用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果
樓主: mmmng
go

民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果 [複製鏈接]

剛開信箱,收到民生封信啦,晤收啊

系啊,得半張紙啊,話左包因學位有限,未能取錄....阿仔果日表現ok,晤可以話好好,但問題全部有答,除左問顏色果時阿仔晤答話要車車,其它都全對,本來好期待入去,但依家晤收雖然好晤開心: ,但都冇辦法,唯有睇下kv收晤收,12月再in埋禮賢,唉

原帖由 dora611 於 08-11-27 13:23 發表
好緊張呀!

希望你們的小朋友都可以入到啦

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 13:26 發表
c囉, 我個仔果日表現麻麻, 又唔肯講名, 又唔講幾歲, 我估都係衰硬多囉

我諗又未必架,因為我地都晤知學校的收生標準,同埋個日咁多小朋友一齊,有人話要睇埋家長填份問卷架,都晤知會晤會系我填得大'行',所以晤收?

原帖由 honeyki 於 08-11-27 13:45 發表
點解有人收到, 有人未收到, Windytiu, 請問你住邊區呀, 學校會唔會分兩日寄信.....

我住荔枝角啊,信封郵截系12月16日

系11月26日先啱

原帖由 connieandsimon 於 08-11-27 14:22 發表
好開心呀..... 收左我個女讀下午班,其實我覺得INTERVIEW 重要外,份問卷都好重要,我填果時,都係睇左D書AND好認真咁填...我個女既DADDY 都係公務員.. ...

我聽人講都話民生几仲意收公務員地仔女,恭喜你地啊

原帖由 mickychow 於 08-11-27 14:27 發表
有無媽咪係申請k2插班?可否分享吓?我收到信了,不過係waiting list, 我成個人好down 呀!

我都系好down啊,我會睇埋跟住落來kv結果,總有12月同埋1月總各有一間要IN.都系我地心水,如果到時都晤收,我會俾佢讀依家俾左留位費呢間,睇下佢讀成點(佢系細B),或者出年都會試下申請K2插班

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:27 發表
我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢? ...

你都好過我啊,你個系WAITING,我個仔直情晤收啊,IN個日都系同老師有問有答,全部八九條問題都答對95%,出去個時個MS總要阿仔同佢抱抱,親親,我都系以為好大機會,點知.....不過阿仔系細B,佢系10月中出世

原帖由 little_hiway 於 08-11-27 17:26 發表
HI,

答份問卷D野全部係民生個網度抄落去, 唔係答左好多野, 只係每題答左3-4行字,我見到有D人答到自己加紙~

+

份問卷我都系佢個綱度炒落去,同你一樣每題答3-4行字,唉,都晤知佢地收生標準點,阿仔有問有答,但我無咁幸運

原帖由 rickymi 於 08-11-27 21:51 發表
我今早收到信,唔收啊!可能真係唔收細仔,我仔係30-7-06

請問7月30日都系細仔嗎,我以為系9月1日打后先系細B

雖然晤知民生以咩為收生準則,但一切已成定局,不過我晤心息喔:cry: ,我會出年再來過,出年阿仔已是大仔,希望有機會

原帖由 lormy 於 08-12-3 14:54 發表

K2 插班機會更大, 因為每年到K2 有好多人走, 多數收, 不過你要考慮如果你唔諗住俾小朋友在民生直上小學, 就無謂考入嚟喇, 因為幼稚園課程實在太淺, 根本完全唔駛溫書, 無測驗無考試, 所謂既評估都係唔重要既, 唔會 ...

謝謝你的建議,我會認真考慮下,反正還有成年時間,呢段時間亦可以睇下阿仔明年讀間學校讀成點,到時先決定
‹ 上一主題|下一主題