用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

Good Morning!!!

今朝湊亞仔返學, 行到半路, 我仔無la la 話, 死, 媽咪, 著錯鞋ar............

妖, 原來佢著左對涼鞋

唔緊要, 我自己都笑左出黎, 係我仔嬲嬲地話我笑佢
原帖由 lky2008 於 09-1-13 10:07 發表

唔好意C,我想笑!mouth:" /> mouth:" />

佢已經著左對灰socks la, 對涼鞋又係深色, 條西褲遮一遮, 咪唔多覺眼lor

原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 10:10 發表

咁都得唔凍嗎 ?

佢對鞋都係擺左係門口gar, 係佢自己dreaming著錯鞋, 都唔係1st time, 不過之前次次都比我立到, 係今朝太趕無為意
原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 10:10 發表
都好攪笑WOR, 我地通常會擺EVERY DAY 要著ge shoes 係門口個鞋架最高位.

唔靚gei相就有 未upload ar, 今晚得閑uploaded就比你地睇

sunday真係凍到chi 肺, 真係人生最難過gei一天
原帖由 lky2008 於 09-1-13 10:08 發表
HOGANMA,

你做姊妹,有冇靚相睇呀?

咁都比你諗到
原帖由 mandy_lee 於 09-1-13 10:16 發表

比你笑死仲有pig 嗎 ?

遲到ar......... 想唔換gar, 不過驚我仔返到去喊
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 10:22 發表

來得及返去換鞋嗎 ? (都要換LA...)

有條毛lor
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-13 10:24 發表

凍到D兄弟縮晒妳地咪贏嘍....

天凍就女仔唔著數... 有冇加件褸個D架 ?

我諗唔怕gei, 我仔果件down jacket, 黑色, 有個大大個黃色giordano junior logo係度, 學校都無嘈過
原帖由 雪文 於 09-1-13 15:05 發表
我諗住用油漆筆油咗佢

返工wor
原帖由 ktmami 於 09-1-13 15:09 發表
fun fun,

where to buy buster shoes??? I need to buy black and white for my daughter.
1/29 -1/30 邊個得間開枱

2月dinner,其他sisters, 請state你的preference:

2/2 - 4/2(其中一晚)》》雪雪,COME COME,多多,KY, hoganma
2/2 or 3/2(其中一晚)》》雪雪,COME COME,FUN FUN,KY, hoganma
蘭蘭:pending confirmation with honey
JERRYMA:遲D覆 ...

mud 我今日無上過黎咩?! 哈哈... 我真係唔太記得... 有時又msn, 又講下電話, 我仲以為我say左hi 添

呢排忙於做貞探and安慰朋友, 因佢失戀
原帖由 lky2008 於 09-1-14 17:16 發表
HOGANMA,

今日咁晏先見你?以為你OFF添。

good morning!!!

come pls check pm
原帖由 come爸嘩 於 09-1-15 09:50 發表
雪: pls check pm

哈哈..........同我屋企果2個一樣
原帖由 mandy_lee 於 09-1-15 10:00 發表

你今日唔返工就係同你女溫書啊,你老公都好肯同你小朋友溫書, 我個個物都唔理解單到叫佢幫阿女默書唔夠一陣2個就會又話讀得快, 慢... 等等黎罵戰, 到最後都係我同個女默番. 昨天補習社見阿女不懂除數又影了d 補育比 ...

我無買過, 不過聽我fd講件t 係男裝同埋係好核突gar, 一定唔會著
原帖由 lky2008 於 09-1-15 10:05 發表
你地有冇買AGNES B 福袋呀?好似話$250,內有一個手袋+衫/褲/鞋???但冇得揀款/size.

come 我過左就話你知la

雪 童軍sponsor果$20, 我托come比你
原帖由 come爸嘩 於 09-1-15 10:19 發表
hoganma: pm 覆ed

我地p2 未有課外ar
原帖由 雪文 於 09-1-15 10:32 發表
KY, hoganma, ktma :

你哋仔女考咗咩課外常識題呀, 除咗蒸汽火車

我尋日同我仔講, 星期六派成績表, 我話佢咁gei成績, 考20左右la
原帖由 ktmami 於 09-1-15 10:40 發表
我唔記得, 我見到佢得62分, 我想燒左份paper.

我都想燒左佢份中文
原帖由 ktmami 於 09-1-15 10:40 發表
我唔記得, 我見到佢得62分, 我想燒左份paper.

我見其他家長都有問bor..... 我地英文都無派ar...
原帖由 lky2008 於 09-1-15 10:43 發表

我份份都想燒左佢(except Eng oral)!
但我地Maths卷都係未派呀?係咪唔派呢?
‹ 上一主題|下一主題