用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 ...
樓主: glory
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 [複製鏈接]

原文章由 yykid 於 07-10-31 18:23 硐表
我個寶貝今日開始換季了即長袖衫+長褲:D

我去INTERVIEW 果日見到你個寶貝呀!  佢好易認, 離遠我已認到佢了!  真人同上鏡一樣咁搶呀!

原文章由 glory 於 07-11-1 12:02 硐表
Allie
今年d功課同舊年好唔同, 多左好多

yy
先上天文台網, 先知依家都係十九, 二十度, 拿拿臨打番去叫姐姐同樂樂今日換季

glory,

其實之前有無講過逢星期幾就多一兩樣功課架呢?  我好似無咩印象

glory, yy,

我今朝陪阿仔等校車, 點知校車遲左成20分鐘先到, 我就係街到吹左成20mins 東南西北風 (d風真係四方8面咁吹埋來架 ) 真係身體狀健程度大考驗呀! 今晚要返屋企搵番d 冬天衫出來先得!

原文章由 yykid 於 07-11-1 12:32 硐表
Allie
一句講晒,似我麻

yy,

哦!~ 原來anson似你阿麻!    好彩唔似你!

恭喜哂呀! anson真係勁! 可唔可以講下陳守仁interview 係咩形式架?  以前聽人講要考中英文架喎!

早晨呀!今日終於上到bk啦!

星期六我請唔到假,去唔到家長會.有無人好心講比我知有咩要留意or有咩要做架?

另,有無人可告知幾多號去旅行?

21/11?點解係星期三咁奇ge? 去完第二日要唔要返學校?

原文章由 glory 於 07-11-6 11:29 硐表
我地果班老師話遲d教寫字唔會逐筆逐筆教, 好似以前教過個 '食'字, 咁遲些教有食字部首既字, 會就咁寫係黑板等佢地自己寫, 下學期個進度會仲快... 上午班21日去旅行 ...

下學期個進度仲快?

yy,glory,

唔該哂!你地解釋得非常清楚明白!thank you!

哈,可唔可以叫老師教埋佢地洗衫,洗碗,拖地呢d呀!到時可以唔要工人,改為請呢個小賓佬! 

原文章由 glory 於 07-11-6 12:02 硐表
22日下午班去旅行, 上午班唔使返, 23日唔記得左因乜事上下午班都唔使返, 即係軒軒星期三去完旅行就到26日至要返學
仲有, 老師話下學期會搵佢地幫下手抺下枱之類, 等佢地有些責任, 下學期老師會教佢地綁鞋帶 ...

祖安, yy,

成個版比哂你地尾來眼去添!  其他人見到你地咁纏綿, 都唔咁上來啦!

btw, 祖安, 你係邊度買架? 幾多錢?

原文章由 glory 於 07-11-6 12:31 硐表
Allie
明天交讀書報告, 星期四前交日記:idea:

glory,

哂你!  好彩你提我, 如果唔係, 真係唔記得有週記呢樣野添!

多兩 先! :)

原文章由 yykid 於 07-11-7 11:42 硐表
Allie
:tongue:
等我幫祖安答先,吉之島十元店 把摭重好靚,透明加粉藍色邊

(大細超),  你 祖安, 但就:tongue: 我!  我!

雖然我:evil: , 但都要好有禮貌咁同你講聲 thank you!  
幾多錢呀?  真係 $10?

yy,

咦, anson就快生日?

原文章由 yykid 於 07-11-7 12:54 硐表
Allie
係呀四條1,11月1日:loveliness: 再1個星期11月17日就係樂樂日

11/11?  星期日?  點慶祝呀?  幫我 佢, 大啖d 喎!  

glory,
幫我 埋樂樂!  我驚遲d 我又唔記得! :)

woon-woon,

恭喜哂!  好難決定喎!  幾時要決定呀?  優才邊個校舍呀?  你當初係咩原來選優才呢? 如優才同禮賢你又會點選呢?  如果你鐘意禮賢多過優才, 咁我會放棄優才囉.  因為我覺得禮賢好大機會收的. (就算唔係第一ROUND, 之後都一定OK!)

YY,
嘩, 好在阿仔唔識ANSON, 如果唔係佢生日我又要好似你咁大攪先得啦!    不過又真係好替佢開心, 又有得食又有得玩, 重有DADDY MUMMY 陪!  

原文章由 yykid 於 07-11-7 14:38 硐表

Allie
多謝Allie姨姨 回禮
10號早上TSL 2nd面試,下午蔡繼有面試 跟住直往廸士尼,
book咗食 buffet 再住埋酒店,正日就會再戰廸士尼係咪好豐富呢 佢呢幾日好開心,成日數住幾時11號:loveliness ...

glory,

阿仔係"實發"呀!  你唔提我, 阿仔都會提我架!
你又點同樂樂慶祝呀?  佢同anson同班, 你唔可以少野過yy架! :D

原文章由 glory 於 07-11-7 15:32 硐表
'實發''實發'好易記
講個秘密你知丫~~本來我見阿仔都大嘞, 再大d就唔會去麥當當開生日會, 而之前阿仔又提過想去, 所以早排問佢係咪真架, 咁就要快dbook位, 但我講明佢一定要參與玩遊戲, 要出黎招呼小朋友 ...

你個仔係實得, 實得 重易記啦!

其實我都係諗住今年同阿仔開生日會, 因為之前家姐都係高班時攪生日會, 下年小一d 同學仔就各散東西了.  不過我都未行動住, 佢大少五時花六時變, 分分鐘改變主意就煩!  

我個仔上次去生日會都唔知攪咩, 大部份野都唔玩.  比佢激死!

woon-woon,

楚媛好番未呀?  係咪無返學?

老師投訴老師?

原文章由 Woon-Woon 於 07-11-15 13:25 硐表
yy,

楚媛尋晚仲有d燒, 不過今朝一早整左一餐大臭臭(積左3日), 我唸應該好番lu

我唔知你果班係邊個老師負責, 不過升左上k3後, 都不時聽到有老師投訴老師

...

glory,

我都係年票完左就未去過海洋公園了!  希望佢地去果日唔會咁多人啦!

原來下星期轉冷, 佢地去旅行果日會好凍添呀!

原文章由 glory 於 07-11-14 16:00 硐表
yy
一見個通告, 樂樂好開心呀, 佢成日都好想去海洋公園, 不過我地怕人多同遠, 所以自年票完左之後都無去過

glory, yy,

我今日放監啦!  昨天完成了一年一度大project, 可以好好抖下, 上來吹吹水了!  不過我呢兩日失左聲, 好慘呀!  對於一個咁鐘意講野ge我來說, 真係好煎熬架!    最開心就係我果兩隻monkey, 無人哦佢地同鬧佢地, 佢地不知幾自得其樂!   唔知我把聲幾時先番來搵我, 最多我以後唔用到佢咁盡啦!

原文章由 yykid 於 07-11-16 12:43 硐表
Allie
唔係老師投訴老師 係我星期三帶埋工人去接仔放學,發現佢塊面在乾咗嘅血漬,仲唔止,隻右手背都係一樣,才發覺佢應該係弄傷手指尾指甲流血跟住又hi咗落塊面度:cry: 我工人姐姐一望就望到,点解老師睇唔到 ...

會唔會係上左校車先發生呢?  弄傷手指尾出血咁嚴重?  你有無問佢點整親?

原文章由 yykid 於 07-11-16 12:46 硐表
Glory
Anson昨晚話Miss Yip會30號返工,佢仲話Miss Chong(唔知有冇寫錯)既依家的代課老師話Miss Yip very angry,但我問点解
Miss Yip very angry佢又話唔知

會唔會係ms yip very happy 而唔係 very angry 呀?
‹ 上一主題|下一主題