用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有2014-2015小一入學學校簡介會
go

蔡繼有2014-2015小一入學學校簡介會   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

係咪1PM至有LINK? 我而家見唔到呀

醒目開學勳章 王國長老

SAME HERE

醒目開學勳章 王國長老

我由搭9開始不停REFRESH(幫細妹報), 完全唔得

醒目開學勳章 王國長老

OHHH! (好肚餓呀但係)

醒目開學勳章 王國長老

taktakchichi 發表於 13-5-27 13:22
乜又攪到好似YW簡介會咁?

睇嚟依家D直資/私校要檢討下佢地o既IT部門

我問過學校主任, 佢話而家有D PROGRAMME係專做呢D(不停火速RETRY), 學校SERVER頂唔順

醒目開學勳章 王國長老

taktakchichi 發表於 13-5-27 13:30
呢個係籍口, 因為一日未見過個網頁要填D乜, 根未好難整個Program做自動"Retry"同登記.

我同我妹講, 佢同佢老公講, 佢老公做IT, 一聽就知咩事, 佢話佢都可以搵到呢D PROGRAMME, 不過都幾卑鄙, 因為可能個SERVER容納500個USER, 果一個USER用果個PROGRAMME已經TAKE UP左200個QUOTA, 所以即爆

而家唯有等維修了

醒目開學勳章 王國長老

咁點做至最好? 玩SURPRISE好似ZUJI超特價機票咁, 只講日期唔講時間? 定好似祟真定民小(唔記得左), 想要WEEKEND簡介會門票就要親身拎?

醒目開學勳章 王國長老

其實而家都有學校有錄影, 有展覽, 俾家長多個選擇, 不過大部分家長都係覺得親身去好D (唔知呢, 覺得申請聽TALK時有報過小朋友個名, 感覺上機會大D掛....俾我係家長都會把握每一個機會, 雖然好似好傻)

抽籤我覺得OK的, 不過怕到時一樣有其他COMPLICATIONS, 例如入好多個申請為求抽得中之類

maxtimma  用小朋友ID、DOB做登記,日後要報名都用返,咪可以防止上述o既問題,其實陳守仁就係咁做緊  發表於 13-5-27 14:58

醒目開學勳章 王國長老

無啊......前排英華果日, 我SEND左個WHATSAPP俾主任"警告"佢小心報名日安排, 今日我又驚告多一次"案件重演", 點去拆解我又真係建議唔出....

醒目開學勳章 王國長老

引用:我覺得抽纖好啲,大不了整個公開抽纖,邊個

原帖由 little_snow 於 13-05-27 發表
我覺得抽纖好啲,大不了整個公開抽纖,邊個唔信咪自己上間學校睇個抽纖過程。

...
搵太平紳士監票

醒目開學勳章 王國長老

我岩岩入到, 但都係無報名條LINK (同之前一樣CLICK入去只有報名表), 究竟點呀?

醒目開學勳章 王國長老

網頁有通知了:
維修中, 小一登記, 明日1PM再黎過, 今日可以收工了

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+Pertra+於+13-05-27+發表我覺

原帖由 dwkw333 於 13-05-27 發表
Agree so.
惡性循環,越難報、越早報。而且又係家長心態,聽多幾次彷彿入讀機會大d(拿,我有份架)

dwkw333  我有份too. I guess a lot of parents would like to join because they want to know more about IB.  發表於 13-5-27 20:28

醒目開學勳章 王國長老

頭先入到一下BOOKING SYSTEM主頁, 不過話NO FORTHCOMING EVENT

MissSun  me2  發表於 13-5-28 13:22
MyTeddyBear  me too...  發表於 13-5-28 13:11

醒目開學勳章 王國長老

回覆:蔡繼有2014-2015小一入學學校簡介會

咁樣

醒目開學勳章 王國長老

我唔怪學校, 我都明IT真係好難突然SUPPORT咁大量要求, 不過真係有無第2個方法登記呀.....好似又死左, 而家即刻出ERROR TIM

醒目開學勳章 王國長老

taktakchichi 發表於 13-5-28 13:20
IT係有辦法o既, 只係事前計劃得唔夠好.
唔明點解經過英華簡介會事件之後其它學校都唔做得好D.
...

學校都唔想俾人鬧, SERVER DOWN左IT哥哥都無飯食架
學樓上話齋買SERVER買BANDWIDTH, 全部都係投資, 唔通為左今日一下, 投資一大舊錢咩, 有時D野, 唔係動下腦筋就可以解決架!

我估又死左了, 我放棄喇, 我決定去食LUNCH

醒目開學勳章 王國長老

哦, THX, 我都放棄左了

醒目開學勳章 王國長老

loveDD 發表於 13-5-28 14:38
我用3個電話打,最少打600次,響左但被CUP線1X次,兩個鐘頭努力都打唔通~~ ...

學我妹話齋, 唔用3年時間點去得晒咁多簡介會, 又無時間, 又報唔到.......

醒目開學勳章 王國長老

報到喇終於
‹ 上一主題|下一主題