用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日見宣道勁想投訴個老師
樓主: islychiang
go

今日見宣道勁想投訴個老師   [複製鏈接]

islychiang 發表於 17-11-10 12:53
我個小朋友係慢熱既人,group in絕對不利,而個老師對雙眼發光個兩個相反講野叻好多,不過拼圖完全失敗但老 ...

這間幼稚園一提起便火,已經事隔幾年,亦可能只是不好彩當日遇到個無愛心老師。我大仔比較活潑主動,當年k1 已經咁group in, 係同組明顯比較唔怕羞的,老師問邊個想玩遊戲,話想玩就要講名,有兩個比較細聲,個老師副咀念好唔好,放隻手係耳話:你大聲D。個小朋友講多次,佢仲話:再大聲D!完全無鼓勵性。好啦,跟住一路in差不多只有我仔答,連不是問我仔的佢都答,我知咁係唔好,但個老師擺副「覺得好煩」的樣對住我仔,到最後派禮(emoji)物,佢問邊個想要:我仔即彈左起身舉手話:我。個老師再用不屑個樣同佢講:你無禮物,因為你無坐係到。佢地想收D坐定定安靜的小朋友?但點都好,我覺得即使小朋友表現不好,老師也不應用這種態度,當時他只有2歲多,未必在短時間感到個老師對他的厭惡,我在後面看她的神情,真係印象深刻,如果入讀的小朋友唔得佢歡喜,日日受佢咀臉?不過宣幼又出名有愛心口碑又好,所以希望只是一個半個,但我2個小朋友加埋in過咁多學校,從未見過如此冇愛心到出面的老師

‹ 上一主題|下一主題