用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Think Int'l KT (九龍塘朗思) 48人一班的「小」班教學 ...
go

Think Int'l KT (九龍塘朗思) 48人一班的「小」班教學 [複製鏈接]

1。 應向學校管理層反映不滿。
2。 要求學校在指定日期內解決問題。
3。 向教署尋求協助。
4。 到其他學校找學位。

原帖由 karaqueenie 於 11-8-19 15:42 發表
1&2. 舊校以前都係有同類似的事件, 總校長都係置之不理, 仲大大聲聲同家長講: 如果你接受唔到, 可以轉校, 所以反映不滿比校長知, 作用相信唔大
3.佢地又有足夠老師1:15, 同教署反映會受理嗎?
4.而家都差唔多開學了,  ...

學校管理層一 D 都唔尊重家長, 真系。。。
甘就要睇下家長想唔想靠外界壓力逼學校讓步啦。

原帖由 9284 於 11-8-19 16:36 發表
剛打電話去教育署問過, 原來林肯道果邊係仲未註冊完成, 即係根本唔可以開學, 佢地話會跟進

你最后幫個女揀左 Think?

原帖由 littlecook 於 11-8-22 15:37 發表
未有辦學註冊,咁即係消防未批,真係唔知學校買唔買到保險,touchwood有咩事,點陪?其他野可以體諒,但呢點我就好擔心...
...

這一點的確令人擔心。

原帖由 karaqueenie 於 11-8-24 10:19 發表
咁你又唔好咁講, 校長行政出問題, 唔好話埋人地D老師, 我個女個班主任, 又盡責, 又關心小朋友, 連我個女都鐘意佢, 唔係你一句"呢間學校咁衰" , 就代表呢間學校一無是處的

...

唉, 一間學校連注冊都沒有做,它請到再好的老師也沒有用。
‹ 上一主題|下一主題