, 今日阿囡游室外池, 鬼咁扭計又喊凍 (雖然我同教練都覺得 OK, 佢又有保暖衣著). 希望下次有室內池游會好d. 小女適應力好差, 每次轉池必扭計扭一大餐. 激 C.
‹ 上一主題|下一主題