用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09 蘇浙n1班大召集
樓主: ensonBB
go

08/09 蘇浙n1班大召集 [複製鏈接]

新學年的家長大家傾下呀

[ 本文章最後由 ensonBB 於 08-6-4 15:45 編輯 ]
   0    0    0    0

Hi all,

有無人知道14/6家長會係幾點開始呀
我仲未收到信通知呀, thanks~~

我尋日打過電話去問呀,
佢地話家長會d信仲未寄出,
現在安排中, 叫我留意信箱WOR

bwm,

好呀~~

係呢, 想問下大家出年k1會唔會轉校?
雖然好似言之尚早,
但係出年k1都差不多開始報名了~~

nursery 我都已經in了7-8間,
真係好頭痛+煩惱,
原先打算讀一問近屋企的, 出年k1先再轉心儀的....
最後這間收了, 又知道這間己算不錯的一間學校
都想讀晒4年唔使煩~~
但又怕錯過更出名的學校

1.) 頂級美人-----仔-----下午----寶琳
2.) bwm --------女-----上午----北角
3.) panala-------女-----上午----太古
4.) helencyl------女-----下午----香港仔
5.) 將軍澳--------仔-----下午----Chai Wan
6.) ensobb-------仔-----下午----SKW

各位,

明天見 ~~

all,

咁黑皮鞋, 我可唔可以買dr.kong個款全黑波鞋代替呢??
另外, 幾時先知編邊班? (到時是否打電話問?)
頭3日家長陪課係咪都無校車搭ga?
~thanks

原文章由 Ching_Mammy 於 08-8-1 17:19 發表

Buy a cup + small towels.

係用有蓋杯定用水壺ga??

updated list:

1.) 頂級美人-------仔-----下午----------寶琳
2.) bwm ---------女-----上午(N1C)----北角
3.) panala--------女-----上午 (N1A)----太古
4.) helencyl-------女-----下午-----------香港仔
5.) 將軍澳---------仔-----下午(N1F)----Chai Wan
6.) ensobb--------仔-----下午(N1G)----SKW
7.) kpwchan------女-----下午-----------調景嶺
8.) Ching_Mammy-仔----上午(N1B)----Taikoo
9) bb86------------仔----上午(N1B)---north point
10) speedbox------仔----上午(N1B)-----SKW
11) yon------------女------下午(N1F)----炮台山
12) happygal-------女------下午----------北角
13) Chens----------女-----上午 (N1C)----將軍澳
14) JAYSON - - ----仔----下午(N1F)------將軍澳 (will take school bus at Quarry Bay MTR)
15)queeniews5-----仔-----pm(N1H)

原帖由 bwm 於 08-8-29 12:00 發表
其實我見有一架綠van(no.65), 由東區個面去堡壘街, 不過唔知堡壘街邊度落車, 如果總站位近學校, 大家可以一試. 起碼由堡壘街行多1條斜路就到建華街入口. 唔知有冇mami試過lee架車呢? ...

總站好似係7-11門口呀

阿仔尋日話茶點係餅乾+apple juice呀,
唔知真唔真??
學校好多蚊呀,
返左4日學對腳有4粒蚊爛啦
enson本身又好惹蚊及敏感(比蚊咬完會起水泡)
今日開始要貼敏貼+塗防蚊液了.............

尋日阿仔話茶點係牛奶栗米片呀
同埋係書包發現一舊類似麵粉的物體,
我估應該係玩搓麵粉團

手冊上面無位置比老師同家長寫意見及問問題.....
阿仔搭校車, 我又無機會見到老師,
好似零交流咁....

原帖由 bb86 於 08-9-11 11:33 發表
ching_mammy

do you know why 手冊上玩搓麵粉團for p.m. classes but why not for a.m. classes?

they have special activities for afternoon classes ar

Hi josejandy,

我仔仔讀下午班呀~~
你仔仔習慣返學未呀?
返下午班時間好難安排,
你仔仔有無zzz晏覺呢??

Hi lammui,

N1G facebook 有新相呀, 睇左未呀??

原帖由 lammui 於 08-10-10 14:06 發表
ensonbb,

係呀, 你點知?  係唔係MISS KWOK EMAIL 比你? 我 DELETE 晒 D EMAIL TIM?

我無玩 FACEBOOK GA, THEN 我現在點可以睇到?

lammui,
老師無再email比我啦,
我估老師會更新, 所以入去睇睇咋
你留個email add比我, 我forward番比你啦~~

下...咩出面有校服買GA???
我仲特登拎假去學校訂TIM

大家點著套冬季校服ga???
著短衭 + 個件薄底衫 + 線外套?
定著埋個件企領冷衫 ? ( 會唔會太熱?)
唔知班房仲有無開冷氣呢???

‹ 上一主題|下一主題