用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07 李宗德小一 "分享區"
樓主: 家熹媽咪
go

06-07 李宗德小一 "分享區" [複製鏈接]

Re: 06-07 李宗德小一 "分享區"

[quote]
RACHEL&MAVIS 寫道:
[quote]
Sammi_Mami 寫道:
其實我個女K1-K2(上學期)讀英藝, 後來發覺我個女越

家熹媽咪 寫道:
百周年好野丫 , 但揀屯門點解唔解元朗呀 ,  我都係喺屯門大, 果邊雖妳人口老化 , 但都有一定既?掙力架 ! 元朗起碼多選揀丫!隨口都講倒幾間啦 !

我都係喺屯門大, 80年代"保良局百周年" & "屯官"已好出名, 近年"梁銶琚"都係勁料之一!  
2012先到我地d仔仔女女升F.1, 我諗到時咪睇o下邊間英中勁至揀囉     

我個女以前係英藝讀NCB & LKB(a.m),唔知你個仔係米讀呢班? 之前NCB班主任Miss Wong好好人,又細心又有愛心重好有責任感, 因她有病遲學一段時間,後來代替她的就是Miss Poon 佢一半都比唔上Miss Wong.

你女女個名(sammi)我都有係煒良口中聽過, 原來佢地由NC開始已同班啦 你所講有關Miss Poon 既事我都有同感. 雖然我係working mummy, 但我會係平日放假時去接煒良放學, 每次見到Miss Poon, 佢既表情都係笑容欠奉, 睇落去完全唔似一個幼師. 另外我每次係家長會時同佢傾談有關煒良既事情時, 我都
覺得佢所講既全部都係表面說話, 你可想像得到佢有幾細心 佢亦試過大矇到將煒良既功課同其他人換轉 我係係家長會同其他家長傾談時至知原來Miss Poon已被家長投訴多次.
好彩依家UK唔係佢教, 但佢依然係度繼續任教 :tongue:

[quote]
煒良媽咪:
   剛剛問完sammi記唔記得係Zenith有位同學仔叫煒良, 佢居然話唔記得, 後來我慍番十周年記念特

我想問UK現在邊位老師教??

Miss Ng

830 mama & connie3803:

Congratulation!           

煒良媽咪:

概我所知,煒良班有好幾個同學仔都考到李宗德
我想問你住邊區???

我睇校刊包括sammi全級有10人考到, 有2人waiting 我住Tin Chung, 返李宗德都係步行15mins
你住邊區

家熹媽咪:

你個家熹呢???     

hviy:

Congratulation!     
誠意好重要

sabrina2005 寫道:
It seems many successful applicants have not regisitration. Why? Do they have better choice?

由 BrianMami 於 2005-10-22 19:34:02

尋日個fan 5點幾打返去問有結果未, 學校話重有2x幾個位冇人交$$$$, 叫佢星期一等消息.

等我up吓個topic先, 唔係遲d就石沈大海

[size=large]06狗年快樂! 快D到9月就好啦!     

APPLE媽 寫道:
各位媽咪

你哋D小朋友做好上小一嘅準備未呀?

Hello! 暫時我都未有準備, 只係叫個仔去完大大後, 試吓自已抹pat pat, 上咗小一就冇人(嬸嬸)幫
遲d佢間幼稚園會教d K3學生寫手冊 & 自已帶小食盒返學校, 等佢哋學習一吓小一生活

JJ13E 寫道:
報告各位06-07家長:
李宗德開了一個特別暑期班給新小一生,去看看啦!
http://eca.wfjlps.edu.hk/   

Thanks! 不過開唔到! 唔知學校會否寄信通知

CKC 寫道:
煒良媽咪,

我都開到喎,你用另外一部電腦試下

Thanks!  等我返家再試

JJ13E 寫道:
煒良媽咪:
不會另外寄信的。資訊在李宗德主版上左邊的“學校課外活動主頁”點擊進去即見。

Thanks! 尋晚睇咗啦! 不過只有小型網球一類

APPLE媽 寫道:
9月1日晚嘅家長会就可以見到大家啦!唔知到時可唔可以帶埋小朋友一齊參加嘅呢?等我帶埋張BK名單相認先!你地係咪一定去架           

可以帶埋小朋友一齊去, 我多數會帶埋仔仔去

APPLE媽 寫道:
煒良媽咪

咁到時睇吓我認唔認到你个仔仔先         

好呀! 最好我哋可以編埋同班, 第時就有得照應

Hi all:

每班既男女分配人數都係15/15
編咗班啦! 睇吓邊個係同班同學

1. 媽咪【Biranmami】小朋友【陳日謙】- 1D
2. 媽咪 【patee】小朋友【李柏誼】- 1A
3. 媽咪 【APPLE媽】小朋友【梁安彤】-1C
4. 媽咪 【winma】小朋友【】
5. 媽咪 【Pauline】小朋友【】
6. 媽咪 【Sammi_Mami】小朋友【王茜美】- 1A
7. 媽咪 【Janice】小朋友【李依霖】- 1D
8. 媽咪 【煒良媽咪】小朋友【陸煒良】- 1E
9. 媽咪 【830mama】小朋友【馬柏熙】- 1C
10. 媽咪 【connie3803】小朋友【高熙彤】- 1C
11. 媽咪 【Celia】小朋友【陳紀晴】- 1E
12. 媽咪 【家熹媽咪】小朋友【朱家熹】- 1C
13. 媽咪 【CY.Carol 】小朋友【周曉昕】- 1E
14. 媽咪 【sabrina2005】小朋友【】
15. 媽咪 【Jacky】小朋友【曾悅廷】- 1C
16. 媽咪 【jj13e】小朋友【吳澤銘】- 1E

Janice, kiu36:

一齊我都準備好啦! 1/9 & 4/9我會自己帶仔仔返學, 1/9晚既家長會我都會出席, 希望到時會見到大家   

kiu36你加埋你囡囡個名係個list到啦

APPLE媽 寫道:
煒良媽咪,
唔該你幫我check埋呀女讀邊班喎!不過可惜同你仔仔唔同班添 :-|

唔緊要啦! 我哋都可以再黎報料/交流都係一樣姐
‹ 上一主題|下一主題