用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

原帖由 lbb 於 10-9-27 17:32 發表
中文:中文工作紙(五)、(六) - Yes

英文:1. 請問 Gr WB 做那幾頁呢? - 阿女話唔洗做
         2. 4/10 Dict 請問是那幾頁呢? - Dict Super Grandad P.5-8
         3. Super Grandad p.5-8 係咪只要讀,而唔洗做?
       ...

亞囡話Miss Lo話11/10先至係Dict , 因為我見亞囡手冊本身寫4/10 , 跟住擦左再寫11/10 , 不過我叫亞囡明天問Miss Lo

原帖由 mavisng2003 於 10-9-27 18:31 發表
如果真係改喺11/10就好喇!因為Super Grandad的生詞都比較多。

另外,各位媽咪,請問Ms Mak有無講過幾時會有中默呢?

Miss Mak無講幾時中默

原帖由 yorkiemama 於 10-9-28 00:04 發表
my girl said she didn't need to bring CHI TSA, and she  wrote Eng Dict on 8/10 tim?
when is the " real" date ler?

今日我叫亞囡問一問Miss Lo幾時默英文 , 亞囡答我11/10

28th Sept 2010 (Tuesday)
中文 : 朗讀字詞表(1,2)
         工作紙(七)
英文 : Corr GW(2)
         SGD P.17-19
         Dict Com sign
Maths : 1上 Pg 44,45
            WS(1)
帶通告05040及Cheque

原帖由 PhoebeLee 於 10-9-28 16:35 發表
我都想知道旅社個日是不是穿著P.E. 衫呀?

我叫亞囡明天問問先 , 不過我估應該要著pe衫

原帖由 mavisng2003 於 10-9-28 16:54 發表
請問英文SGD P.17-19 係咩功課呀?

另外,亞囡本手冊有一樣功課係RK工作紙,係咪今日老師上堂派架?

SGD-Super Grand Dad(Story Book page17-19)
RK工作紙 , 下堂RK堂交

原帖由 mavisng2003 於 10-9-28 17:10 發表
唔該該哂你呀!

另外,通告05040係咪附上一張回條架?但係我收唔到張回條喎!仲有點解要交cheque?

唔好意思好多問題呀!

Sorry,我誤會通告05040係下個月飯單

有冇人學費過唔到數 , 今日收到張通告話10月學費未能在銀行過數 , 明天要交支票 , 亞囡又話好多同學仔都收到通知過唔到數

阿囡話成班同學都收到通告學費過唔到數 , index cards & ring ,亞囡話team B先要帶

Bring a flower for Mother Mary....亞囡話Miss Mak叫星期三帶 , 乜野花都得

但係亞囡係手冊裡面(其他)有寫 : 帶木尺工作紙

8th Oct., 2010

中文:1. 詞語(1-14)
         2. 簽改默書
           3. 重組(1)

英文:1. Corr sign G comp
         2. Free Writing
         3. Comp(2)

數學:1. Supp Pg.18,19
         2. EM1A Pg.33-34/39-41/42,43

G.S.  1.WB ch.4 corr ch.3

14th October, 2010

中文:1. 工(十八)
         2. 下週默(東南西北)及字詞表(一)爸爸--->外祖父母

英文:1. Vocab WB
         2. Supp WS (9)
         3. Corr Supp WS(8)

數學:1. WS(3)

係呀 , 亞囡話要默字詞表(一) , 由"爸爸"至"外祖父母"

亞囡 今天有一張 英文 (English Task Sheet : Structure of a a fruit)  是否功課和明天是否要交的 ? 你們的囡囡有沒有 ?

請問今日26/10係咪eng有樣功課fruit ws 3,4

原帖由 mavisng2003 於 10-10-26 19:25 發表
我見亞囡功課袋有一張紫色嘅WS: English Task Sheet: Structure of a fruit

另外有一張係之前派嘅,係淺色的:Fruit salad,內容係crossword,請問係咪呢兩張呀?

...

唔該晒!!係crossword果張 , 但係我搵唔到 , 之前亞囡又話唔駛交

中文係有工作紙(十九)

同步讀帶一上 , 數學自己寫題目 , 我個囡自己畫左幅圖 , 之後寫我有梨子x個 , x個梨子給了朋友 .

亞囡話要串 Vocab List生字 , 但係唔見佢寫手冊
‹ 上一主題|下一主題