用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

唔知呀,老師無講呀.等我得閒問下先.

我朝朝都遲到,所以無留意學校post d 野,等我今日接放學睇下先

cecilau 寫道:
candy,
你個仔無話你知呀. 我個仔話係dance, 不過唔知dance d 乜野啦..

你今朝有無睇到學校post 的選班長的poster呀? 我見到好多簡體字呀? 你估係學校教佢地寫, 定係家長教的?

ceci,

今日係學校門口見到做交通安全隊製服,唔通學校有?

係呀,等阿仔讀k3我又join先

alienova 寫道:
hi 好耐冇上呢

冇記錯的話,交通安全隊好似係k3 先有得join

終於搵反來度,轉左新版後都未得閒過,我而家身在大陸,要2 星期後先反,我地c組梁老師走了,bb有d掛住他添.

原文章由 leungchai 於 07-7-26 22:57 發表

Hi babycancan, welcome back!!!  Miss Leung from Group C, is it the one who teaches Putonghua, the one with long hair?  She's quite nice.

Miss Ho, is it the one who teaches English as well? ...

Hi alienova and Leung chai,

兩位負責普通話及英文的老師都走,不知由誰人代替 梁老師是有考有普通話資格的,至於何老師是教phoneix的,可能新學年會有新的方向呢.暑假都無特別安排課程給bb,讓他在學校過暑假:

係呀,其實用英文書做share reading 都幾好

原文章由 alienova 於 07-9-6 14:00 硐表
:)
hi all
新學年~ 繼續這板還是開新板 ?

Dear All,

我地繼續啦,唔駛開新板 開左新學期我都未知阿仔係咩班,他講過但唔記得左,我仲係大陸未反,只知道升班後多左功課做,學寫字,而家我老公培養緊他放學後要溫書及做功課.也開始感覺他們不經不覺長大了,由每天回校學習到現在開始學寫字,時間真的過得很快

原文章由 cecilau 於 07-8-25 12:37 硐表
又升班啦...... 時間真係過得好快呀... 我地的小朋友, 咁就讀左2年啦.. 而家升k2 啦..... 大個仔, 大個女啦....

candy,
你個仔今年係唔係同我個仔一班呀?

hi ceci:

我唔知道添,因為我由8月27日至今都未反香港,祗知道係朱老師及區老師,我有通過視像問他有那幾個同學仔一班,但他都答我唔到,等我今晚問下他先

原文章由 cecilau 於 07-9-14 16:56 硐表
babycancan,
乜你咁慘仲未返到hk呀. 唔怪得而家時時見到你老公湊仔啦. 你仔同我仔一班呀. 佢地真係多左好多功課做呀.

你幾時可以返hk呀?

hi ceci,

我應該可以中秋前反來的,點解升升下可以同一班 可能今年又再分全部大仔同一班,我地以後可以互通消息啦

反到香港超忙,突然覺得香港d人好急,我要調整反先可以適應.中秋去了廸士尼,回來後發覺阿仔要補做功課,先發現而家唔可以隨便請假,否則追唔反d功課呀.:cry:

原文章由 alienova 於 07-9-23 18:43 硐表
wow~ 星期六(昨天)見到babycan~ 你果然中秋前係hk!!!
咩事你而家成日係大陸返工?? ~~其實我都係而家入來看才知你好咁耐唔係香港~~ 努力!!!

ceci 同 babycan的小朋友同一組~ 不過我個女今年係c組, 冇得同你地的同一 ...
‹ 上一主題|下一主題