用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

原帖由 Lukbuk 於 10-4-19 09:19 發表

嘩! 咁好彩?! 咁就梗係第一時間買張六合彩先啦! 然後再慢慢硏究呢個幸福嘅難題.

你講得好好笑...哈哈

原帖由 kiteli 於 10-4-19 11:35 發表

今個星期踏入緊張關頭了 ..
叫自己平常心.... 因機會真係好微... 但係 講就易, 做就難 ..

日日等到 lor lor luen 的心情真係...

希望大家都收到信啦 ...
等大家報喜 ...

大家加油啊!

各位,我返來了!
我今日都收唔到信......

我都唔肯定我屋企幾點派信,有時3-4時後,有時中午就派咗.......
不過今日已經派咗,我是無的.......
又要等聽日啦!

原帖由 KaMaPiggu 於 10-4-20 13:47 發表
Hello..大家好呀...其實我之前都有响呢度報到過嫁...不過, 我又唔係成日上黎, 所以我只有齋睇冇搭訕...不過, 見到有人話收到信, 個心真係跌左出黎咁制...
其實, 打從我個日去交張application form時, 後面有位太太同 ...

KaMaPiggu,多謝你的鼓勵, 我們一齊努力啦!

原帖由 Duster 於 10-4-20 11:06 發表
其實大家點解甘肯定呢幾日會收到信呢﹖因為以我幾年前的經驗和今年N1家長所說﹐起碼要到四月尾五月初才會收到interview信的。不過如果一收到信﹐學校就差不多100%會收小朋友了。

...

其實Duster講的都有可能, 或者學校只是出信給那些sibling先,我們這些要等遲些先出呢?(好像安慰緊自己) 因為kaheibaba都好像講過以前試過分兩批出信........(唔係記得好清楚啦!)

咁多位,我都浦下頭先,歡迎新朋友呀!
剛剛接阿女playgroup放學,一上來已經見到"群情空湧",要追 post 啦......你們個個都講去旅行,我就真是得個"恨"字, 而且呢幾日等信,加上天氣又濕又熱......成個人都無mood........打打下字都.......無mood打落去.......唉
(緊張情緒氾濫中)

cckay,真係有搵木去touch....

hi, max,
我們現在"充分"了解你當年的心情,你多啲出現同我們打打氣啦 .......係呢,出年是否又到細女apply呀?

原帖由 kiteli 於 10-4-21 13:42 發表
siumuichu,

oh, 真係大吉 ..

醫生有無比妳激死咗 , 真係吹脹 .

ccky,

我都即時 找 wood touch ....

陣間揍女出去學野, 又開信箱 .  

講真, 真係好想快d 見到有人上來話收到信, 自己收唔到信, 都係一個了 ...

我都係咁唸

welcome too, eva007

原帖由 kiteli 於 10-4-21 14:02 發表

LOVELINDA,

係呀 .雖然係好難接受的現實, 但都唔想咁折磨下去

我呢幾日成日 係個 NOTEBOOK 前面 ... 亞女有亞女玩 .... 真係 好對唔住佢地 ...

到COOK DINNER 時就 死死地氣去準備 ... 呢D 日子快D 完啦

MAX, ...

唉!  我的情況同你都差不多,呢幾日成日都淨係想唔郁坐响度,咩都唔想做,有街都唔想去,要同亞女玩就更加.......我都覺得好對唔住個女......你明架啦!

唔知點解,踏入放榜黃金週,心情已經跌咗落谷底.......可能因為我覺得我一定唔會有信啦!
..........不過都想快點有一個了結

可能因為我得一個b,時間點都多過你,所以咪得閒去"諗埋一邊"啦!

係呀!你真是好記性,記得我是老師, eq方面....我諗我ok掛,因為以前對住班"嘩鬼",真是少啲eq都唔得.........

原帖由 siumuichu 於 10-4-21 14:38 發表
我係老師,呢排趕緊 syllabus,少邊班一堂半堂都唔掂呀﹗

siumuichu,原來大家是"同行",我都知做老師是好難請假的

原帖由 kiteli 於 10-4-21 14:46 發表

lovelinda,

咁妳快d 生多個... 妳就真係唔會有時間唸無謂野,  瞓覺現在係我第一位 ..

妳以前係 教小學 ??

唔係, 我是幼教老師,所以我同老公都想自己教番個女,不過日子耐咗,都有少少"能醫不自醫"的感覺.........一句講哂, 即係阿女"naughty"到

開playgroup? 哈哈,其實都有諗過

siumuichu,你係教?

我嗰度派咗信啦...........我是無的......
所以........我估可能仲未寄出呢?.........
超級阿Q

原帖由 kiteli 於 10-4-21 15:05 發表

lovelinda,

自從亞女 返 playgroup 後, 可能有 群體學習, 佢學野係會快d  0既 .. 同埋老師講一句好過我講 10 句 ..

有樣學樣 ...  妳話朋輩影響幾犀利

3 點幾了, 唔知派咗信未呢 .. ...

有樣學樣 ...  妳話朋輩影響幾犀利..........都係架
老師講一句好過我講 10 句.........更加係,我都有好多家長是咁,我講的,我班仔會buy架,所以我們做幼教的,"身教"真的比中小學的更重要..........
講過笑話,我試過有次放學,個肚已經"估估"聲,仲要周圍都是"街邊魚蛋處處聞",不過因為唔想會有學生見到我"篤"住魚蛋嗰個樣,唯有一支箭咁"逃離現場"啦

‹ 上一主題|下一主題