用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才備取錄通知
樓主: Chan343
go

優才備取錄通知   [複製鏈接]

發現呢兩日都有D新註冊ID專門講優才有問題, 好特別囉
因為我有相熟小朋友在GT讀, 所以見GT帖都會睇吓留意到

picalo 發表於 19-10-10 14:26
喺其他討論區見到?
唔知發生乜事呢
就响EK升中那邊, 突然出個帖話GT校長有問題有兩個新ID一唱一和, 又貼晒圖同大字報話校長比人掛BANNER唱衰, 學校好差咁話
而家好似刪咗帖了, 今日又莫名响呢到見到個新ID講埋D奇怪的說話

以我所知係優中那邉校長唔比學生參加最近的社會運動, 比較嚴厲
啱理念咪覺得係好事, 唔啱理念就諗清楚要唔要入了

Wanglinkiki 發表於 19-10-12 11:25
GT 小學用家,真係唔覺得學校政策有咩唔妥,而認識的家長也都滿意學校各方面安排,學校透明度好高,每年都會 ...

講真校長又唔係今年空降入優中, 一直都响度, 優中學生讀得開心, 成績又唔錯
點解而家先嚟話佢有問題?

總之我識的小朋友讀得好開心, 鍾意返學, 選到間令佢鍾意返學的學校我好滿意

成日有新ACC响選小選中時唱衰某D學校, 好特別
或者有D個別讀得唔開心的例子, 每間學校都會有
放低佢啦, 都話咗轉校, 咁就去新學校重新開始 move on啦

KFGTTFGM 發表於 19-10-12 12:52
忠言總是逆意
大家覺得是最近的事嗎?由第一屆的畢業生已對光明頂有不滿, 你知道嗎?
小學陳校長是創校功臣 ...

將來好唔好,成績自然會話到比人知
家長自然會決定揀唔揀間學校, 唔需要而家就嚟下定論

‹ 上一主題|下一主題