用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 ...
樓主: glory
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 [複製鏈接]

Woon-woon,

嘩!  恭喜哂!  聖方濟都幾難考架喎!  媛媛好勁呀!

仔仔食奶好d 未呀?

原文章由 Woon-Woon 於 07-11-22 17:01 硐表
大家好呀! 我而家好開心, 因為啱啱收到聖方濟各的取錄信 昨日去旅行時同陳老師傾完, 一心已唸住放棄瑪利諾神父(如果佢收我的話), 叠埋心水讀禮賢, 而家多咗一個心水選擇, 呢兩間無論最後讀邊間我都咁開心同放心

...

嘩, katie, 無見你成年啦!!!!! 差d以為你轉左校添!  多d 浦頭呀!  人地好鬼掛住你架!!!

原文章由 katieman 於 07-11-21 16:21 硐表
HI~祖安~

係呀~好lucky:

其實係咁o既...早兩日同glory傾左一陣,佢提醒我重有bk呢個途徑同你地傾計...hahaha

咦, 今日放榜呀?  有無人中左獎呀?  

glory,
好久不見, 你好嗎?  去旅行果日同老師傾左好多野, 係最大收獲!

唔知禮賢今年係咪收多左人, 因老師話高班差不多全部收哂, 得7,8個要waiting咋!  我覺得有d 奇, 乜有咁多位咩?

katie,
你知呢度靜就多d 上來啦!  幫手攪旺佢!

祖安,
HKTL 即係邊間?  真係好, 開始個個都有著落了!

禧媽, yy,
你地又玩失蹤牙?

woon-woon,

果日旅行真係同老師傾左好耐.  不過都係講阿仔野
阿唐老師好主動同我講阿仔係學校表現, 又好健談.  之後又同李老師傾左陣, 原來李老師個女讀緊ive 啦, 真係睇唔出!  我咪話我都要搵番份對小朋友ge工囉, 咁就真係可以留住青春了.  最攪笑係食野果時阿仔同左老師一齊坐, 所以好多小朋友請老師食野都變左請埋阿仔食野, 嘻嘻!

係呢, 你有無帶過阿女去濕地公園呀?  早兩日阿仔話學校講濕地公園, 又要上網睇下除了貝貝重有咩動物.  昨天又話要搵動物相..... 唔通佢地做緊專題研習?

all,
你地星期五會唔會去禮賢註冊呀?

阿仔昨天無返學呀!  佢隻眼腫左, 昨早好擔心咁話驚比某個同學仔攪.  佢話果個男仔成日打佢, 同埋met佢塊面喎!  我叫佢同老師講, 佢話老師話唔好成日舉手成日投訴呀!    其實舊年佢都試過比個男仔推跌撞親, 不過之後又做番朋友仔.  不過昨天阿仔話要取消佢好朋友的資格喎!

原文章由 Woon-Woon 於 07-11-28 21:09 發表
Allie,

係啦, 我都話d老師個個都有年齡的秘密, 唔講無可能估得到。

阿囡話係做專題研習喎, 昨天要揾企鵝資料, 今日話要揾鱷魚

嘩, 好開心聽到你地d好消息呀!  恭喜哂!

glory, yy,
我都會註左冊先再慢慢諗, 免得遲d 後悔.  
呀!  記住要帶多個回郵信封呀!  唔知係咪因為之前佢地寄漏左張回條, 攪到要分開寄, 而家要我地補一個信封呢!

好呀, 好呀!  食飯啦!  第時上左小學都無咩機會啦~!

glory,
我地使唔使攪個bk 禮賢畢業旅行呀?  一齊去bbq呀?

woon-woon,

醫生話阿仔係敏感喎!  今日好番好多啦!  頭先打番去問佢今日點,  佢話今日個小朋友無met佢推佢了, 不過係用手"lin"佢條頸喎!   唉!  我問佢有無同老師講, 佢話果時差不多放學, 老師睇唔到!

昨天我都有同唐老師講, 話佢唔敢舉手因為老師話唔准投訴.  唐老師聽到都無回應.  都係ge, 一班咁多人個個都投訴重邊有時間上堂喎!  但係唔明, 點解今年好似佢地naughty左咁多?!

原文章由 Woon-Woon 於 07-11-29 12:43 發表
Allie,
我聽日唔去註冊lu, 不過我仲未唸定讀瑪小定聖方濟各, 超級煩 … 真係好難唸呀。
子軒隻眼做muk腫左, 生眼瘡? 我個囡都話老師唔準佢地投 ...

到夏天就攪個溜泳聚會囉.  小朋友溜, 我地係出面傾傾傾

題外話: 原來溜泳都有cert 派架喎!  我都好意外!

原文章由 glory 於 07-11-29 15:17 發表
好呀, 好呀! bbq就要係三月前攪, 一天氣熱就

原文章由 glory 於 07-11-29 15:19 發表
果位同學淨係對軒軒係咁定對其他同學都係? 低班果時係咪都咁naughty架?
好危險喎, "lin" 頸

glory,
舊年都有呀! 阿仔試過比佢推跌撞瘀左個頭.  果次陳老師重即刻比打我.  不過我諗阿仔都要負番d責任, 可能佢都有多手攪人地都唔定.  因老師話佢地都成日痴埋一齊ge.  而佢地又係最快寫完功課果兩個, 所以聚頭機會很多.

12月既星期五有7,14,21,28, 不如睇下佢地邊日可以方便出黎

7/12
glory

14/12
allie

21/12
yykid
allie

28/12
glory
allie

好似都幾難夾喎!

原文章由 glory 於 07-11-29 16:45 發表
呀, 如果唔一定星期五, 17日果個week小朋友開始唔使點上堂, 有無邊日方便呢

20/12 好唔好?

原文章由 袓安 於 07-12-6 17:31 發表
今次gathering 日期

17/12
Tiffany
yy
祖安
Allie
Glory

地點
暫定: 松屋 & 小肥羊

大家報左名未呀~~~  

我ok!不過我唔食羊架!
火窩不如去tst德興??

[ 本文章最後由 Allie 於 07-12-7 10:19 編輯 ]

原文章由 glory 於 07-12-7 10:52 發表
Allie
又好耐無見你啦, 忙完未?
軒軒最近有無話要帶乜野返學校呀, 阿仔成日比short notice通知我要帶野, 尋晚返完溜冰, 入門口時先同我講聽日要帶皮做既東西, 或者毛做既物品, 雖然唔太難搵, 但搵都要時間麻:-|

...

未忙完呀!剛搬完屋好多野跟.
本來想幫仔仔攪生日會的,點知同同學仔撞左期!最後決定取消唔攪lu!

阿仔無咩同我講及學校野喎,等我多d問下佢先!

呀,你有無上ocean park個網呀?係咪日日都有野做架?我做左兩日再搵唔到邊度有野玩啦喎!

原文章由 袓安 於 07-12-7 11:23 發表
allie
e... 咁0岩既,我都係唔食羊0家,不過小肥羊果度有隻'羊x粉'幾好味,一d羊味都無

我好少羊味都唔掂架!  試過我老公放左一塊羊片落窩, 我成煲野都唔敢食呀!  而家諗起都驚!  除非分開兩窩, 一窩係一d 羊都無啦!!!

原文章由 glory 於 07-12-12 12:00 發表
祖安/ all..
先頭打去德興既旺角分店問就有時間限制入座計兩個半鐘, 包湯底$112
另一間稻香(九龍尖沙咀加拿芬道20號加拿芬廣場3樓) 無時間限制就散叫,
邊間好呢, 有無提議?  ...

旺角德興唔掂架!  一係尖東果間, 一係灣仔果間先ok架!  
有人話小肥牛都幾好喎, 係太子!  
稻香都好, 不過加拿芬廣場果間好嘈架.  如果去港威果邊果間稻香就好d, 靜d 同無咁迫, 或九龍灣果間都ok.

原文章由 袓安 於 07-12-12 21:12 發表
all
旺角雅蘭都有稻香,叫做'迎囍',試過都幾得0家
而且都幾近MTR,大家意見如何

呢間都ok喎!  又方便, 不如就呢間啦!  
其實而家有幾多人報左名?

咦, 愛班暫時領先喎!

原文章由 glory 於 07-12-13 09:49 發表
早呀)))
已訂位, 姓陳, 六點四十五分, 八位, 先到先等
又再呼籲下先..
今次gathering 日期

17/12
Tiffany
yy
祖安
Allie
Glory
Woon-woon
車厘子

地點
旺角雅蘭迎喜(拾下拾下)

...

Glory, yy,

你兩個真係好記性!  等我 左你地先!  來啦, 唔好怕醜呀..

本來想今日請假去接阿仔放學, 不過明天又要返學校, 所以都係留番聽日先陪阿仔返學校玩了.  你地呢?  會返去嗎?  

你地就好啦, 昨晚一定好開心啦!  有無講定幾時再食過呀?  我下次一定要早十日前清定腸胃食呢餐呀!

早晨呀!  

講定先:

祝 新年快樂!  小朋友快高長大, 愈大愈聽話,
個個都入到心儀小學!
‹ 上一主題|下一主題