用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

而家冇哂昔日的甜蜜時光了
佢從來覺得自己冇錯!!
如果佢地再大D ,我都要走了,
一段枯死的感情,好難再重燃!
我覺得係有人唔肯面對現實姐
我家有對雙子公主

我知,但咁過日子一樣唔開心!
原帖由 yan02 於 10-10-21 17:00 發表
kitty

離開不等於可以解決問題 , 你有有睇昨天的< 一念之間>
要離開要考慮很多東西的,例如 : 住屋,錢 等 ...
如果自己應付到就可以撇 , 如果不得.倒不如湊合着過日子...   

...
我家有對雙子公主

唔怪得之咁多人仔女大哂先離婚啦...
我覺得好難同步(思想)
佢話我起碼細佢10年(思想)
但我覺得有D野佢夠唔得成熟啦,
我覺得就算一齊幾耐都好,都要KEEP住好似拍拖時咁(就算唔keep全部都起碼做一半都好丫),唔係一齊左就鬆懈,例如,拍拖時大家會送下小禮物(其實只有佢送比我)寫下卡送比我,得閒打下電話比我....而家咩野都冇呀,只有生日,節日呢D送下花...電話只有收工先打比我,但佢又得閒成日對住部iphone架wor ,點解呢,佢唔驚我識過第二個嗎?我真係好唔明囉,早兩年的教訓佢沒有吸取(但我有,我唔想有咩野再破壞到大家)我真係好希望大家可以一齊維繫落去,但佢好似冇心咁囉!到有問題先黎修補就太遲了,我已講左好多次了
原帖由 sara11 於 10-10-22 10:40 發表
Good morning!

kitty,
好多"老夫老妻"都係咁架,多數既男人同女人響處理夫妻關系上既睇法分歧好大架!離開未必係最好既解決方法,冷靜落黎慢慢想下仲有無其它更好既辦法!

...
我家有對雙子公主

雪文,
早晨,
尋日派通告參觀中學,我只參觀蒙算了,其他不合心水,另外一d中學又未有聲氣

c6尋晚死死氣又打了幾次比我,我冇聽佢電話,收工又買野比我食,我都冇彩佢,今朝又叫我一齊食早餐,我同佢坐左一陣,不過而家個心都冇咁嬲了
我家有對雙子公主

我果度冇都市日報,大意講咩?我都想睇
原帖由 yan02 於 10-10-22 14:48 發表
kitty

有沒睇今天的都市日報 黃毅力的專欄
他說出了男人求妻的想法 ,你去看一下啦 ...
我家有對雙子公主

學校的運動衫?點算呀?
原帖由 雪文 於 10-10-26 13:39 發表
昨晚我將人哋俾我囡個D衫褲一齊扔洗衣機加消毒水洗, 仲用洗衣粉洗二小時慢洗.  點知今日拎出來晒, 所有白色, 米黃色的衫, 褲全部變成粉紅色.  其它都無所謂. 我囡的運動衫白色變粉紅色先至慘, 我今日扔入漂白水到浸, ...
我家有對雙子公主

有呢個朋友真係唔話得,替你開心~
原帖由 雪文 於 10-10-26 13:37 發表
呢幾日我又做咗幾樣烏龍嘢

星期六食完早餐, 我佬鎖門返工, 我同仔女去學校返來再去惠康掃咗成車貨, 返屋企途中先發現無屋企鎖匙, 結果好在yanma放工代我搭好耐車去揾我老公拎匙, 唔係我哋三母子要等到佢放工 ( 晚上 ...
我家有對雙子公主

順利天主教中學,
20/11   2:00-3:30pm
23893082留位
我家有對雙子公主

打左去問,原來要11月1日先開始報名,
原帖由 雪文 於 10-10-26 14:38 發表
請問你同我留咗位未呀

我真係好忙, 今日下午又好down, 我好想呢幾日辞職, 日日咁樣, 返屋企仲成頭家, 好攰
我家有對雙子公主

因為之前一直唔得閒上來,
M到又病左二日,
咁我一定冇內在美了,我係100%好媽媽,不過係好老婆得10%,因為我成日發脾氣,其實我都唔想,不過真係冇計
原帖由 yan02 於 10-10-26 16:02 發表
隔左幾多天才來問,不係很記得啦....

大致講 , 的男人拍拖時選女朋友就想女友 如花似玉, 但到

真的選老婆時就不同左, 多數是注重的內在美, 特別是的脾

氣 , 他說 男人在外工作己很是很累啦,回到家里想安靜點

但 ...
我家有對雙子公主

我女都同大家一樣,日日都好多功課,又默書,根本冇咩時間溫書
我日日見我樓下個女仔朝朝讀書讀到喊,佢亞媽同佢一齊等校車,未黎時就溫下習,佢亞媽好惡,狂罵個細路女,只是小一兆強,係咁同佢串字,唔識串又罵,唔識讀又罵,個亞媽好似失控咁,個女仔又係咁喊,因為唔識讀個YOUR
我家有對雙子公主

點解我全完唔知頸巾手套咩色果D野,
我地冇通告喎!
我只知黑,藍,祖紅都得!
我家有對雙子公主

你地油塘都唔涷,唔洗買啦,
我地就涷到死,日日過左基孝就熱到死!
原帖由 雪文 於 10-10-28 11:23 發表
Sara : 今年新通告有講限灰同棗紅色既頸巾&手襪 , 同埋家長會有講, 大家記唔記得.
我家有對雙子公主

我買補充練習比佢考試前做下要考果D囉,
同埋睇下佢有咩唔明,即日解決佢!
費事儲儲埋埋做唔識到下一課就亂哂!
原帖由 yan02 於 10-10-27 16:38 發表
我成日覺得數是可以用最少時間來溫的 ,只要認真的就OK

但我發覺用在我女身上不得, 昨晚才溫完公里, 時間 ,今天的

進評又衰左回來啦... 這次我變相己是花多左時間溫數啦.

唉, 都不知要點搞 ,請問你地點溫數 , 是不 ...
我家有對雙子公主

其實間間都一樣
我有時夜晚出街食完飯經過補習舍仲好多家長在門口等接仔女,
我地個車站的兩個女仔,一個四年,一個五年,日日放左學食大家樂再去補到8,9點,(睇下果日溫哂野未)之後沖涼訓覺,肚餓就食麵包或餅
原帖由 雪文 於 10-10-27 17:19 發表
我而家話讀我哋呢間學校都辛苦
我家有對雙子公主

我呢幾日冇淡好食
你佬咁好成日煮飯比你地食,而家我佬好懶,就算放假都成日訓同打機,佢成日話出去食算了
但我又唔想出,由其星期一至四,根本冇時間出,我女又要溫習,又要做功課.....同埋最主要我一到黃昏就好累,好眼訓,因為有時朝早起身又冇訓番...
我呢幾日食公仔麵,飯盒,粥,好簡單的食物,因為佢兩個又要溫書,又多野溫,又冇時間
原帖由 雪文 於 10-10-27 17:37 發表
呢二日老公放假, 一返屋企就會有熱辣辣好味飯送等緊我哋, 個心真係幾warm下.

過二日 99 就過來啦, 我個心真係唔多想見到佢, 雖然佢係來幫我
我家有對雙子公主

嘩,咁開心呀~
點解揀1號平日?
我大女仲未考完試呀!
原帖由 雪文 於 10-10-27 17:38 發表
11月1日, 有無人同我哋三母子hotpot呀 ?  小朋友咁辛苦努力温書, 呢個都值得去食一餐啦.

Yanma, kitty : 認真諗諗佢
我家有對雙子公主

係咩?咁開心 你唔講我都唔知,
而家我冇咩時間觀念
原帖由 雪文 於 10-10-28 14:37 發表
1號考完試, 2號放假完, 3號去旅行.
所以1號最好時間
我家有對雙子公主

係啦,我女小五開頭日日英作都用好多時間,又辛苦!
原帖由 雪文 於 10-10-28 14:41 發表
今個學期變咗閑日來做作文, 我感到好辛苦, 因時間唔夠, 做英作仲慘, 我要用更多時間來温習.
我家有對雙子公主

你係邊度返工呀?睇下大家岩唔岩,一齊丫
原帖由 LOKLOK89 於 10-10-30 23:33 發表

我都想來,不過我要1:00收工,有時自己一個人吃飯,都想搵人陪
我家有對雙子公主
‹ 上一主題|下一主題