用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 1A向日葵班 ﹣﹣家長交流區
樓主: kenichi
go

1A向日葵班 ﹣﹣家長交流區 [複製鏈接]

我想問吓大家入唔入到raz-kids呀,我噚日完全log in唔到入去裏面,我無記錯的話 teacher name 應該係p11a,唔知有無記錯呢?一仔入唔到去睇圖書好唔開心呀,好驚以後都入唔番去。

試過喇都入唔到呀,點算好呀,之前都用緊,無端端會咁......
原帖由 wawaliluk 於 08-11-8 12:08 發表

key P1A only.

goodbaby,
我想問吓喺raz-kids你可唔可以log in入到去呀?teacher username 係唔係p11a?我星期五開始就log in唔到入去,都唔知點解,我試過入其他班就入到喎,係入唔到自己嗰班。激氣..........

goodbaby,

http://www.raz-kids.com/
唔該晒!!

唔該晒,goodbaby

原帖由 goodbaby 於 08-11-10 14:19 發表
kenichi,

我o岩o岩幫你試咗... 結果同你一樣, 都係唔得呀... p1a就唔得, 但其他班就冇問題, 我覺得要打去學校度叫佢地處理囉... 冇理由o架嘛... 唔關佢地事關邊個事呀?  嘩... 咁樣我都要記得唔好唔小心log out啦.. ...

終於入番去喇,多謝晒你呀“全職媽咪”,但係我記得之前個username好似唔係呢個,唔知係唔係改過呢???

原帖由 全職媽咪 於 08-11-10 17:08 發表
好似是 P1aa 呀  :

其實通告寫係綠色(橄欖綠)嘅頸巾,黑色手套同冷帽。

原帖由 tszlok22 於 08-11-11 18:36 發表
kenichi:
不是只可以用黑色的脛巾和手套?綠色都得呀,可以多些選擇!

應該係唔可以啊,因為之前聽一個高年級學生講,咁樣唔算係整齊校服,運動外套要配運動衫著先得,大家要小心D,唔好著錯呀!

原帖由 tszlok22 於 08-11-12 13:52 發表
kenichi:
多謝你的提醒,好彩未買冷 我見到有學生將運動外套配恤衫+長褲, 是否可以這樣配搭?

你好,我屋企個掃描器壞咗,send唔到比你,如果你唔介意嘅話,我影印咗然後叫一仔星期一帶番學校比你囡囡呀,或者fax比你都可以。

原帖由 柔柔媽媽18 於 08-11-14 11:41 發表

謝謝,但是我想要的是上課時間表.能否幫忙.謝

tszlok22,

背默複韻母(18個)
按次序背默:ai  ei  ui  ao  ou  iu  ie  u:e  er  an  en  in  un u:n  ang  eng  ing  ong  

u:e  u:n  嗰兩點應該喺u字上面,不過我打唔到。

原帖由 tszlok22 於 08-11-18 20:45 發表
kenichi,
亞仔唔見了下星期一中點範圍可否告知?

無資料收到喎,我諗會同上兩次差唔多。

原帖由 goodbaby 於 08-11-19 17:42 發表
請問下個星期二eng quiz 除咗test look around外, 仲有冇野要test呀?

中﹣配詞
英﹣phonics K  P.51-54
      L A  P.56-61
      DSW  1 to 96
數﹣bring art bag tomorrow

原帖由 柔柔媽媽18 於 08-11-19 19:45 發表
各位家長,

請問今日有什麼功課?

謝謝

今日收到通知學校旅行抽唔中我,所以無得去,真係有D失望,因為要等一年先再有機會,唔知尼到有無媽咪抽中呢?

聽一仔講數學老師已經幾日無返學喇,今日連潘老師都無返,佢哋就高興喇唔駛上堂又做少咗功課,不過下個星期就慘喇,要追番今個星期教咗嗰D同埋未做嘅功課,諗起都

雖然我抽唔中做家長義工,但係我都自己走咗去睇吓,嗰日D天氣真係幾好,我見D小朋友都玩得好開心,潘老師仲帶咗D小朋友去遊樂場玩,非常之好呀。

原帖由 tszlok22 於 08-12-3 08:27 發表
kenichi:

我都覺得奇怪?為何成個星期冇math 功課,原來如此!!天氣唔好,大家要保重!

一仔有冇同你講旅行情況?樂樂話有家長同佢地一起玩,所以好開心!

...

噚日有數學功課喎!!工作紙一張。

原帖由 goodbaby 於 08-12-3 13:36 發表
點解噚日都係冇數學功課o既...?  我又唔記得問阿仔老師係咪又冇返.... 但係長此落去唔得o架喎...

應該係嗰張啦。一仔日日都有帶數學書喎,乜唔駛帶咩?

原帖由 goodbaby 於 08-12-3 15:10 發表
仲有呀, 好似好耐都唔洗帶數學書啦喎...

今日同其他班嘅家長傾開計,先知道原來數學已經評估過,一仔一直都無講過比我知,手冊又無寫過,份卷就更加無見過,唔知會測成點??好想知佢識唔識睇題目。希望遲D會派嚟睇吓啦!

咁點解我哋嗰班會唔派卷???又唔知分數,又唔知小朋友會錯乜。好難同佢跟喎........
原帖由 晴晴的媽媽 於 08-12-11 09:25 發表

Hi,
我係囡囡是讀1E班, 佢地都已經有3次數學quiz, 是大約在10月尾至11月初期間,也有派回來,不過也是事前沒有通知的!題目大致與功課差不多,所以平時一定要孩子自己做數學功課,否則評估一定唔會高分,因為都係靠佢地自己。
...

又真係無收過喎!!點解咁耐都唔派返比我哋。

原帖由 goodbaby 於 08-12-17 10:57 發表
請問你地有有人收返張針卡呀?  打咗針咁耐都好似冇野回頭O既?
‹ 上一主題|下一主題