用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 北愛爾蘭寄宿中學
樓主: happybibi
go

[英國] 北愛爾蘭寄宿中學   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-06-02+發表我都訂

原帖由 hennyyoyo 於 16-06-02 發表
快手
因為昨日剛問過,要$10XXX,今日就平左$2XXX

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-06-02+發表因為昨

原帖由 hennyyoyo 於 16-06-02 發表
但係你book22號,23號返到學校boarding開門未?
雖然佢話下午開門,但都有人的!

引用:剛Book了5/4~23/4+BA倒頭票,total+8559+HKD

原帖由 hennyyoyo 於 16-06-04 發表
剛Book了5/4~23/4 BA倒頭票,total 8559 HKD
我就7/4/17-22/4/17,$7998

引用:我不是常常上來答傘,多謝亮燈這個有問必答

原帖由 billylulucoco 於 16-06-04 發表
我不是常常上來答傘,多謝亮燈這個有問必答的活潑份子。

keep 住這個 chat ......  ...
謝謝你寶貴既分享就真,睇見都覺得開心,希望阿細都一樣開心啦!

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+16-06-05+發表謝謝你

原帖由 billylulucoco 於 16-06-06 發表
一定開心,如果他愛 sport, 佢㑹變成大隻仔, 可以參加港男,正!
希望佢開心啦!我都成日提醒佢、鼓勵佢多參加運動、活動!

123BB 發表於 16-6-23 14:55
尋日我女女話想去外國讀書, 佢今年升中二, 但我想佢中四先過去, 暫時都想去北愛爾蘭讀, 是否明年就開始搵學 ...

中二後暑假報名,如有信心可以依家報名,睇下下年可否去讀中四!

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈兄+我追你既post追

原帖由 123BB 於 16-06-24 發表
回覆 亮燈 的帖子
其實我都唔知前路如何,因阿細過去讀Y9,仲有漫漫長路,到時先算,而除左英國,愛爾蘭亦係一個選擇,愛爾蘭讀完大學,可在該國搵工(一年內),之後做幾年就可居留。

引用:Quote:亮燈+發表於+16-6-24+09:34+其實我都

你意思係北愛讀中學, 愛爾蘭讀大學? 但如果選讀royal school armagh日後考倫敦既藝術大學難嗎? 入讀中學會 ...
將來既事我真係唔知啊!我都係見步行步,只要子女開心就得!

引用:Quote:亮燈+發表於+16-6-24+10:03+將來既事

做父母真係辛苦, 可能你個個係仔擔心既野比較少
其實冇乜分別,當然,女係會再擔心少少,但我覺得順其自然,盡力而為就可以喇!

引用:各位師兄、師姐:我是迷途新手,考慮緊送阿

原帖由 caerion 於 16-06-26 發表
各位師兄、師姐:
我是迷途新手,考慮緊送阿女去英格蘭定北愛爾蘭讀書,有好的女子宿舍學校嗎?有家長可以 ...
其實好睇你既經濟能力,同埋你女女既意願。

引用:其實阿女無所謂,但我地只知道地理、同學費

原帖由 caerion 於 16-06-26 發表
其實阿女無所謂,但我地只知道地理、同學費二者有分別外,其他都唔清楚,因為我地唔識朋友在北愛果邊讀書, ...
我係完全冇親戚朋友在英國,所以對我黎講,倫敦同北愛都一樣遠。只係學費及環境既分別,加上我只能負擔北愛既學費,所以就揀北愛,唔使諗咁多。

引用:英國脫歐,+我都好亂....唔知去邊度讀好,+又

原帖由 123BB 於 16-06-27 發表
英國脫歐, 我都好亂....唔知去邊度讀好, 又怕第日北愛都獨立
獨立到先算啦!咁如果將來中共亡黨亡(国)呢?

引用:Last+June+2016,+Billy+tell+me+his+friend

原帖由 billylulucoco 於 16-06-27 發表
Last June 2016, Billy tell me his friend who is studying in Campbell College (Year 10) ... job attac ...
好好既安排

引用:請問各位師兄師姐可以介紹北愛的寄宿中學給

原帖由 caerion 於 16-06-29 發表
請問各位師兄師姐可以介紹北愛的寄宿中學給我嗎?女校或男女校都想知道
Campbell College,Victoria College Belfast,Royal School Dungannon,Royal School Armagh……

引用:Quote:亮燈+發表於+16-6-30+16:47+Campbell

原帖由 123BB 於 16-06-30 發表
排名如何呢?亮燈
唔好意思,唔知,但如果要計排名,我諗都係唔好揀北愛喇!

引用:唔該曬亮兄,日後還有很多野要請教!

原帖由 caerion 於 16-06-30 發表
唔該曬亮兄,日後還有很多野要請教!
冇問題,如果我幫到的話!

123BB 發表於 16-6-30 22:01
我意思係指你講個幾間學校既排名
其實我都唔知,因為我唔介意排名,只介意學校會否適合阿細!

katrinafu 發表於 16-6-30 22:48
亮兄: 你幫了我好多呀,唔該哂你!
客氣喇!

引用:回覆+亮燈+的帖子 亮燈,唔該曬你,如果下

原帖由 123BB 於 16-07-01 發表
回覆 亮燈 的帖子

亮燈,唔該曬你,如果下年9月入讀,應該幾時開始申請? ...
依家可以開始

引用:回覆+亮燈+的帖子 麻煩你啦亮兄,可否pm我

原帖由 123BB 於 16-07-01 發表
回覆 亮燈 的帖子

麻煩你啦亮兄,可否pm我資料?
請問乜野資料?

‹ 上一主題|下一主題