用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

Hi all,
尋日阿仔放學派咗盤小幼苗返嚟種,但呢輪咁凍,我好驚凍c佢.         

mandytso,
係呀!我阿仔嚟架!甘到比妳發現到,唔通妳又係南豐??

妳都唔去旅行呀!!希望下次大家都可以一齊去啦!!
輪到我阿仔病啦!冇返學比佢休息2曰啦!冇哂胃口,但又好精神,成日摷支咪要唱卡拉ok喎! :  :  :  :  :

wing530,
聽妳講個舊嘢都嚇鬼c,好彩Anson散咗好多,点解無la la敏感架!聽朝去完旅行,記得第一時間上黎報料.

barryalice,
嘩!妳好勁呀!玩到成11:00先返歸,買咗幾多錢嘢呀!

我就轉咗13號先去,諗住有得睇埋飄雪嘛!

wing530,
係呀!陳校長好好架!佢都有時朝早企係地下迎接返學,早會又會楂住支咪四圍行講嘢,放學又見到佢,所以個個同學仔實識得佢.

今朝送阿仔去學校,見到旅行陣容好頂盛呀!好多家長呀!
阿仔未出發先興奮,今朝瞓醒走嚟問我,2號車司機叔叔嚟咗未呀!我話甘你去飲奶先,我即刻打電話叫佢地嚟!     

我好想去埋一份呀!!!           

[quote]
hinhinmom 寫道:

話過你地知啦~ wing530今日同anson玩左個好激o既滑梯呀~~     

我都收到線報又係話個滑梯好激喎!
婆婆唔比阿仔玩,後來要公公挾住阿仔一齊sir落嚟.

hinhinmon,
睇怕都係佢地啦!佢地話做稻草人時比咗D阿仔攪,佢地先可專心跟導師學咋!
吉豬島感謝日做到幾時呀?我要等到tuesday放假先去昅昅!

barryalice 寫道:
wing530,

咁我都"c"勒, 朗朗無同我講要帶喎!
佢只係講一月六日連盆栽一齊帶番學校咋
[quote]
wing530 寫道:
Dear all,

唔係喎, 一人一花本作業, 我上星期都有交喎, 老師有睇架, 仲貼左張貼紙落去, 之後, 仲派返黎tim, 我聽日都會帶返學校架~     

>hinhinmom,
會唔會留左係學校呀, 上星期, anson都係留左本手冊係學校, 到旅行果日先派返比我咋~
[/quote]

Hi barryalice,
我重c,日日都塞落書包,但冇寫個字落去.   

Hi all,
旅行個度我差唔多比哂滿分佢.     
問下次去唔去,梗係去啦!

Hi all,
妳地聽日有份表演呀?演嘜呀?
我地幼兒班玩遊戲要成1:30pm先有得玩bor!
[創意無限FUN]好似星期四抽咗纖,妳地有份冇?

Hi all,
坑口地鐵入面大堂今期輪到st.andrew's展覽.Sat遊戲日果曰小朋友o係school影嘅x'mas老人相,老師剪咗個大頭相再貼落隻天使度,好cutie呀!好得意!好可愛呀!!!!!!

快D去睇吓!揾吓自已個小朋友啦!

Hi       

hinhinmom 寫道:
hi sunday,
好耐無見勒~~~     
近排係唔係好忙??~    [quote]
Sunday 寫道:
Hi       
[/quote]

Hi hinhinmon,
係呀!忙瞓覺啦!忙煲韓劇啦!

我都mark低校曆表啦!妳地低班就好la!又有旅行!
我見到3月10號好似假期喎!等我plan定節目先.
點解妳地有新書派咗啦!我地得手冊咋,嘜新書都冇喎!

Hi wing530,
話口未完,今曰派咗2本新書返嚟啦!
我而家睇緊'與百萬富翁結婚記',都幾好睇嘅.我又係睇親都中哂毒,睇到我返工都冇精神唔夠瞓o甘.    .

妳地喺邊樹報畫班,我都想幫阿仔報,我望過海悅個邊,智趣樂同uncle olley2間價錢相差好遠喎!   

wing530,
學琴我都唔知邊間好!南豐呢邊有好多間喎!!

barryalice,
工聯會個國話班,係唔係專for小朋友o架?

Hi hinhinmon,
my son join the studio imago already,every wednesday at 2:00pm.
Picnic? K2 only?How about K1 class?

Hi all,
我想問讀書報告,係唔係可以自己出面再借D書做架!因我見跟學校個借書曰子做,都係借得7,8本,嘜實攞唔到金獎囉!
31/3我地K1冇得去旅行,但又唔駛返學喎!

KCMAMA,
我10/3去過disney,又係唔多人喎!好好玩!前一晚重喺hollywood hotel瞓咗晚,阿仔勁happy呀!而家做優惠,攪到我都想再去玩,不過最怕到時又多番人!!!

hinhinmon,
我前日懵懵地,以經將個報告比阿仔帶咗返去交啦!
因阿仔日日都講,老師話要做親子閱讀報告呀!我以為老師催交添!!
Sunday我想帶阿仔申請圖書証,我想問去圖書館條路,係行頌明苑定係單車徑過去架???

早晨呀!
今早凑返學,先知佢地種咗d植物响大門口側,唔怪得我聽過阿仔講老師話叫佢地同番茄講早晨啦!
我昅到妳地K2種芥蘭頭,K3種生菜喎   
‹ 上一主題|下一主題