用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

Re: 民生K.2 Chatroom

Hi LL6684 & rio,

你地好碼?我個女成日同我講掛住學校/老師,佢將會讀J班,你地呢?

LL6684,

咩係適應班呀?
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

LL6684,
個school bag睇落都幾ok,所以我冇幫個女洗呀!

呀!想問o下大家係唔係已經知道新班房係邊o架啦?B班是否仍在地下呢?J班就好似係2樓同埋冇洗手間o既呢!

Heid媽,

我女都係K2J,你2個仔是否Twins?

Heidi媽 寫道:
Hi,

我有兩個囝囝, 一個K.2G, 一個K.2J, 而呀女剛剛於民小讀完P.1 , 日後多些交流   

Heidi媽,

OIC,原來是你自己要求分班.
BTW,想問o下你囡囡上年第一年上小學適唔適呀?

Heidi媽,
聽o左你咁講就好啦!因為之前曾聽人講上了小學所有o野都好緊張,包括父母都要跟得好貼咁話?

Pearllpopo,
完全認同你o既講法,之不過佢地小學將會改革,所以好似有d未知數咁囉!??![

LL6684,
好奇想問o下你個ID"LL6684"是否你個車牌黎o架?

Pearllpopo,
原來你大仔已經有升中一,我想問o下你仔仔係小學時o既成績大致如何?填升中派位表是否選"民生"第一志願?  

LL6684,
我地9/1冇校車接送呀!  

Pearllpopo,

原來哥哥o依家讀培正小六,知唔知有幾多成機會升培正中學?
你意思是否妹妹自己很喜歡民生所以你就帶佢去考民生幼稚園而唔考培正呢?

manmusicfun,
我女都係K2J班啊!

LL6684,
我地每朝大約8點半上校車.

Pearllpopo,
OIC

Hi all,
我女J班係黎老師,今日講o左好多o野,真係唔係幾記得添呀!??!

LL6684,
我地住藍田坐洗叔車,因為尾站所以咁遲,好彩呢!
仲有...據我所知如果你小朋友選擇教署統一派位o既話民小係唔會留位比你o架,你係唔係講梗呢樣o野呀?

Heidi媽,
係碼,不過如果我話比你知我o既特徵,你一定知道我係邊個o者!講開又講.

Pearllpopo,
你唔講真係想唔到佢剛剛生完bb喎!不過佢真係好溫柔,好似呢d都係幼稚園教師o既特徵呢!??!

Heidi媽 & manmusicfun
我影底o左J班個Name List,你要就PM個e-mail address比我啦,順便話我知你地小朋友叫咩名喎?   

dorcil,
9/1我只有影相,我見到你話個行有2個女仔及2個男仔一起坐,邊個至係呢?我已經send左e-mail比你啦!

Pearllpopo,
我今日都聽到有媽咪講出年會原班升k3,係就好啦!

Hi all,
今日J班班房水浸喎!你地小朋友有冇同你地講呀?唔知聽日可以入班房未呢???

dorcil,
不要太過擔心,老師應該識得怎樣處理同學仔之間o既問題的.

haymami & Pearllpopo,
雖然係4個一組分班,不過據我所知4個同學仔都唔會太熟識對方!??!

dorcil & all K2J mami,
呀女同我講佢地去了K1C班房食茶點(餅干&水),仲講笑話全部變返k1學生添,

christy<mama,
真係好啦,又多一個J班小朋友o既媽咪係到同大家交流o下!

Pearllpopo,
不過我會同個女講咁樣至可以認識多d新同學仔,我仲同佢數一數K1&K2總供有幾多個唔同o既同學添呀!

但係K2J班今日冇homework喎!??!呀女講上了英文班,仲話係Ms.Luk教!

rio,
我開學日問過老師,佢話唔須要立即轉新書包,所以我暫時唔會買住啦!thx!

[size=x-large]
另外想問o下各位,如果小朋友係坐校車回家,你地通常提早幾多分鐘落街等o既呢?

Amyyiu,

我女坐返學個架係冼叔自己揸,黃色車身,車牌HHXXXX,你呢?

Amyyiu 寫道:

車路士,
我又係住藍田個囡又係坐洗叔車,可能我們住得很近都未定。

dorcil,
我都問過呀女佢話o依家每日茶點都係自己"針"水比自己飲o架啦!

chirsty<mama,
我諗可能你女比較慢熱,比d時間佢遲d一定講到唔停口o者!

Pearllpopo,
囡囡冇事碼?

LL6684,
我剛剛睇到你整o左個list係第一頁,唔該晒呀!

1215,
Hello!多多指教!

blackberry,
學校好似要求每日都帶手冊係書包o架!

用格仔紙填顏色?如果你地唔講我真係懷疑個女講錯呀!
但係佢冇唱國語歌仔比我聽喎?等我返去再試探o下佢先!
不過,睇黎J班o既homework好似比較小呢!??!

Heidi媽,

我個女都係話老師叫佢填顏色在有名個面就得啦!

makcyc, 好o野!又多個J班同學仔.

*各位K2J班媽咪,如果邊位想要name list我可以e-mail比你o架!*
‹ 上一主題|下一主題