用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 放棄KTS就讀95津校多年後會不會後悔
go

放棄KTS就讀95津校多年後會不會後悔   [複製鏈接]

guyinghua 發表於 17-8-10 09:59
因為小女是個愛睡懶覺的孩子,考取了KTS,但是上一的話起床要六點,她一定做不到,那日必定渾渾噩噩,上學 ...

兩间都有offer, 你小朋友應該係叻仔嘅。在95 top school, 若排前三十應該仍有相當競爭力,比自己这个目標吧

guyinghua 發表於 17-8-10 10:24
小女入到馮晴,天下父母心,其實我也有為小一考試瘋狂,也有失敗,後來我想通了,我只想她快樂讀書,以後 ...

如果咁唸,使乜仲擔心升學如何? 快快樂樂唔使爭咪得囉!

guyinghua 發表於 17-8-10 10:24
小女入到馮晴,天下父母心,其實我也有為小一考試瘋狂,也有失敗,後來我想通了,我只想她快樂讀書,以後 ...

乜馮晴快樂嗎?

Jane1983 發表於 17-8-10 10:56
揀咗就唔好唸咁多,太細個舟車勞頓係辛苦。

讀95網津小,讀得好亦可以上地區band 1中學。但讀Kts讀得好, ...

中肯!馮睛多數去的 BAND1: 主恩、宣基、景嶺
KTS 去的是喇叭,男拔,德望

Jane1983    發表於 17-8-10 11:56

guyinghua 發表於 17-8-10 13:36
謝謝,因為多朋友話馮晴是街坊學校,KTS是好過馮晴,眼界好過馮晴,我頂住多方面壓力做這個決定
...

有啲混亂了,寄出信未架? 人地仲会打比你確定喎……
既然顶左咁多外间壓力,無謂在 BK開谷喇; 呢度壓力可能仲大!
‹ 上一主題|下一主題