用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一條龍 vs 程度深
樓主: MoJoJoJo
go

一條龍 vs 程度深 [複製鏈接]

如果我冇搞錯,你個option 1仲未必一定得,試左先啦,成功左再煩都唔遲…
PN好不等如K好,K就認真好多,而小朋友越大的性格就越"出",等佢返住option2的K一路再觀察佢性格,如option1有offer再按當時一刻情況決定啦!依加唔好煩住啦!
原帖由 MoJoJoJo 於 10-7-28 14:32 發表
>一動不如一靜
我都有咁啱法. option 2 番得開心. but 我個係細 b. 小學冇信心可以考到間好既 (我 aim 有好既中學聯系 or 真升)... 所以先煩好唔好轉去 option 1 果間. 果間中小學都好好.... ...

congratulations!! you have been waiting for a long time ah!!!
why don't you let everyone know your option 1 and option 2, mommies would give more comments which may help you make your decision ah!!
原帖由 MoJoJoJo 於 10-7-28 15:41 發表
就係 option 1 今朝啱啱得左... 之前我都唔想諗住架. 一心交晒 d 野比 option 2 (讀開 pn) 果間...

oops! sorry.... i thought it was that one....
原帖由 MoJoJoJo 於 10-7-28 17:30 發表
unfortunately my option 1 here is not the one your daughter is going to.  i'm still sending letters... but no luck yet.  :(

finally have time to join you guys la!  
i would go with option 1... don't regret once you make decision ah.  no one knows which one is the best, just try to get the most from you one you've chosen.  all schools have their strengths!!
cheers!!

lyhv, 我知你唔係保守人黎架啦,一定比我勇於嘗試或接受挑戰,睇你亞B個髮型就知啦!如果我係街到見到個小男孩子個頭髮係咁型,我一定會睇好耐!哈哈哈哈!

原帖由 lyhv 於 10-7-30 14:46 發表

but sorry, 你講校風好 & 校風 so so, 係指小學定中學?  另外以我所知, 有些小學雖則話係中文教學, 但佢地嘅英文水平都唔底!  

如果你所講校風好, 係指小學, 而依間小學英文水平又唔底, 咁我或者會考慮option1.   ...

一定有學校收,無論係新潮嘅學校或是有少數傳統但"型"的名校都鍾意呢type咁型嘅小朋友!

原帖由 lyhv 於 10-7-30 16:41 發表

哈哈, 唔知有無學校接受到依個髮型嘅小朋友返學呢?

不過話說回頭, 關乎個仔前途, 但如果要話轉好定唔轉好, 就咁根據樓主所提供嘅資料實在太少啦! ...

咁!去左玩幾日冇上黎,一上黎就見到你個好消息!非常恭喜呀!希望其他媽媽都好似你咁,一個一個收到好消息!!
原帖由 MoJoJoJo 於 10-8-2 22:02 發表
ian, sheffield,

好開心好開心! 收到 shck 電話啦!
囡囡都好開心, 因為我唔洗同佢剪頭髮啦!  

offer 係 pm, 我囡囡係早睡早起人, 要諗吓點樣係呢個月裡面 train 佢 d 時間啦! ...
‹ 上一主題|下一主題