用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園PN 2nd in
樓主: 蛙蛙熊
go

學之園PN 2nd in   [複製鏈接]

今日in海逸,不是見校長,傾了10分鐘,好輕鬆。有個surprise 係老師話應該搬校會搬返紅磡,如果收左都唔使去咁遠。

billying 發表於 17-3-12 00:30
想問下2nd in 係咪主要in 家長?
今日2nd in 仔仔好扭計
但first in 就in 得幾好

我覺得係in家長,小朋友旁邊和老師玩,唔太覺拿分紙老師有特別留意小朋友表現,不過我小朋友in完後主動收拾好玩具,老師有口頭讚他。

billying 發表於 17-3-12 07:42
你小朋友好乖
你係咪in海逸?

我in海逸呀,阿仔尋日都算乖,在遊戲室自己玩,可能因為剛瞓醒午睡,在面試時就要拖住我隻手平排坐,之後就同老師玩得笑到卡卡聲,完了面試有收拾及推好張凳及bye bye 老師。

catcatwoman 發表於 17-3-12 10:29
咁唔知係咪仲係收140人呢?定有變動

冇問到收幾多學生,我見半小時內有大約8個小朋友在遊戲室等interview,估計都收返舊年個數

我們用廣東話對答。
老師問:1)孩子優點
                2)想小朋友在學校學到甚麼?有甚麼期望?
自己問:學校提供甚麼outing活動?

derwon 發表於 17-3-18 10:35
很失望(emoji),沒有offer。自覺學之園in 得最好。first in 問卷寫滿了答題線。2 nd in 曾翻查網頁閱讀其 ...

不用擔心,父母儘力已夠。一定有人放位的,可能你waiting 在最優先呢,可以寫求位信給校長。
‹ 上一主題|下一主題