用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

我女女今天病了沒有返學, 我有比零用錢女女去小食部買野食,

原帖由 mavisng2003 於 10-9-10 18:34 發表
你囡囡而家點呀? 你有無請老師幫手留功課呀? 其實佢地咁多人一班,希望老師會開一兩個窗,等班房裏空氣可以流通啲。

另外,萬一小朋友唔好彩喺默書的日子病咗,咁老師會唔會幫佢地補默呢? 而補默的分數又會如何計算呢? 因為 ...

我個囡睇左醫生無乜事啦 , 我叫校車姨姨幫我個囡攞功課 , 仲有我個囡有講班房有開冷氣亦有開窗

原帖由 busy_mom 於 10-9-10 22:04 發表
c doctor 未呀??
我個女就係同我講佢果班有小朋友帶錢番學買食物,佢都想試下....你比幾多錢女女呀?

睇左醫生啦多謝關心 , 我每日比6蚊亞囡買小食 , 佢每日買5蚊小食 , 咁仲有1蚊可以儲起 , 我個囡仲帶其他同學仔一齊買小食 , 佢買魚旦 , 另一個同學仔買燒賣 , 夾埋一齊食 , 如果你個囡唔識去小賣部可以叫你囡囡搵我個囡(歐陽嘉瑩)帶佢去 , 不過聽我個囡講得3種小食(魚旦,燒賣,紫菜)

我個囡話課室係3樓 , 小賣部係1樓

Hello busy_mom,

咁攪笑, 你囡囡叫什麼名字, 等我問吓我囡囡識唔識你囡囡。

我囡囡依家冇事啦, 多謝關心

我囡囡都帶左返黎

原帖由 lbb 於 10-9-13 21:01 發表
我個女都帶咗返嚟,另功課同你較早前講一樣,但G.S.阿女話唔係做workbook,係做書p.4-5?

但我囡囡本G.S.作業比Ms Lo收左

原帖由 lbb 於 10-9-13 21:07 發表
老師冇收我個女個本G.S.作業。

原帖由 busy_mom 於 10-9-15 22:53 發表
我想請問一下你地女女 underlined 幾多個 words?

我個女話 GS 做  ch.1

8個words
(1)Head
(2)Trunk
(3)Arms
(4)Legs
(5)Eyes
(6)Ears
(7)Mouth
(8)Nose

原帖由 busy_mom 於 10-9-16 16:09 發表
16 Sep Homework

Chinese:1.標點(一)
             2.閱同步讀"虹"
             3.帶同步讀
Eng: 1.Gr WS(11)
        2.Corr Supp WS(2)
Maths:1.1上A pg.25
          2.課冊 pg.11

如有抄少,請補充 ...

Eng: 1.GR WS(1.1)

原帖由 mavisng2003 於 10-9-17 18:53 發表
17th Sept., 2010

中文:1. 改正中文填詞(一)
         2. 標點工作紙(二)

英文:1. Gr WB p.2
         2. Comp (1)

數學:1. Supp pg. 2,3
         2. EM Pg. 2-6

請問數學功課 Supp pg. 2,3 係咪即係今日派嗰本" ...

我個囡英文仲有第(3)Bring A4 Paper

20 Sep Homework

Chinese:1.詞語(1-11)及改正
Eng: 1.27/9 Dict Magic 1B P.4-5           
        2 .Book Report Cover due 27/9
        3.Family ws
        4.Supp ws(4)
        5.Keep BK report file at home
Maths:1.一下supp.留在家
          2.E M 1A P.10-13
G.S.1.Bring baby photo
通告05035

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 17:43 發表
G.S.:除了帶baby photo 之外,還要帶一件玩具。

我問左亞囡 , 佢話B group先要帶玩具 , 亞囡係A group唔駛帶玩具

回復 119# mavisng2003 的帖子

亞囡話想去多次小白鷺旅行 , 所以填左通告會去

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 19:08 發表
我唔係好明呀!到底係G.S.要帶玩具和baby photos,定係oral堂要帶呢? 因為亞囡話星期三先要帶返學。

亞囡就係話星期三a group 要帶 baby photo , b group帶玩具

Book report keep at home , 亞囡話自己拿本英文story book做book report , 27/9帶book report返學校 , 如果有錯漏請更正

原帖由 mavisng2003 於 10-9-20 19:08 發表
我唔係好明呀!到底係G.S.要帶玩具和baby photos,定係oral堂要帶呢? 因為亞囡話星期三先要帶返學。

G.S.因為星期三先有G.S.堂

21 Sep Homework

Chinese:1.字語表口頭造句(五句)
             2.搜集手,口字各10個
Eng: 1.Corr Comp(1)           
        2.Corr Gr WS(1.1)
        3.Gr WB Pg.3

Maths:1.上A Pg.33
             2.Supp Pg4,5
Remark:可下載音樂節報名表 Deadline 8/10
Bring circular 05035/cheque

我都係一家三口 , 到時見 .

原帖由 lbb 於 10-9-22 18:07 發表
中秋節快樂呀!

阿女話今日係玩燈籠日,唔講功課同溫書wor ,笑死我!!

佢話除咗昨天午餐有一舊咬唔開嘅肉唔好食之外, 三日的飯菜都好好食wor.

我個囡都係話舊豬扒好硬 , 同埋好難咬開

原帖由 mavisng2003 於 10-9-23 10:39 發表
各位媽咪,請問聽日係咪返半日,一點鐘放學呀?

係 , 只係返半日
‹ 上一主題|下一主題