用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請給意見→史丹福游泳中心(月華街)
go

請給意見→史丹福游泳中心(月華街) [複製鏈接]

Re: 請給意見→史丹福游泳中心(月華街)

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=325924&forum=5&31   

其實初期希望小朋友不怕水,這是個不錯的地方,因為泳池細及水淺,家長真是會放心D,但不要抱太大期望小朋友能在這裡學得好好,因為「泳池細及水淺」亦是一個缺點,所以有學到一定程度後,可以再有一些較專業的泳會。
我仔仔學完呢個course後,不會在這裡學了,因為已請了教練(1:1)在標準池學,進度非常好。

個人認為佢已經唔怕水,而佢又想繼續游好d,就應該轉了。因為好似好仔仔咁,在stanford學了10個月,已學到蝶式,但若果出外邊的泳池游,只游得十幾米,重要係一定要在淺水區,游幾步就踩池底,咁點敢話俾人聽佢識游呢?希望你仔仔不是這樣啦!!
早兩星期我找了1:1教練在標準池學,學了兩堂仔仔已學會踩水了,而且還游到幾個直池,所以有時可能係設施問題,令都小朋友得不到更好的進度。
heihei, 相信你都要考慮一下轉去標準池學了 :

heihei,
先在細池 (腳到地) 學好,當無咁驚就轉標準泳池學 (腳唔到地) ,咁先會有進步的。

babyhowie
我仔仔小一(6.5yrs old),而家在市政泳池游。
我都是在學校swimming gala 發覺呢個問題所以「的起心肝」轉。

babyhowie, pls check pm.
‹ 上一主題|下一主題