用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 Any K1C am (Kent Road)?
樓主: fc926
go

Any K1C am (Kent Road)? [複製鏈接]

Hi, my son is K1C am class. Nice to meet u. He also enjoys the school life.

今日Jimmy回家一直唱住歌「月亮光、月亮圆...」,
真开心 。 但係問佢响学校仲做咗D乜, 佢就冇乜提到。唔知你哋有乜update呢?

Hi Virginia,
最後果句係 "小心吹破...啪"。Jimmy之前都有唱呢首歌呀。

原來佢哋係有学号?等我問吓佢先....

So far返學已两個星期,但係班主任都冇打電话update吓小朋友嘅情況。唔知大家係咪都係咁呢? 定係我要自己主動打比老師間嫁?

原帖由 Virginia105 於 10-9-21 18:54 發表
囡囡尋日一路讀"月亮光, 月亮圓, 好似燈籠在天上", 一路做動作, "掛天上"係伸直隻手指著個天, 佢話我做得唔啱, 因為我無伸直隻手喎 :;pppp:

我見其他媽媽話小朋友有分組,多口問囡囡佢地有冇分生果組,囡囡話佢同Chloe( ...

我問個囝囝佢話佢係蘋果組,還有橙組和香蕉組,佢仲話有士多啤梨組添,再問佢已經唔理我,走開玩了.....

原帖由 Virginia105 於 10-9-27 23:50 發表
我囡囡話鍾意番學呀! 不過問佢想返之前果間定呢間, 佢話鍾意返之前果間囉
佢都唔知同學仔叫咩名....連男仔定女仔坐佢對面都唔知.......
不過返左學之後, 好似自律左, 頭先散到一地都係玩具, 我話幫佢執, 佢話 ...

我都覺得囝囝好似有禮貌左, 因為佢噚晚晚飯時, 佢叫「婆婆食飯、Daddy食飯、媽咪食飯.....」 以前我哋要提佢才記得。

原帖由 Virginia105 於 10-10-5 00:03 發表
Thx fc926
今日囡囡話老師教左個"鼻"字。唔知個"衣"字教左未呢? 阿囡話教左,但係佢讀左"衫"囉mouth:" />.......都唔知係咪真?
又收到一張咸蛋超人貼紙,老師每天都好似有小禮物送給他們呢! ...

老師今日教左"衣"字啦. 因為囝囝同我講老師話佢識讀"衣"字, 所以俾一張貼紙佢。囝囝仲話今日有小息, 可以玩玩具.....

我囝囝都係蘋果組,"仲逸"同"Joycelyn"應该坐係囝囝隔離. Hello.....

囝囝今日都話由蘋果組轉咗去香蕉組! 而家Chole坐係隔離。佢仲話Chole砌玩具(Lego??)好叻...

原帖由 chloechanchan 於 10-11-17 14:20 發表
係呀﹐我今日問咗Chloe﹐佢話轉咗去香蕉組﹐同子樂一齊坐。

Hi, 佢叫"子齊" or Jimmy呀! 多多指教.

Hi, 想問吓大家有冇打算比小朋友参加什幺summer course? 而家開始幫Jimmy(子齊)搵, 不过好似KV冇summer couse提供。如果可以的話, 一齊报讀佢哋會開心D....
‹ 上一主題|下一主題