用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 14:52 發表

我都唔鐘意.
以前我會有買幾件t俾佢地做工衣. 我自已個d 就算唔要俾左佢都叫佢拎走或者出街先... 總之係屋企就唔好. 我隻公唔中意.

我覺得好肉酸囉!

但我果個真係唔理架!猛揀&著我D衫,好彩我D bra/under 細得濟,咪佢都攞來著就真係該猥囉!

有時我會好衰,剪爛D衫先FING左佢或等佢放假先FING。

原帖由 多利是 於 09-1-20 14:56 發表
今晚老公公司食團年飯叫埋我去, 講開$$問題, 我話around $300/位 je, 佢話5得wor...原來係貴過公價人情一圍...普通菜式咋wor!!  又話市道5好既?? 我心唸, 咁擺酒, 咪蝕硬?? ...

今年我公司都未提過,我諗NO LA。

原帖由 雪文 於 09-1-20 15:01 發表
$200.-呀.  佢仲有D 30-%毛的針織減到 99元, 我又見有purple樽領, 心思思又想買

呢個我仲未買呀, 今日都同come講.  

我部機要再reboot, 閃啦.  

今日我著緊,加條UNIQLO的BLACK 登芯絨PANTS。

原帖由 ccbeauty 於 09-1-20 15:01 發表
我上次執Dcoke ge 舊衫時, 叫佢拎俾雪, 佢即刻話俾佢得唔得, 我話你d kids 大過coke都唔啱la, 佢話俾cousin, 我話最多3件, 點知原來佢已執定一大袋, 係果袋拎3件出嚟lor!
...

原帖由 hoganmama 於 09-1-20 15:03 發表
如果呢d 都執埋黎著真係好笑lor........

咁我買的都係TRIUMP/WACOAL, 佢都想要架!不過佢太偉大,“倀”唔落之嘛!講真,若果我同佢一樣“大”,佢實要啦!著左我都唔知啦!冇得CHECK架!

原帖由 雪文 於 09-1-20 15:07 發表
補充, 我都係uniqlo買的.  佢有     BLACK 登芯絨PANTS咩 ??                                                                        

我都係早2個月買,$199(特價)

蘭蘭:

我諗佢唔得囉!佢著實‘倀’爆我D BRA/UNDER架!

但我一見佢著我D衫/褸,我都會諗:唔通我未FING之前都試過哂??一諗就想

好忙!

雪雪:

你對KIDS叻,你要求會高,係人之常情!但都要俾D‘位’大家休息吓!

早晨!今朝呀女發哂脾氣,我都好谷氣 已經好煩啦!唔好再煩我啦!

COME COME:

買左咪好囉!9折都OK啦!
我聽日放工過來TKO MTR同你交收,大概6點,你OK嗎?

原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 08:59 發表
ky: 亞女發生咩事呀???? 你唔好再勞氣喇, 佢like點就點, 由佢撞吓板.

件衫我sister都話好睇....

你著見衫我66啦!
呀女都係呀之呀左囉!話唔著呢件褸或唔食果樣早餐,又成日係學校叫同學買SNACKS佢食,我咪話咪咁貪心啦!佢發脾氣囉!真係想一巴摑埋去......

原帖由 ccbeauty 於 09-1-21 09:10 發表
我都係咁ga, 唔食咪唔好食lor, but hungry 時唔好同我講, 我係唔會再俾food ga.

衰在我女返學校叫同學去小食部買野食請佢食呢!我冇俾零用$呀女返學,但有帶snacks返學,佢唔LIKE,見同學買,佢咪叫同學買請埋佢食。我好唔LIKE咁,好貪心,亦唔啱,但講極都唔聽,仲要發脾氣

原帖由 stitch_katty 於 09-1-21 09:21 發表

如果同學仔係自願請佢食, 我又覺得無咩所謂

唔係呀!係佢出聲叫同學買,跟住請埋我女食呀!咁人地咪哎番呀女買俾佢食囉!呀女同工人講,叫我俾$佢返學買野食。

我女個身體咁,點可亂食野丫!仲有,成日都買,多多$都唔夠佢駛啦!

HOGANMA,

我女話佢果班下學期有8個班長喎!我心諗,唔係呀!咁多???可能佢果班真係太曳喇!

我女話學校小食部有一種snacks係Keroro包裝的,入面係星形喎!佢話得學校有得賣,你地見過嗎?知唔知邊樹有得賣呢?

原帖由 ccbeauty 於 09-1-21 09:22 發表
叫人請佢食嘢, lee 個problems 真係好click 手

我都唔知點算好!

唉!點解成家人都咁麻煩架!個個身體有事,又LIKE發脾氣,加埋貪心......

原帖由 ccbeauty 於 09-1-21 09:29 發表
last night 返到tko時, 發現唔見咗octopus個wallet 仔, 好xupset, 同mtr staff 講唔見咗, 出唔到閘, 佢竟然問:你係邊度上車, 要俾$買過張ticket 先可出閘, 我已經勁upset ga la, 仲咁講, 我即話連wallet 都唔見, 冇$ ...

咁都得??

原帖由 hoganmama 於 09-1-21 09:31 發表
我知邊包, 學校賣$5/包, 我仔都有買黎食, 不過我唔見出面有

我都唔知咩樣!大包嗎?我女想要,我想睇下出面有冇得賣。

原帖由 ccbeauty 於 09-1-21 09:35 發表
續octopus事件, 當我勁upset, 有d想cry ge時候, 收到個電話係mtr d 人打嚟, 佢地話有人執到交咗俾佢地, because 入面有我contact no. 所以即刻call 我, 原來仲有好人ga. 真係要同佢say thanks thanks!!! ...

你做得好事多,呢D咪係善報囉!

原帖由 hoganmama 於 09-1-21 09:36 發表
唔大包, 好似卡樂b 細size 果隻, 我未見到出面有ar, 我都諗住if 出面有, 就買比亞仔食, 學校$5/包, 太貴la

有冇相睇呀??果D零食鋪有冇呢?

原帖由 funbabyhk 於 09-1-21 09:40 發表
餡內是脆卜卜?

我唔知呀~都未見過!呀女又話唔係咸唔係甜,又話唔係餅乾/薯片????
‹ 上一主題|下一主題