用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

christy<mama,

聖誕有咩節目...............之唔係開o下派對同燒o下野食咁囉!

[size=large]Merry Christmas!!!

世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

我地係24及25晚都帶了個女去BBQ,不過今年反而冇帶佢去睇聖誕燈飾.

dorcil,

呀女昨天都有講13號穿新年衫返學!跟住我問佢仲有冇其它野要帶,佢竟然話冇喎!??!

仲有昨天佢地係堂上默o左中文生字,睇o黎好似要考o下各位小朋友有冇在假期裡溫習了.  

我地都收到2張照片,thank you!

K2J   

K2J

嘩...........原來仲要帶瓜子/糖果呀,我都係昨晚至準備好叫佢自己寫d揮春帶返學校咋!

christy_mama,

我現在每日都比呀女著運動服返學,除非學校指明例如要拍照果日我就比佢著裙.

K2J

唉,我今晚返屋企問呀女佢好似唔係幾知要帶賀年食物?不過我都準備了些少比佢帶返學校去.

想問o下各位坐校車返學o既小朋友,星期六是否都須要提早半個鐘上車呀?

maggiechoy803 & BabyC,

我睇學校通告都係早上九至下午一時,應該同平時上課一樣至係o架?但校車叔叔就話學校要求佢地早半小時回校喎!??!

Amy,

通常如果係我自己親自接放學,我會大約早半小時致電冼叔/冼哥通知佢地不會坐校車,但因為是媬母入課室接d小朋友,所以你最好準時入去課室門口睇住等,萬一佢地誤會了你仍可接到你個小朋友.

BTW,想問o下你囡囡今天是否穿粉紅色毛毛披肩返學o架?

Amyyiu 寫道:
車路士,

Can you tell me if I want to pick up my girl tomorrow, how I can do.  Do I need to call school or just informed bus driver.  Thanks!

Amy

關於明天接送問題唔該晒大家o既資料!
哈哈,我地算唔算一呼百應!

K2J

christy<mama ~ 我諗應該係啦!

BTW, 今日天氣咁差相信都唔能夠影千人合照了!   

dorcil,

哈哈,老師有派利是給小朋友,不過裡面只是一個朱古力金幣罷了!你快d補回一封給他啦!

Amyyiu,

啊,你囡囡叫藍藍,我今晚返去問o下我個女先!   

我想問o下K2J個班房下午是否K3小朋友上堂o既呢?

[email protected] 寫道:

Pearllpopo:-

咁咪好多小朋友係同一班房, 上下晝加埋都有成(39+39=78人)

嘩....見到數字都好頭痛呀!!!(真係辛苦哂D老師了)

K2J - 2組

Happy New Year!!!

尋日呀女拿了本"民生聲"回家就成晚係咁搵佢自己幅相,結果都比佢搵到2幅有佢份影o既相不知幾高興.

講開又講今年呢本係唔係冇o左千人大合照?好似上年都有影o架?你地記唔記得呢?

K2J

音樂劇?when & where & how much?我都想帶個女去睇呢!唔該!

K2J

christy<mama

哦...........咁你睇o左未?好唔好睇?

K2J

上年K1呀女個班題目係"蘋果"
當時又帶蘋果核,又影蘋果相.......!!!

今年係"水"
唔通就咁帶D水返去.......???    

K2J

o下........放咁多日........唔係話 !??!

BabyC 寫道:
HI,
今日收到通告,下星期三開始【即  1/3-6/3 日】都不用返學;好似放大假。
唔怪得D專題研習要咁快交啦!!!(毎班都唔一樣)   

K2J

呀女今日話有個女同學星期六要開生日會........但係冇派咭返來.........你地人知唔知呀?

阿8 , maggiechoy,

係呀,呀女都話原來冇請佢喎
講開又講,你地係唔係已經交左"水"o既小冊子返學啦  

maggiechoy,

阿仔唔舒服???

maggiechoy,

哈哈哈.........呢個問題可能有D敏感所以冇人回應呢!??! (包括我自己啊!??!)

anyway,祝你仔仔早日康復,其實我女呢2日都有咳,不過諗住聽日都開始放假所以繼續返學囉! :)

[email protected] 寫道:
各位家長...

<想講吓入小一嘅問題>

你們會唔會繼續直上民生小一(全日制$2,880/月)

K2J - 5組
‹ 上一主題|下一主題