用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 買票據爭入名校 漲價至200萬
樓主: elbar
go

買票據爭入名校 漲價至200萬 [複製鏈接]

polarbearlee 發表於 16-5-29 22:22
其實都幾好,把一群財大氣粗的學生和家長一起放在唯利是圖的學店。
我反而覺得POLARBEARLEE的批評一針見血.
這個社會何時變成這樣.?? 有錢200萬...可以走精面,買學位,.....是的...衛校長也教人走精面2年PART TIME 取菲國博士學位 .....如果無錢買位, 收封極侮辱REJECT LETTER , 竟然可以用" 面試表現未如理想" 等字眼.  小朋友, HURT 到爆

Chirley    發表於 16-7-5 12:16
hppa    發表於 16-5-30 13:50

Lindytiger 發表於 16-5-30 10:34
回覆 ok3 的帖子

Totally agree with u! 有D人自己會選擇私家醫院生仔, 唔係因為冇得去政府醫院生, 而係覺 ...
Lindytiger 好耐無見, 您好.!您又話您不是舊生又不是家長, 為何咁上心. ??? 我就是您口中所說的無能力平民百姓了.......好吧, 我認命....., 不敢再心存幻想了........, 跨代貧窮.......香港資源部份要用在外國的小朋友身上, 才叫合理.....

回覆 HKTHK 的帖子

不敢不敢......你正點出問題, VSA, ISF 就話無校舍, 要好多$$建新校, 但呢間不是上世紀已建成了嗎? 好像戰前吧? 有錯請指正, 另外, 辦學精神....不是有教會MISSION嗎? 在花花世界中忘記了起初的決心了嗎?
‹ 上一主題|下一主題