用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

原文章由 silvia_ng 於 08-7-18 13:06 發表
小道消息,

今年懇親會會出dvd, 應該學期初有得賣, 承惠40蚊一隻!

畢業生家長應該會係7月底前收到sms通知, 到時睇到有一個email address, 你send個email去order就得架啦!

應該係10月果陣嘉年華有得羅貨!: ...

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-18 16:09 發表
mamamui > 星期三去你介紹果間鞋鋪look過,平平地幾好。

係呀, 我覺得佢d野幾抵, 合小朋友返學用. 5知鋪頭會5會多d款呢?

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-21 01:25 發表

其實間野勁細.白鞋只有幾款,女裝黑鞋好似少過白鞋,男裝黑鞋合小一size,我去果晚唔見,可能賣晒卦!?

平平地幾好.....同樓下姓鄺間鞋鋪質量當然是有距離,不過100鬆D蚊算唔錯.

mamamui > 90幾蚊係米平左比你校?我又 ...

如果係咁, 我估佢來學校展銷係再有 discount 的. 果日都係白鞋款多過黑鞋. 一係你地試下 quote 小女學校名, 話之前在學校見過平d喎, 叫佢俾多 d discount.

[ 本文章最後由 mamamui 於 08-7-21 09:57 編輯 ]

原文章由 Mrs.Yellow 於 08-7-21 09:37 發表

馬莎(白襪同底衫褲)

小女著左多年馬莎白襪, 真係好好. 女仔底衫褲一般在百貨公司 e.g. 永安, 吉之島, 千色店果d都可以. 5 好買小雞嘜, 5 襟用.

原文章由 save 於 08-7-25 16:13 發表
早年某家長跟一位咩都講得的老師講開tt, 果位老師話幾年後佢唔知仲係咪tt, 因校長想將幼稚園焗部轉為國際班.....

聽到這消息, 感到很不是味兒 ...... 原來不止我們畢業班的同學仔們要各散東西 ......

Cheerful,
我都諗緊帶阿囡去睇超人阿四呀! 佢最近做左詹瑞文 fans, 好中意睇佢拍的港鐵廣告.

原文章由 Jennie 於 08-8-3 00:23 發表

今日帶o左阿女睇魔幻王國, 佢都話好好睇, 我都好想睇超人阿4, 但夾唔到時間, weekday 趕返去湊佢, 怕趕唔到入場同dinner, 所以到e家都未買飛.

我覺得睇超人阿4抵過睇男人之虎. d 門票平好多. ...

我都未買超人阿4. 今個月好 busy, 7:00 都未必收到工.

Jennie - 5 好意思呀, 你去左蛇口返來未? 蛇口南海酒店過南山書城近架, 坐巴士113 or 226, 車程約15分鐘,海雅百貨站下車. 打的都應5貴.

Jennie - 阿女有乜暑期活動呀? 不過5經5覺, 好快又開學 .......
TT 今年暑期班我阿女又好似幾 happy, 焗的麵包又幾好味.
lavender - 小女好好笑, 話5中意同熹熹一齊打籃球. 我話梗係啦, 同姚明一齊打籃球. 邊有得打 ......

有d 5 捨得, 5 想呢個暑假 咁快完.

[ 本文章最後由 mamamui 於 08-8-13 13:00 編輯 ]

阿女對小學生活好期待 : "我諗會好好玩."

我就話:"你做得哂d功課同讀得哂d書先啦!"   

Jennie, save - 小女學校未派餐單同訂飯.

Thanks Mrs Yellow.
All - 有新用新啦, 5 好兩頭走!
小女今日開學算順利, 下星期才返 Full day.

琪媽 - 你咁夜訓, 琪琪又咁早起, 頂得住冇呀? 保重呀. 小女返左3日學, 我亦早起左3日, 眼訓到C ......

今日返學校睇阿女排隊情況, 我企遠d觀察佢, 佢冇咁緊張了. 一齊坐保母車果位二年級哥哥有過來同佢傾偈, 又5知帶佢去睇乜. 跟住又見到佢同自己班d同學女傾偈, 玩"估手指", 似乎適應下來了.

我都有呢個問題 ~~ 但小一生要佢地買放得入F4 的書包, 又好似大咗D. 我阿囡都5算細粒啦, 但睇落個書包已好大.
有朋友教我比多個手挽袋或環保袋佢放在書包, 有需要時拿來用. 但我又驚阿囡甩甩漏漏, 易漏低野 ……

原帖由 somimi 於 08-9-3 14:07 發表
不過有樣野都幾麻煩, 學校通告是f4 size 放唔入spi書包,
買時都有諗lee個問題, 以為接dd角, e+要諗下點 ??!!

阿囡昨晚累到5夠9點就   ...... 簡直史無前例 ......

yy - 阿女未開始教書哩. 同埋就算d通告摺得, 第日重有好多F4 file 放工作紙架 ......

May, Jennie - 據聞 SSP 同油尖旺校網都係暫時未能推行小班架.

阿女學校活動不少, 但樣樣要付費. 我求其幫佢報圍棋, 貪佢 Fri 舉行, 5 使阻住做功課. 阿女做功課好漏氣, 有排train!

May- 你知我果件啦, d 興趣好 "仔". Owen 中意玩果d佢全部好中意. 遲d約埋等佢地一齊玩, 我同你可去 shopping, tea .......

Connie - Hailey 真係由細到大都咁叻! 我都好 enjoy 每日返去睇小女早會. 佢地校長日日會講d德育既野, 希望聽得多, d 小朋友都會乖d.

原帖由 silvia_ng 於 08-9-5 17:38 發表
聽日我個仔in yw啦....好緊張! 唔知今晚同唔同佢傾下計, 比定個心理準備佢好呢? 請指教

Take it easy!
預祝成功!
‹ 上一主題|下一主題