用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) ...
樓主: Elona
go

快樂初中交流區 - 歡迎新朋友加入 ! (Part 7) [複製鏈接]

年年都係咁....荷包大出血

原帖由 veronna 於 10-9-1 21:03 發表
今日終於開學喇. 第一日好似唔錯咁. 牛仔返黎都好開心. 佢話有成半班都係"新"同學.  不過其實中一既時候都已經好多都好熟架喇.  

每年呢個時候都係荷包大出血既時候. 今年你地既咩咩咩費用多唔多呀? 牛仔好彩有好多 ...
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

幾時都話你係廿四孝媽媽黎啦!

原帖由 Elona 於 10-9-1 21:23 發表
我都好緊張, 今日已經download咗School calendar, 可以早知道仔仔幾時 exam同 test...

原帖由 Elona 於 10-9-1 21:24 發表
囡囡之前咪話每星期都返香港, 好快就可以見到佢啦...

原帖由 Elona 於 10-9-1 21:29 發表
仔仔既班主任今日打電話比我, 打咗個招呼, 感覺都唔錯, 仔仔晚上苦著面同我講, 佢最怕既中一班主任今年會教佢中文, 我聽到

一物治一物.....

...

yes.................

原帖由 veronna 於 10-9-2 08:59 發表

係唔係呢間

香港尖沙咀凱悅酒店咖啡廳 Cafe (Hyatt) ????

都係廿四孝媽媽 我要認真學習下

原帖由 yeegi 於 10-9-2 11:11 發表
me too.   不過未download, 見d test 呀, exam 呀還有時間, hea o下先...

係就好囉!

原帖由 yeegi 於 10-9-2 11:15 發表
補祝 lau仔 生日快樂, 成績節節上升.

有架!佢話d同學年年都唔記得同佢講"生日快樂"!依家有fb 就好d啦!!

佢住宿舍既,但都好自由.......

原帖由 ytpeople1 於 10-9-2 11:33 發表
motherlau,

原來劉仔9月1日生日,開學日生日,佢有冇唔高興架?

大小姐知道呀媽唔身邊實知醒架!
佢係咪住宿舍呀?

學到野啦 ......

原帖由 veronna 於 10-9-2 12:25 發表

智慧--唔駛講都知係咩啦
身量--身高, 可以解作身體既成長(健健康康)
神喜愛既心--做神喜悅既事, 行為處事要以聖經為標準, 聖經既標準比人定既標準仲要高架, 所以做得到就好好架喇.
人喜愛既心--你話咩野既小朋友最 ...

To 牛仔.....

生日快樂....

身體健康....

學業進步....

劉仔 & 劉媽 上

thank you.....

今年一定要學業進步, 快高長大.....

原帖由 Elona 於 10-9-2 22:35 發表
一次過祝Lau仔同牛仔生日快樂, 學業進步, 快高長大.....

肉赤 .............

小心d好喎!下一班車好快姐!!比d耐性 ok ?

原帖由 Elona 於 10-9-4 12:59 發表
擒日好慘呀, 係紅磡轉車搭港鐵頭等車廂, 去到月台聽到廣播話列車即將開出, 咁我就同其他乘客衝去拍頭等車廂既卡機, 可能我太過心急, 拍唔正張卡, 去到大圍站比職員抽查發現我冇比頭等車廂既錢, 比港鐵罰咗  ...

nice!!!

原帖由 veronna 於 10-9-3 23:27 發表
我冇等個friend 部機d相喇, 佢最近好忙, 唔知要等幾耐. 出左幾張係fb. 有興趣就睇下啦.(擺幾日就會del左佢架喇.) 我部機多數牛仔揸, 所以影景既多. 得好小人既相. 所以得幾張咋. 而且唔知點解, d相係機睇冇咩野, loa ...

夏桑菊啦!!
清肝、去濕、明目........

原帖由 veronna 於 10-9-5 22:30 發表
呢排唔知點解好燥咁, 唔知食D咩可以冇咁燥呢. 成日同牛仔吵咀. 好悶呀.........

沖制當然冇煲咁好啦!!冇時間冇計.......

唔怕食藥,介紹你食"黃連上清片"係華潤堂、藥房都有得買,$20+ to $30+ 蚊一盒,清熱一流,我連生飛"枝"、便秘都係佢,一日食一次得啦!!

原帖由 veronna 於 10-9-6 09:27 發表

即沖既得唔得? 唔得我就去涼茶舖飲. 我已經試左薑黃精喇. 飲左都好小小架喇. 不過想睇下有冇d勁d既.

今日仲燥到出左粒暗瘡mouth:" />

攪錯呀!你部機好新架!又已經壞過一次,今次連刀都飛埋出黎,我係你就退$$啦,唔係實告佢,咁太危險   我仲諗住買返部,張依家屋企個部比大小姐...............驚驚呀!!

PS 家居安全好重要架,大家都要小心d...

早排開始打薯仔汁俾牛仔同自己飲, 仲試唔同既配搭, 有+0檬, +apple,+蕃茄, 牛仔最鍾意蕃茄

乜你咁好心思呀!我只係獨孤一味!!
如果你有飲薯仔汁,早晚飲啦,都可以清熱架!

原帖由 veronna 於 10-9-6 09:37 發表
早兩日幾乎發生血案...........

早排開始打薯仔汁俾牛仔同自己飲, 仲試唔同既配搭, 有+0檬, +apple,+蕃茄, 牛仔最鍾意蕃茄. 話說果日打緊薯仔既時候, 見到個薯仔打左一陣都仲係度, 冇碎到, 見佢個汁既高度好低, 應 ...

呢個都ok bor!!

不過

原帖由 yeegi 於 10-9-6 11:33 發表
me too! 所以即刻去食"龜靈糕"

有得上訴架

原帖由 Elona 於 10-9-6 21:01 發表
我會上訴, 希望可以得值啦....

信一半好啦!!

原帖由 veronna 於 10-9-7 09:26 發表

SALES話我係第一個要拎呢一部機去整既客喎 咁又冇聽過人地話要整囉. 其實上一次係冇壞, 只係佢有一個保險制, 如果打得太耐, 佢部機過熱就會自動跳制, 要park返個制先可以再用. 只係我唔知要park制, 以為佢壞 ...

我都冇留意,呀女好似f.3 到就帶係身。

暑假時!lau 仔帶張 ID 去游水, D STAFF 死都唔信佢夠歲數!最後,要爸爸出面先比佢入

原帖由 樂樂 於 10-9-8 11:06 發表
各位靚媽你地知唔知是否滿16歲(或18)就要帶身份証出街架啦?

我肥仔可能生得高大,暑假時比亞sir查身份証,佢話身份証係媽咪度,亞sir 問佢幾歲,佢話13,亞sir 問咁你有冇學生証呀,佢比張學生証亞sir睇. 佢返來話比我聽 ...

‹ 上一主題|下一主題